Mesec u Vagi

Mesec u VagiMesec u Vagi govori o potrebi za balansiranjem i prilagođavanjem da bi se uspostavila ravnoteža. Čovek u mnogobrojnim situacijama ulaže dosta vremena da bi pronašao poziciju koja će izbalansirati različite sile. Po svaku cenu se trudi da izbegava svađe i konflikte. Ovo je prefinjenost i dobar ukus, kao i lepi maniri, ali u najgorem slučaju i snobizam.

Mesec u Vagi je pod vladarstvom Venere i postoji zainteresovanost za lepe stvari, umetnost, estetiku i lepotu. S obzirom da je Saturn egzaltiran u znaku Vage, osoba sa Mesecom u Vagi ima ideju: „Sve treba da bude na svom mestu.“ Tačnost u proporcijama, ljubav ka umetničkim stvarima, stan sa lepim enterijerom…

Osoba sa Mesecom u Vagi je emocionalno prilagodljiva, međutim ako je Mesec u Vagi nepovoljno aspektovan, kao i Venera kao njegov dispozitor, onda daje hladnoću, aroganciju ili ravnodušnost. U dubini duše je prisutna patnja zbog neodlučnosti i mnogih dilema.

Nikada se ne donose neke važnije odluke, a da se pre toga nekonsultuje sa partnerom. Najteže mu je bilo onih nekoliko dana kada je bio sam, jer se osećao usamljeno, a samoća je za njega najteža patnja. Danas je odlučio da se ponaša taktično kako bi na sve ostavio pozitivan utisak, pa ako je potrebno da pokaže odobravanje, pokušaće da se složi sa svima.

Mnogo vremena utroši na odmeravanje svojih odluka, jer nikada nije bio sklon rizicima. Često se pita: „Dokle ću da tolerišem nedostatke i slabosti drugih ljudi?“, osim ako Mesec u Vagi nije u nepovoljnom aspektu sa Marsom ili Saturnom.

Lični mir i udobonost su glavne potrebe i želi živeti u ravnoteži. Osećanja i ljubav povezana su više sa glavom, nego sa srcem, jer ljubav izaziva estetsko zadovoljstvo. Nekad se pita: „Šta je to strasna ljubav?“, jer su intelektualne potrebe mnogo važnije od seksualnih potreba.

Pre neki dan su mu rekli da ima izvrsne diplomatske sposobnosti, pa razmišlja da bi mogao biti i posrednik u konfliktu između svoja dva prijatelja. Pronaći neku zlatnu sredinu u tom sporu: „Samo ja mogu da olakšam grubost ljudskih odnosa. Ili, bih mogao malo i da manipulišem sa ljudima, koristeći svoj šarm…“

Mesec u Vagi

Danas su ga zvali da učestvuje u jednom projektu, ali i dalje je neodlučan i ima dosta razloga za „da“, ali i za „ne“. Nešto mu govori da može da uradi dobar posao, ali već u sledećem trenutku razmišlja kako bi to bilo nepotrebno i beskorisno.

Ljubavni odnos ne obogaćuje samo njegov duhovni svet već ukrašava i njegov život. Sada razume zašto mora uvek da deli svoje misli i osećanja sa drugima, a ne da ih zadržava za sebe. Ipak će pažljivo proceniti prednosti i slabosti osobe koju je upoznao juče, jer nije siguran da li je sreo svoju dušu ili nije. Na njegovu odluku možda će se morati i dugo čekati.

Smatra da brak treba da bude oličenje harmonije i mira i spreman je za stvaranje maksimalnog komfora u porodici.

Muškarac sa Mesecom u Vagi traži ženu koja je usaglašena, nežna i lagana, ali ako je Sunce slabo često će mu trebati smernice i podrška. Međutim, ako je Sunce snažno, ovaj muškarac može biti pravi vitez, koji će uvek ustati za svoju ženu. On pokušava da reši bilo kakve sukobe pričama i logičnim argumentima. Ako je Mesec u Vagi nepovoljno aspektovan, onda je sklon neverstvu i previše je nestabilan u ljubavi.

Mesec u Vagi

Žena sa Mesecom u Vagi je ljubazna i nežna. Ona rešava svoje probleme preko drugih ili prenosi svoje odgovornosti na ramena onih koji je vole, ali više će uraditi za druge nego za sebe. Može biti u stalnom traženju odgovarajućeg partnera. Mesec u Vagi daje ženama prirodni šarm i sposobnost stvaranja udobnosti oko sebe, ali ako Mesec nije nepovoljno aspektovan.

Ima ga Leonardo di Kaprio – „Od glumca do ženskaroša“, Džastin Biber – „Svi ovi ljudi s kojima sam okružen, sve je to površno i nema dubine u tim odnosima“, Nicolas Cage – „ne želi jesti svinjetinu jer svinje nemaju „dostojanstven“ seks, ali zato jede piletinu i ribu jer je njihov seksualni život „dostojanstven“, Maria Kalas – „glas koji pobeđuje zaborav“, ali i Josif Staljin, Julije Cezar, Josef Mengele i mnogi drugi.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top