Vulkanska lava Sunca u Škorpiji

Vulkanska lava Sunca u ŠkorpijiMislim da ne postoji ni jedno Sunce u Škorpiji, koje za sebe ne misli da je neodoljivo i da je u stanju svakog da zavede i opčini, jer je Škorpija vodeni znak, a voda zrači magnetizmom, pa ako dodamo još i Marsa, planetu koja vlada ovim znakom, onda postaje i jasna težnja ili identifikacija sa  „Ja sam neodoljiv.“

Škorpija je sačinjena od Hladnog i Vlažnog prakvaliteta gde Hladno dominira i to je dovoljan znak da će vam se polako i nečujno prikrasti i dok vam se prikrada, trenutak koji je do tog momenta izgledao običan pretvara u fatalan i magičan. Slično, kao da ste u tom momentu ugledali čarobnjaka, koji ima magičnu moć ili maga koji koristi svoje magične moći da bi vam pokazao kako je on taj koji ima kontrolu. Dobro razmislite pre nego što ga uvredite, jer on krije svoj mač (voda uvek mora biti tajnovita), a krije ga da bi vas zavarao kako ne raspolaže sa oružijem i vi ćete još i pomisliti „kako je tako povučen i tih“. To je samo varka, jer ovo je Marsov znak, a voda je tajnovita i povučena, pa skriva svoje adute. Zbog toga gledajte da mu se ne zamerite, a ako to i uradite, možete čuti nešto od čega će vam se koža naježiti.

Svi vodeni znaci imaju jak zaštitnički nagon, pa je tako i Suncu u Škorpiji od velike važnosti sigurnost i bezbednost, jer je Škorpija fiksan znak, a zbog vladarstva Marsa, snažno će uvek braniti i sebe i druge. Naravno, Sunce u Škorpiji je strastveno, opet zbog Marsa i nabijeno je emocijama, jer se osećanja vezuju za vodene znakove, ali Sunce u Škorpiji uvek krije svoja osećanja i emocije. Ovde su i ambicije i planovi prikriveni. Kod Marsa je sve ili/ili, pa tako i kod Sunca u Škorpiji, pa zbog toga nije nikad „pomalo“ zainteresovano ili ravnodušno. Sunce u Škorpiji ili „voli“ ili „ne voli“, isto tako ili je „uvređeno i ogorčeno“ ili „ekstremno zainteresovano“. Zbog toga se ovako jak i snažan intenzitet emocija ispoljava ili kao „obožavam te“ ili „mrzim te“, jer koja god da je strana osećanja u pitanju, ona  mora biti snažno izražena. Ako ne oseća ništa od ovoga, onda ste na ignoru.

Kao što Marsa uvek privlače opasnosti i izazovi, tako je i Sunce u Škorpiji privučeno opasnostima i ekstremima, ali s obzirom da se radi o vodenom znaku, opasnosti se lako prihvataju zbog toga što je to put da prodre u sve tajne života. Mars ima ulogu da prodire,  a znate i sami da voda uvek pronađe put ili pukotinu i zbog jake želje za traganjem, Sunce u Škorpiji se često susreće sa opasnostima i izazovima. Zavalači se po ćoškovima, zaviruje tamo gde mnogi nemaju hrabrost da zavire, šunja se tamo gde je malo njih ili nije niko kročio i najčešće – pronalaze. Uvek nešto na takvim mestima pronalaze i zato budite oprezni da ne pronađe nešto i kada mislite da ste to dobro sakrili.

Vulkanska lava Sunca u Škorpiji

Naravno, ne možemo zaobići Sunce u Škorpiji, a da ne spomenemo strast, što je specifično za Marsa kao vladara Škorpije. Ovo nije samo strast prema ženi ili muškarcu, već strast i prema knjizi koju čita, strast prema poslu koji radi, strast prema automobilu koji vozi ili strast prema životu koliko god ovaj znak mnogi povezuju sa smrću. Takođe, koliko god da je emotivan život važan, jer govorimo o vodenom znaku, toliko je za Sunce u Škorpiji važno i angažovanje na poslovnom planu, jer je Škorpija u povoljnim aspektima sa Devicom i Jarcem, a znamo koliko su ova dva znaka poslovna i radna. Voda zrači magnetizmom, a posebno Škorpija, jer za vladare ima Marsa i Plutona i zbog toga se ne treba čuditi što će vas Sunce u Škorpiji lako omađijati. Jednog dana će vas iznenaditi reakcije Sunca u Škorpiji, koje mogu biti poput vulkana Tambora u Indoneziji, kada se cela planina usijala u veličanstvenoj eksploziji i kada je poginulo između jedanaest i dvanaest hiljada ljudi. Iza njegove rezervisanosti i zatvorenosti, krije se baš ova užarena vulkanska lava i zato ga ne izazivajte. Ovo se najčešće događa ako oseti da ste ga izdali ili izneverili na bilo koji način, a kada osetite grubost i okrutnost, opet ga to Mars pokreće, jer se sigurno osetio ugroženim. Ako mu kažete da ćete se kao Ana Karenjina baciti pod voz, samo će vam reći, „Pa, i vreme je bilo.“

Od Sunca u Škorpiji nikada ne očekujte da vam laska, jer Venera koja voli da laska u ovom znaku je u nepovoljnom dostojanstvu i zato hrabro treba podneti sve njegove kritike. Njemu je normalno obraćanje kada vam kaže, „Izgledaš kao strašilo“, ali zato kad vam udeli kompliment, onda znajte da je to sasvim iskreno. Škorpija jeste vodeni znak i Merkur nema povoljno dostojanstvo u ovom znaku, ali ovaj znak može biti istovremeno i emotivac i logičar, jer logična i analtična Devica je u povoljnom aspektu sa Škorpijom, kao i Jarac kojeg takođe krasi i logika i analiza. Međutim, strasti i emocije su ipak dominantnije kod Sunca u Škorpiji, ali to ne znači da nije sposoban da uključi svoju hladnu logiku i istraži ono što je do tog momenta neistraženo, a onda se uhvati u koštac sa pitanjima života i smrti.

Kad Sunce u Škorpiji počne da njuška sve tajne izlaze na videlo, a radoznalost koju Devica šalje Škorpiji preko povoljnog aspekta između ova dva znaka, omogućava Suncu u Škorpiji prodor u sve tajne života. Ono je u najboljoj formi kada ga stavite pod prisilu ili kada se suoči sa nekom od mnogih opasnosti u koje lako zaluta, jer smatra kako tamo treba da bude. Sunce u Škorpiji, veruje uvek u pobedu, jer je Mars rođen da bude pobednik, a Jupiter koji nas motiviše da verujemo u znaku Škorpije je u povoljnom dostojanstvu.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top