Astrologija i rad na identitetima

Astrologija i rad na identitetimaMi preuzimamo identitete koji su nam potrebni da bi ostvarili neki cilj koji želimo. Kad ostvarimo cilj, onda napuštamo taj identitet i preuzimao neki drugi, koji je povezan sa drugim ciljem. Identitet je tačka gledišta plus cilj, koji sa tačke gledišta želimo da ostvarimo. Na primer, tačka gledišta je „povučena osoba“ sa ciljem „da izbegnem poniženje.“ ili tačka gledišta je „osoba osujećena od drugih ljudi“ sa ciljem „da imam opravdanje za odustajanje od napora“. Ovakav koncept identiteta, preuzet je iz Spiritualne tehnologije Živorada M Slavinskog koji koristi u nekoliko svojih sistema i metoda. Po Slavinskom, za ovaj koncept su zaslužni Mike Goldstein i John Galusha.trailer film iBoy

Slavinski daje sledeći primer: „U svakodnevnom životu, ljudi najčešće ulaze u identitete i izlaze iz njih bez svesne odluke i nisu svesni procesa preuzimanja i napuštanja identiteta. Prebacivanje iz jednog identiteta u drugi ide uglavnom veoma brzo i lako. Na primer, neki čovek je u identitetu lekara dok je na poslu, kada čita stručni časopis ili diskutuje sa svojim kolegama o medicinskim problemima. Kada automobilom krene kući on je u identitetu vozača, poštuje saobraćajne propise i pazi da ne pogreši u vožnji. Ulazeći u svoj stan on preuzima identite supruga, a kada mu padne pogled na decu, on je u identitetu oca. Podižući telefonsku slušalicu da popriča s svojom majkom, on je u identitetu njenog deteta i tako dalje.“

Na primer, tačka glediša je „komunikativna osoba“ sa ciljem „da budem društven“, što može biti Merkur u Vagi, jer je Merkur komunikativan u ovom vazdušnom znaku i komunikaciju koristi za prijateljstva i povezivanje sa drugim ljudima u spoljašnjem svetu. Tačka gledišta može biti i „ozbiljna i disciplinovana osoba“ sa ciljem „da se istaknem u karijeri“ što može biti Mars u Jarcu, koji gradi karijeru na odgovoran i disciplinovan način. Možemo uzeti još jedan primer, na primer, „analitična i razumna osoba“ sa ciljem „da se ne opeče u ljubavi“, što je Venera u Devici, a znamo koliko ona koristi razum, jer ima strah da se prepusti osećanjima.

Problem nastaje kada ne možemo da uđemo u identitet koji nam je potreban za ostvarenje nekog cilja i onda imamo smetnje i prepreke u ostvarivanju tog cilja. Tada dolazi do unutrašnjih konflikta, jer se aktiviraju zaglavljeni identiteti koji su u suprotnosti ili u nerazumevanju. Na primer, ako osoba koja je zaglavljena u nesvesni identitet „analitična i razumna osoba“ sa ciljem „da se ne opeče u ljubavi“ (Venera u Devici) donese odluku da pokaže na svoj način simpatiju prema drugoj osobi koja joj se dopala, identitet „analitična i razumna osoba“ će se aktivirati i sabotirati njen napor da uđe u neki drugi identitet, koji joj je potreban za ostvarivanje lakog kontakta sa osobom koja je privlači.

Zaglavljenost nastaje u situacijama kada doživljavamo poraz. Na primer, osoba koja ima Marsa u Strelcu u opoziciji sa Mesec u Blizancima. Tačka gledišta Marsa u Strelcu je „optimistična osoba“ sa ciljem „da se izbori za neke više ciljeve“, dok je tačka gledišta Meseca u Blizancima „misaona osoba“ sa ciljem „da svoje ideje prilagodi razumnim ciljevima“ U jednom periodu osoba je na putu da se hrabro izbori za neke više ciljeve i u tom trenutku ovo je za nju afirmativna ili pozitivna odluka. Međutim, u jednom trenutku doživljava poraz ove afirmitivne odluke, jer je Mars u Strelcu u opziciji sa Mesecom u Blizancima i kako bi olakšala situaciju poraza, najčešće donosi drugu odluku, koja je u suprotnosti sa prethodno afirmativnom odlukom, a to je „uskladiti svoje ponašanje i usmeriti ga za praktične i razumne ciljeve“, a to je Mesec u Blizancima. Ovu suprotnu odluku možemo nazvati poraznom ili negativnom odlukom.

Astrologija i rad na identitetima

Možemo uzeti i za primer kada je Venera u Ribama u kvadratu sa Saturnom u Blizancima. Tačka gledišta Venere u Ribama je „osoba koja mašta“ ili „osoba koja sanja i fantazira“ sa ciljem „da ostvari ljubav iz snova“ ili sa ciljem „da izbegne autentičnost u bliskim vezama“. U jednom periodu osoba je zadovoljna, jer mašta i sanja o ljubavi i veruje da će je pronaći. Međutim, u određenom trenutku sklonost da mašta i idealizuje ljubav može imati nepovoljne posledice u smislu samoće ili problema da se ljubav autentično doživi. To je zbog toga što postoji i tačka glediša Saturna u Blizancima „osoba koja ozbiljna i praktično razmišlja“ sa ciljem „da ideje i misli primenjuje u stavrnom životu“. Ili, u jednom trenutku identitet „osoba koja zrelo i ozbiljno razmišlja“, a to je Saturn u Blizancima, postaje dominantniji, kao i njegov cilj „ostvariti ozbiljne kontakte u spoljašnjem svet“. Međutim, drugi identitet „osoba koja mašta“  iako gurnut u stranu, i dalje je prisutan sa ciljem „da doživim romantičnu ljubavnu vezu“ (Venera u Ribama). Kako je ovaj cilj sada ugrožen, prisutan je strah da se doživi ljubav ili da se osoba opusti kada su osećanja u pitanju.

Kada u natalnoj karti postoji kvadrat između Jupiter u Raku i Meseca u Ovnu, prisutan je unutrašnji konflikt između dva identiteta. Tačka gledišta Jupitera u Raku je „osoba koja veruje osećanjima“ sa ciljem „ostvariti privatan i intiman život“. Tačka gledišta Meseca u Ovnu je „nezavisna i samostalna osoba“  sa ciljem „da pokaže snagu kroz samoostvarenje“.U jednom periodu osoba teži da bude samostalna i nezavisna, jer takvo ponašanje povezuje sa snagom, što je i potreba Meseca u Ovnu. Međutim, drugi identitet „osoba koja veruje osećanjima“ bez obzira što je gurnut u stranu i dalje je prisutan sa ciljem „ostvariti privatan i intiman život“. Sada je cilj Meseca u Ovnu ugrožen, a to je ostati samostalan i nezavistan, jer svako intimno i emotivno vezivanje je za ovaj identitet izraz slabosti i onda se osoba oseća nezadovoljno i ima promenljivo ponašanje. Ili, u jednom trenutku osoba preuzima identitet Jupitera u Raku ili „osoba koja veruje osećanjima“ sa ciljem „da ima ekspanzivan emotivan život. Međutim, ulazi u konflikt sa drugim identitetom, a to je „samostalna i slobodna osoba“ i s obzirom da je sada ugrožen cilj „imati ekspanzivan emotivan život“, osoba precenjuje svoje mogućnosti u emotivnom životu. Na primer, obećava nešto što ne može da ispuni.

Svaki identitet ima svoj cilj i praćen je „paketom“ slika, emocija, misli i telesnih senzacija. Vremenom, gomilanjem identiteta, kao i misli i emocija, stvara se gusta masa naboja, a u ljudskom biću postoji mnogo nesvesnih identiteta.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top