Ogoljavanje Plutona

Postoje dva planete koje kada se spomenu stvaraju talas straha, a to su Saturn i Pluton. U tradicionalnoj astrologiji ove planete se smatraju malefičnim. Međutim, evoluciona astrologija, uči nas da upravo te dve planete pomažu da se razvijemo kao komplentna ljudska bića.

Pluton ima tamnu energiju poput Dart Vejdera iz univerzuma Zvezdanih ratova ili Lord Voldemora iz Hari Potera.
Energija Plutona deluje kao nestvarna, nešto kao kada kažemo „nije sa ovoga sveta“. Sa ovom energijom dolazi do detoksikacije tame koju smo progutali u nekim periodima kriza, nesigurnosti i strahova. Detoksikacija nije uopšte zabavan proces, pa isto tako ni Pluton nije zabavan.

Šta je Plutonovski momenat? Ako smo iskreni, čak i u ternucima tame i crnila, možemo postati bolji ljudi. To je u onom najboljem slučaju. Ali, u najgorem slučaju, zatvaramo srce i prelazimo na tamnu stranu.
To su oni momenti kada nam Pluton omogućuje da odlučimo da oplakujemo smrt i gubitak ili da ugušimo bol koji nas pretvara u santu leda.

Ogoljavanje Plutona

Kako da integrišemo energiju Plutona?
Osetite svoje emocije. Nije slučajno da je Pluton jedan od vladara Škorpije koju karakterišu vrlo intenzivne emocije. Umesto da teške emocije doživljavamo kao prokletstvo, moramo naučiti da ih doživljavamo kao znakove da nešto nije u redu.

Kako shvatiti da je rana ozbiljna, ako ne boli? Ili, još gore, kako shvatiti da je rana ozbiljna, ako ignorišemo njenu bol? Prepoznavanje ovoga je najbolji način da se krene ka svetlijoj strani.
U svakom slučaju ideja Plutona je sledeća: emocije koje se smatraju negativnim su šansa za lični rast.
Uključite svetlo, jer možda je previše mračno. Nakon što plačemo, vrištimo ili šta god radimo kada udarimo u dno, sledeći korak jeste, naravno, ne živeti tamo. Rana i bol nije mesto za život.

Ne možemo napustiti mračno mesto ako ga prvo ne osvetlimo. Mi smo poput sijalica spremnih da daju svetlo, ali ako utikač ne povežemo za izvorom univerzuma (kako god želite da nazovete) nećemo moći da se uključimo. Isporuka ovog svetla nije sama po sebi teška koliko spremnost onog ko treba da je isporuči.

Energija Plutona pomaže nam da imamo hrabrosti da se uništimo. Znam da zvuči sumanuto, ali predaja nije ništa drugo nego uništavanje određenog dela našeg ega. Na primer, da bih imao kvalitetnije veze, prvo moram da se oslobodim uverenja „da bez partnera neću biti srećan“.
Takođe, oslobađanje podrazumeva rizik da nećemo dobiti ono što verujemo da nam treba. Pluton je tu da nas nauči da je naša moć unutar nas samih, a ne spolja.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top