Venera živi da bi uživalaSa Venerom nije važno samo živeti već i uživati. Zadovoljstvo je ključna reč za princip Venere, a zadovoljstvo je povezano i sa konceptom ljubavi i odnosa.

Princip Venere je povezan i sa privlačnošću, jer ono što nam se sviđa i što nam daje zadovoljstvo privlačimo u naše živote. Stvari i predmeti, hrana, osobe, veze…Venera nas uči da vidimo lepotu.

Razlikujemo aktivan i pasivan princip Venere. U prvom slučaju, volimo partnera zbog onog što nam pruža i radujemo se tome. Kod drugog slučaja pokušavamo da „radimo“ na partneru da bi dobili ono što nam treba i što će nas radovati.

Da bi ste utvrdili kako Venera radi u vašoj natalnoj karti, možete napraviti jedan jednostavan test. Napišite listu onoga što volite i što vas čini zadovoljnim i pogledajte koliko imate poena. Ako je manje od dvadeset, onda su principi Venere slabo razvijeni.

Harmonična Venera u natalnoj karti pomaže u stvaranju onoga što se naziva „prosperitet“ u našim životima. Neće dati sjajan luksuz, ali ono što čovek može da stvori uz pomoć Venere je zadovoljstvo, sposobnost da se radujemo stvarima i materijalne vrednosti. Razvoj Venere je takođe povezan sa učenjem da volimo materijalni svet i da ga razumemo.

Venera je vladar druge kuće (novac, materijalne vrednosti) i ima za cilj da učimo da cenimo i volimo sve što možemo dobiti za novac. Nepoštovanje materijalnog sveta ne pomaže dobrom odnosu sa novcem.

Venera živi da bi uživala

Važno je da čovek može da primi ono što želi i voli, jer tek tada njegova Venera može da živi. Harmonična Venera doprinosi i zadovoljstvu u vezama i partnerskim odnosima. Da li se osmehujete kada ugledate svoje lice u ogledalu? Da li vam se dopalo ono što ste videli tamo? Ako se ne osmehujete onda vaša Venera ima neki problem.

Da bi ste proučili vašu Veneru potrebno je da proučite i iskustvo predaka. Šta se desilo između muškaraca i žena u porodici? Na primer, kvadrat između Venere i Plutona govori o ljubomori, osveti i kontroli kod predaka i u porodici. Šta se skriva iza ove ljubomore? Možda je vaša ljubomora povezana sa istorijom i životom vaše bake. Tu je rođena ljubomora koja kasnije prati žene ove porodice. Ili, baka roditelja je imala sestru, čije je ponašanje bilo previše „lako“ za to vreme. Kao rezultat toga žena je izbačena iz porodice i lišena je svih prava. Sada, vlasnik horoskopa (unuka), ima potrebu da obnovi ovu „priču“ (zakon pripadnosti) i radi to kroz slično ponašanje.

Venera živi da bi uživala

Venera takođe iznosi svoje sudove: „Ta osoba mi se ne dopada, jer ima previše velike uši.“

Slaba Venera daje poteškoće u društvenim kontaktima i malo interesovanja za društvene kontakte. Ne naglašavaju se estetski aspekti života, jer najverovatnije neće obraćati pažnju na lepotu satrog dvorca ili boju zalaska Sunca. Neće razumeti kako neko može da trči za ženom samo zbog toga što ima dobre nego ili za muškarcem samo zbog toga što ima dobru zadnjicu

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top