Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću u natalnom horoskopu

Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću u natalnom horoskopuIzmeđu znakova koji stoje u suprotnosti postoji dinamika, nešto kao pokret, a to predstvalja proces menjanja, odnosno prelazak iz jednog stanja u drugo stanje.

Odvijanje ovih procesa možete prepoznati ako u svojim natalnim kartama obratite pažnju na suprotne kuće i znakove koji se nalaze na vrhovima kuća.

Poćićemo prvo od prirodnog horoskopa da bi vam ova dinamika bila razumljivija.

U prirodnom horoskopu na vrhovima prve i sedme kuće (suprotnosti) nalaze se Ovan i Vaga.

Kako izgleda proces menjanja između prve i sedme kuće? Prva kuća: „Šta ću ja pokazati? Kako ću ispoljiti svoju ličnost? Ko sam ja?“ i sedma kuća: „Kako ću se postaviti prema drugim ljudima? Šta za mene znači odnos?“

Na primer, uzmimo da imate u natalnoj karti Devicu na vrhu prve kuće i Ribe na vrhu sedme kuće. Ovde će se ličnost ispoljiti u „meri“ Device, a to znači razumno i praktično (prva kuća) uz osetljivije prilaženje  drugima (sedma kuća).

Uzmimo da imate Ribe na vrhu prve kuće i Devicu na vrhu sedme kuće. Na pitanje ko sam ja (prva kuća), odgovarate: „Ja sam sanjar“ (prva kuća), a „Ti bi trebalo da budeš stvarnost mojih snova“ (sedma kuća).

Ovakva dinamika može se primeniti na sve kuće u natalnoj karti.

Na primer, uzmimo da imate na vrhu četvrte kuće znak Jarca i na vrhu desete kuće Raka. Četvrta kuća: „Šta pokazujem u bliskom okruženju?“ i deseta kuća: „Kakav imidž imam u javnosti?“. U bližem i privatnom okruženju pokazuje se opreznost i krutost dok se napolju ostavlja imidž brižne osobe, majke ili zaštitnice.

Četvrta kuća: „Odakle dolazim?“ i deseta kuća: „Gde idem?“ Ako je u četvrtoj kući Ovan dolazite iz dinamičnog i hrabrog porodičnog okruženja, ali nekada i agresivnog (zavisi od položaja i aspekata Marsa) i krećete se ka budućnosti koja uključuje važnost balansiranja i sposobnost odmeravanja.

Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću u natalnom horoskopu

Kako izgleda proces menjanja između treće i devete kuće? Jedno od pitanja sa kojim se bavi treća kuća: „Na koji način primam informacije iz spoljašnjeg sveta da bih razumeo pojavne oblike?“ i deveta kuća: „Na koji način mogu dobiti jedan širi i sveobuhvatniji pogled na život?“ Uzmimo da imate na vrhu treće kuća Bika i na vrhu devete kuće Škorpiju. Informacije iz spoljašnjeg sveta se primaju sporo i oprezno, kao što je važan i dodir da bi se najlakše razumeo neki pojavni oblik. Ali, da bi se dobila jedna širina i univerzalna povezanost stvari i pojava, potrebna je istraživačka i detektivska crta, kao i interesovanje za mistiku, tajne, smrt, itd.

Peta kuća: „Šta treba da uradim kako bih mogao da budem najbliži svom srcu?“ i jedanesta kuća: Šta treba da uradim da bih se osećao delom grupe i važnom karikom u društvu?“ Na primer, uzmimo da imate Blizance u petoj kući i Strelca na vrhu jedanaeste kuće. Pitanja srca su zadovoljena ako učite, čitate, putujete, predajete ili ako ste otvoreni za nova poznanstva, kao i za mnogobrojne teme. Na ovakve načine  zadovoljavate svoje srce, ali u dinamici između ove dve kuće, kada je u pitanju vaša uloga u grupi i društvu, postoji širi pristup u kojem možete imati ulogu gurua, prosvetitelja, vizionara i sl.

Druga kuća: „Šta je to što posedujem?“ i osma kuća: „Šta je to što bih mogao da izgubim?“ Ako je Ovan u drugoj kući onda imate jaku energiju i snagu koje usmeravate za posedovanje materijalnih dobara. Zatim, hrabrost da se suočite sa preprekama koje stoje na putu do materijalnih sredstava, ali i mogućnost da iskustite gubitke u partnerskom odnosu. Imate potrebu za individulanošću i nezavisnošću (druga kuća u Ovnu) u stvaranju materijalnih dobara, ali možete biti na gubitku kada su u pitanju odnosi sa drugim ljudima, jer se ne snalazite dobro u saradnji, koja je potrebna kako bi se takav odnos održao (osma kuća u Vagi).

Šesta kuća: „Na koji način odgovaram obavezama u svakodnevnom životu?“ i dvanaesta kuća: „Na koji način odgovaram potrebama koje zadiru u svet van razumnog i praktičnog?“ Uzmimo da imate na vrhu šeste kuće Ribe i u dvanaestoj kući Devicu. Prema obavezama koje nameće život, kao i svakodnevno okruženje, postavlja se u „meri“ Riba, a to znači osetljivo i osećajno dok se u oblasti  „vangraničnih“ sfera deluje sumnjičavo i analitično. Zbog obaveza kojima je potrebno odgovoriti, osoba se oseća izgubljeno i nije jasno fokusirana (Ribe u šestoj kući), ali je vrlo selektivna sa „stvarima“ koje se ne mogu objasniti na razuman i praktičan način (Devca u dvanaestoj kući).  Dinamika (promena) između ove dve kuće bila bi uravnotežena ako analiza emotivnog, nesvesnog, spiritualnog, duhovnog, skrivenog ili maštovitog pronađe primenu u svakodnevnom životu, na primer kroz posao.

Naravno, važno je proceniti i planete u kućama, kao i aspekte da bi se dobila kompletnija slika. Nisu navedene sve kombinacije, ali imate temu za dalje razmišljanje.

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top