Zajednička iskustva u bliskim vezama

Zajednička iskustva u bliskim vezamaZajedničko iskustvo sa partnerom u bliskom odnosu koji imate, podrazumeva vaše međusobne aspekte. Recimo da je vaš Saturn u konjunkciji sa nečijom Venerom, postoji zajedničko iskustvo, koje ćete imati kroz ovaj aspekt, a to su iskustva koja su povezana sa okolnostima i situacijama, koje će stabilizovati vašu vezu ili će osoba koja je predstavljena Saturnom biti teret za drugu osobu. Šta će biti od toga, sve zavisi od ostalih aspekata koje ima ova zajednička konjunkcija i od dalje analize uporednih horoskopa. Međutim, čim imate neki međusobni aspekt, planete koje su uključene u taj aspekt, govore o zajedničkom iskustvu, a kakvo je to iskustvo to sve zavisi od esencijalne prirode planeta, znaka gde se planete nalaze i ostalih aspekata.

Ako se te dve planete (Saturn i Venera), na primer, nalaze u Raku, onda će tokom istog vremenskog perioda, kada tranzitni Mars bude išao kroz znak Raka i preko ove zajedničke konjunkcije, onda će obe osobe u svojim životima osetiti ovaj uticaj Marsa. Velika su prilike da oboje iskuse uzbuđenje, iritaciju ili bes. Kako je konjunkcija u Raku, gde je i tranzitni Mars, onda se ova iskustva, raspoloženja i reakcije na tranzit Marsa, odnose na emotivan i privatan život. Ili, ako je ova međusobna konjunkcija u Škorpiji, gde se trenutno nalazi tranzitni Saturn, onda će obe osobe u približno isto vreme, osetiti tugu ili brigu ili će iskusiti okolnosti koje zahtevaju rešavanje međusobnih problema, što donosi teret i teškoće. Šta god da se dogodi jednoj osobi, verovatno će to uticati i na drugu osobu i zbog toga, postoji ovaj termin „zajedničko iskustvo“.

Mars koji naiđe na Veneru, generalno govori da će vaše bliske veze biti ispunjene nabojem uzbuđenjem, strastima ili željom za dominacijom i dokazivanjem. U nekim slučajevima može se pojaviti treća osoba, koja će kod vas uzburkati strast, što može aktivirati svađu sa partnerom sa kojim ste u vezi i sa kojom imate ovu međusobnu konjunkciju. U drugim slučajevima, imaćete želju da dokažete svoju privreženost i bliskost ili da dokažete svoju ljubav, pa kako je umešan Mars, pokušaćete nešto da uradite da bi pokazali partneru koliko ste hrabri i odlučni. Prema ovome će u vezi težiti posebno ona osoba koja je predstavljena Marsom, a onda će i druga osoba imati isto iskustvo, a to su osećanja koja ohrabruju. Recimo da je Mars u ženskom horoskopu, a Venera u muškom horoskopu. Mars pokreće njenog Marsa, ona je rešena i odlučna da se dokaže, a kako je njegova Venera aktivirana Marsom, onda se zbog takvog njenog ponašanja u njemu budi strast i žudnja za njom. Naravno, ovo je samo primer, jer je važan celokupni horoskop zajedničkog iskustva. Osoba koja je predstavljena Marsom i koju tranzitni Mars aktivira, može reći, „Dosta je bilo čekanja. Moram odmah da pokažem svoju naklonost prema njemu. Pokušaću da ga izazivam, pa da na taj način obrati pažnju na mene“. Dok, osoba koja je predstavljena Venerom, može reći, „Odgovoriću osmehom i simaptijom prema ovoj hrabroj osobi. Baš me uzbuđuje“. Međutim, sve zavisi od znaka u kojem se ova konjunkcija nalazi, kao i od ostalih međusobnih aspekata, pa zbog toga, kod ovakve konjunkcije, mogu se dogoditi i zajednička iskustva ispunjena nemirom, svađom, izlivima besa ili ljutnje.

Zajednička iskustva u bliskim vezama

Ili, neka dve osobe imaju međusobni trigon između Venere i Jupitera, što generalno ukazuje na pozitivan bliski odnos. Vezu u kojoj se mogu očekivati svetli, srećni i povoljni trenuci, što još više zabližava dvoje ljudi, pa i vezu u kojoj postoji ne samo oblije osećanja, već i obilje materijalne pozadine, a što su sve razlozi da se partneri u vezi osećaju opušteno, vedro i uvek sa pozitivnim stavovima vezano za vezu u kojoj se nalaze. Ako je Jupiter u horoskopu muškarca, a Venera u horoskopu žene, onda će on putem svog dobrog i vedrog raspoloženja podsticati ženskog partnera, da se oseća prijatno, opušteno i zadovoljno. Može, takođe, mnogim poklonima da uveseljava partnera ili da je vodi na razna putovanja, što će nju činiti veoma zadovoljnom i radosnom u toj vezi. Njegova vedrina i uvek pozitivan stav prema životu, kao i nada da je svaki zajednički problem rešiv, kod nje podstiče još veću simpatiju, naklonost, privreženost i ljubav. Sa druge strane, ona će pokazivati ljubav i naklonost, što njega pozitivno podstiče da bude uvek dobro raspoložen u njenom društvu. Ona će ga poljubiti, a on će joj uzvratiti sa deset poljubaca. Ona će mu odneti poklon, kao znak ljubavi i naklonosti, a on će joj sutra doneti još veći poklon.

Ako je ovaj međusobni trigon u vazdušnim znacima, na primer, Jupiter u Vagi, a Venera u Blizancima, on će posebno povoljno podsticati mentalnu vezu između dve osobe i komunikaciju. Zato će  pozitivizam sa jedne strane i taktičnost i bliskost sa druge strane, ali kroz komunikaciju, međusobne ideje i stavove, povoljno uticati na razumevanje između ove dve osobe. Osoba koja je predstavljena Jupiterom u Vagi ima pozitivan stav prema izlascima i druženjima, što prija osobi koja ima Veneru u Blizancima, jer ona baš želi da oseti zadovoljstvo i bliskost kroz kontakte i druženja. Takođe, osoba koja predstavljena Jupiterom u Vagi ima pozitivan stav i prema braku, a osoba koja je predstavljena Venerom u Blizancima, putem ovog međusobnog aspekta, može biti podtstaknuta da razmišlja o mogućnosti braka sa ovom osobom, jer oseća da može biti srećna i zadovoljna sa njim u braku. Osoba koja je Jupiter u Vagi može reći, „Vodim te na jedno mesto i u jedno društvo, gde možeš sklopiti dobre kontakte sa ljudima, koji mogu da ti pomognu“. A,  osoba sa Venerom u Blizancima će se osmehnuti i reći, „Sa zadovoljstvom idem sa tobom“.

Svaki put kada bi na primer, tranzitni Merkur (prelaz tranzitnog Merkura preko Jupitera ili Venere) aktivirao ovaj međusobni trigon između Jupitera i Venere, obe osobe će u približno isto vreme imati zajedničko iskustvo, koje je pozitivno (Jupiter – Venera), a kroz ono što donosi Merkur. To su onda uglavnom pozitivna iskustva kroz neke odluke, koji partneri donose ili partneri dobijaju neku informaciju i poruku, koja će uneti sreću u njihovu vezu. Osoba koja je predstavljena Jupiterom može pozitivno da podstiče drugu osobu, koja je predstavljena Venerom, na pimer kada je obrazovanje u pitanju, a posebno ako su Jupiter i Venera, kao što sam rekla u vazdušnim znacima. Tako će onda tranzitni Merkur preko Jupitera ili Venere, biti baš onaj momenat kada partner donosi odluku vezanu za njegovo obrazovanje, fakultet ili neki kurs, podstaknut pričom i idejama drugog partnera. Ili, kada tranzitni Merkur, aktivira ovaj trigon on može doneti i zajednička iskustva vezano za putovanja, pa se često dogodi da se partneri upute na neki put, što ih još više može zbližiti i povezati.

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top