Venera u Vagi

Venera u VagiVaga je muški i kardilan znak što znači da ovaj znak ima sposobnost za aktivnim delovanjem, kao i preduzimanjem aktivnosti, kada treba uspostaviti društvene i prijateljske odnose, kada treba biti društveno aktivan, odnosno učestvovati u društvenim, javnim ili kultrurnim dešavanjima.

Ova aktivnost podrazumeva i želju da bude prisutna u javnosti, kao i da uspostvalja što više kontakata sa drugima, zatim partnerske odnose u smislu udruživanja, bilo kada je biznis u pitanju ili brak. Već sam rekla da ovaj znak deluje, pa Venera u Vagi ukazuje na delovanje koje je skladno, prijateljsko, harmonično, mirno, lepo i uravnoteženo.

Venera simbolizuje simaptije, ljubav, bliskost, simbolizuje uspostvaljanje kontakata ili veza, ali kroz bliska osećanja, pa kada je Venera u Vagi, onda Venera ima jedan cilj, a to je “blisko se povezati sa drugim ljudima, uspostaviti kontakte u širem okruženju gde može osetiti lakoću i prijateljstvo, pronaći partnera prema kojem će pokazivati simpatiju i pronaći partnera radi braka. Vaga je vazdušni znak, što ukazuje na pokretljivost i lepršavost, a to je sposobnost da se kroz jedno neprekidno kretanje, cirkulisanje i pokretljivost u širem okruženju i javnom životu, mogu uspostavljati odnosi u kojima želi da postigne skladane odnose.

Znamo da je Saturn egzaltiran u znaku Vage, pa je lako onda zaključiti da ovde postoji želja da se uspostave partnerski odnosi, ali kroz ugovorena partnerstva, koja podrazumevaju dužnosti i obaveze i zbog toga su ovo bračna partnerstva ili poslovna partnerstva.

Kako je Vaga vazdušni znak i kako je Merkur u ovom znaku u triplicitetu, ova Venera nije toliko romantična, osetljiva i senzibilna, kao što je to na primer Venera u Ribama, već je više podložna razmišljanju, analizama, praktičnom pristupu, uključivanju  razuma, i ova Venera se često pita ili tražiti odgovore na pitanja, koja su povezana sa partnerstvima, ali lepotom i umetnosti. Jeste da Venera u Vagi razmišlja, ali mnogo toga može ostati samo u teorijama i idejama, jer je Vaga vazdušni znak i zbog toga ova Venera, kada kreće  na sastanak ili kada izlazi u grad ili javnost, razmišlja o mnogo toga.  Šta će obući, a da ostavi šarmantan i lep utisak ili kako će komunicirati, a da se dopadne drugima ili kako se ponašati da bi na druge ostavila kulturan i fin utisak.

Dalje, kako je Merkur u triplicitetu, onda postoji i spospobnot za razumevanjem lepog, estetskog i umetničkog, a s obzirom da je ovde Saturn u egzaltaciji i želja da se umetničke sklonosti i materijalizuju ili učine stvarnim. Saturn je planeta rada, profesionalizma, statusa, pa je Venera u Vagi, veoma zainteresovana za svoj društveni status ili status u širem okruženju, kao što je i zainteresovana za biznis, trgovinu, politiku ili javne nastupe, jer na taj način želi da postigne stabilnost koja se tiče njenog statusa.

Ono što ona nikakno ne može da razume i što je odbija jesu svađe, napadi, agresija ili bilo kakva grubost, jer je Mars ovde u lošem dostojanstvu, tako da Venera u Vagi ima cilj da svaki odnos na relaciji “ja – ti”, “ja – šire okruženje”, učini što skladnijim i mirnijim. Rat, mržnja, neprijateljstvo, ružna izražavanja, lupanje i galama, sve su to okolnosti u kojima se ona dobro ne oseća i koje mogu da je u potpunosti odbiju. Zašto? Opet, zato, jer je Mars ovde u nepovoljnom dostojanstvu.

Ovde postoji želja za drugom polovinom, za drugim delom sebe, ali koji je u drugom ili koji se lako poklanja drugom, jer je usmerena prema drugim ljudima sa ciljem uspostvaljanja bliskih odnosa, a sve zbog toga što je Sunce u Vagi u nepovoljnom dostojanstvu, tako da Venera ovde nema hrabrosti i samopouzdanja, ako nema pored sebe svoju drugu polovinu. Zbog Saturnove egzaltacije u ovom znaku i bez obzira na Venerinu lepršavost u Vagi, oan ipak traži zrelost, dok joj je i iskustvo potrebno, a što može da dobije kroz druge ljude i u odnosima sa njima.

Zatim, kroz poslove i interesovanja, koja su povezana sa društvenim i javnim aktivnostima, kao i kroz bavljenje svim onim što zahteva dobar osećaj za lepotu i estetiku. Venera u Vagi je u sedištu, pa iz ugla prirode, jer Venera simbolizuje prirodu, ovde je predstavljena sva ona priroda koja je u očima posmatrača lepa. Znate ono, kada stanete i kažete, “nalazim se pred lepotom prirode”, bilo da se nalazite u šumama, vrtovima, na livadama ili pašnjacima, pa doživljavate harmoniju i sklad prirode u kojoj se u tom trenutku nalazite.

Slično nešto kao “miholjsko leto”, a što smo imali do pre neki dan, jer Vaga predstavlja početak jeseni, kada su dani još topli, kada nas mogu iznenaditi lepi i sunčani periodi i kada se prelivaju u prirodi one lepe jesenje boje, koje kombinuju lepotu i zrelost.

Venera je u Vagi u sedištu, jer razume ciljeve Vage, a to je pokušati napraviti sklad i ravnotežu, popustiti ako je to potrebno u korist mira, prihvatiti razgovor i kompromis da se odnosi ne bi narušili i imati za cilj održavanje mira, kao i uopšte skladno okruženje.

Zbog toga, Veneri u Vagi nije teško da se odazove na razgovor, nije joj teško da uputi miroljubivu reč, nije joj teško da se osmehne, bude fina i kulturna, a sve u cilju postizanja najskladnijih odnosa.

Svaka planeta može da pati, kao što i svako ljudsko biće može da pati, pa ako Veneru u Vagi postavite u okruženja koja narušavaju mir, koja uništavaju lepotu, u kojima se seje mržnja, onda i ova planeta može biti nezadovoljna i to je onda dobar put prema patnji.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top