Elvis i Prisila Prisli – duboko i intenzivno, ali tragično

Elvis i Prisila Prisli – duboko i intenzivno, ali tragičnoPrisila Prisli, jedina supruga pokojnog kralja rokenrola Elvisa Prislija imala je samo 14 godina kada se Elvis zaljubio u nju. Čim je napunila 21 Prisila i Elvis su se venčali, a devet meseci nakon toga dobili su svoju jedinu ćerku Lisu Mari Prisli. Međutim, bračna sreća ih nije pratila pa su se četiri godine nakon toga Prislila i Elvis razveli.

Bez obzira što je Elvis Prisli bio prisutan konstantno u javnosti za njega je unutrašnji i privatan život bio veoma važan, jer mu je Mesec bio u Ribama, a Jupiter kao vladar Ascendenta u Škorpiji u dvanaestoj kući. Voda je povezana sa osećanjima, povlačenjem, intimom i unutrašnjim životom i mislim da je Elvis bio prilično nesrećan, jer nije mogao da uskladi potrebu za povlačenjem i intimnim životom sa spoljašnjim svetom i javnim životom u kojem je bio prisutan.

Za Prisilu Prisli partnerski odnosi su bili vrlo važni i tu je tražila sigurnost i čvrst oslonac, jer je njen Saturn, vladar Ascendenta u sedmoj kući u znaku Raka. S obzirom na Saturna u Raku u sedmoj kući i Meseca kao dispozitora u Škorpiji morala je da prođe velika iskušenja i bolna iskustva kroz partnerske i emotivne odnose. Sa druge strane Elvis Prisli je morao da pripada i drugima, jer ako se osećao korisnim za druge  i društvo kao celinu, onda je bio i sgurniji, jer je Saturn kao dispozitor njegovog stelijuma u Jarcu u znaku Vodolije. Prisila je sa Saturnom u Raku u sedmoj kući sigurno tražila mnogo više privatnosti i očekivala je od njega da prihvati odgovornost, zrelost i ozbiljnost u njihovom odnosu.

Elvis i Prisila Prisli – duboko i intenzivno, ali tragično

Elvisov Mesec je u Ribama, dok je Prisilin Mesec u Škorpiji i emotivno su mogli jedno drugog da stimulišu na dubljem nivou. Mesec Prisile Prisli je u konjunkciji sa Elvisovim Jupiterom u Škorpiji, a Jupiter je i vladar njegovog Ascendenta. Jupiter u Škorpiji može imati ekspanzivan tok, ali samo kroz odnose koji su emotivno intenzivni i duboki i ovaj međusobni aspekt obećava jaku i duboku vezu, ali praćenu emotivnim krizama. Sa konjunkcijom Jupitera i Meseca u Škorpiji, često je potrebno da odnos umre (simbolički) da bi osoba predstavljena Jupiterom (Elvis) došao do potrebnih spoznaja i razumevanja, a osoba predstavljena Mesecom (Prisila) se suočila sa svojom tamnom unutrašnjom stranom i pročistila se od sopstvenih demona i negativnih naboja.

Mesec Elvisa Prislija u Ribama je u trigonu sa Prisilinim Saturnom u Raku. Znamo koliko Mesec u Ribama teško može autentično i stvarno da živi emotivan život, ali zato je ovde Prisiln Saturn, koji mu daje autentičnost i stabilizuje inače promenljive emocije Meseca u Ribama. Elvis Prisli ima stelijum u Jarcu, koji pada u Prisilinu prvu kuću. Ona je Jarac na Ascendentu i sa ovim stelijumom koji pada u njenu prvu kuću, Elvis je podstiče na ozbiljne i zrelije korake posebno kada su u pitanju partnerski odnosi, jer je njen Saturn u sedmoj kući. Međutim, Elvisovo Sunce, Merkur i Venera u Jarcu u njenoj prvoj kući i njen Saturn u sedmoj kući u Raku predstavljaju i jednu napetu “igru” između njih dvoje, jer je on bio prvenstveno usmeren ka izgradnji statusa i karijere i sigurno joj je mnogo privatno nedostajao, zbog Saturna u Raku u sedmoj kući.

Saturn u Raku Prisile Prisli je i u kvadratu sa Elvisovim Marsom u Vagi, koji se nalazi u njegovoj desetoj kući. Mars u Vagi je usmeren prema spoljašnjem i društvenom životu sa željom da se dokazuje u spoljašnjem svetu, a kod Elvisa je to bilo povezano sa pevanjem i muzikom što je u simbolici Marsa u Vagi. On je sigurno zbog takvog usmerenja imao otpor sa njene strane, jer je ona sa Saturnom u Raku sigurno tražila da on mnogo više bude okrenut privatnom i porodičnom životu.

Prisila Prsili ima Mars konjunkcija Venera u Ovnu i Sunce u Blizancima i ako ne bi uspevala da pronađe sigurnost u privatnom i porodičnom okruženju sa Saturnom u Raku, onda je lako mogla da preuzima ulogu zavodnice ili žene koja traži strast i ljubavne izazove. Za ovo je imala pomoć svog Sunca u Blizancima, a to je radoznalost i sposobnost da komunicira i kontaktira sa drugima. Venera u konjunkciji sa Marsom u Ovnu traži strast i svakodnevno osvajanje od strane partnera za čega Elvis sigurno nije imao ni vremena, a ni mogućnosti, s obzirom na njegovu karijeru i slavu. Elvisova Venera je u Jarcu u njegovoj drugoj kući, a to je potreba za skladom i uživanjem kroz materiju i praktične vrednosti, jer ova pitanja mu daju potrebnu sigurnost. Zbog toga će Jarac u njegovoj drugoj kući naporno da radi i gradi materijalnu sigurnost, što je ovde i statusno pitanje i ovo sigurno ne može biti izazovno za Prisilinu konjunkciju Venere i Marsa u Ovnu. Ova njena konjunkcija kad – tad traži samostalnost i slobodu, posebno ako oseti da je emotivni odnos vodi u neku vrstu zavisnosti, što je ovde očigledno, jer je ova konjunkcija u kvadratu sa njegovim Plutonom u Raku.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top