Merkur u aspektu sa Marsom ili igra intelektualne snage

Merkur u aspektu sa Marsom ili igra intelektualne snageKakav god da imate aspekt između Merkura i Marsa, pa bilo taj aspekt povoljan ili nepovoljan, on u osnovi spaja energiju i um, što daje jednu intelektualnu snagu. Kolika i u kojoj količini, reći će priroda zodijačkih znakova u kojima se ove dve planete nalaze, kao i ugao aspekta koje ove dve planete formiraju.

Merkur i Mars jesu misao i brzina, pa imamo britku i brzu misao, a koja u povoljnom aspektu uvek donosi izlaz, uz jednu spretnost i snalažljivost u svakoj opasnosti. Zbog toga osoba sa ovim aspektom, uz snagu svoga uma, može lako izbeći opasnost. U suprotnom, a ako je aspekt nepovoljan (opozicija, kvadrat, ponekad i konjunkcija), onda dolazi do misaone nervoze, netrepeljivosti i naglosti, a što u presudnom času daje pogrešnu odluku, a iz te pogrešne odluke, osoba može doći i u opasnost po život. Povoljan aspekt govori o otvorenim, hrabrim i jakim rečima i komunikaciji, dok nepovoljni aspekt unosi agresiju u komunikaciju, pa su uz ovaj aspekt česti izlivi besa, ružne reči i napadi kroz isto.

Svaka ružna reč koja se izgovara u bilo kakvoj komunikaciji, a koja u tom času napada i vređa, provocirana je sa negativnim aspektom Merkura i Marsa. Svaki udarac, tuča i fizički napad, a koji je izazvan izgovorenim rečima, jeste potreba koja živi u nepovoljnom aspektu Merkura i Marsa. U negativnom aspektu između ove dve planete, postoji potreba i težnja za nametanjem mišljenja i stavova, što predstavlja nasilnost u misaonom i umnon procesu.

U aspektu Merkura i Marsa možemo govoriti i o detetu, koje je jako, žilavo i koje će u bilo kakvoj igri u grupi dece, biti najjači, onaj koji pobeđuje i vođa jedne takve male grupe. Ovaj aspekt jesu ona deca koja uporno, a po celi dan igraju fudbal na igralištu ispred kuće. A, ako je aspekt nepovoljan onda se govori o dečijoj igri koja se loše završava, jer će u igri dete slomiti onaj deo tela koji je predstavljen zodijačkim znakom u kojem se Mars nalazi.

Mars je uvek taj koji lomi, pa ako je Mars, na primer u Ribama, onda se govori o polomljenoj dečijoj nozi, a ako je Mars, na primer u Ovnu, onda možemo govoriti o razbijenoj glavi. Kada se govori o nepovoljnom aspektu, onda je to grupa dece ili dete koje je prgavo, ljuto, koje traži kavgu, kao mali harambaša, koji se uvek tuče u igri.

Sa druge strane govorimo o detetu koje ne drži mesto i koje neće sedeti ni trena na stolici, već će u jednom trenutku biti u jednom ćošku, da bi u drugom trenutku, već protutnjalo kroz drugu sobu. Pa, sa lošim aspektima, uz svu takvu tutnjavu tog malog stvorenja, razbije se jedna vaza na stolu, pa lampa na ormariću i dete postaje pravi razbijač u kući. Aspekt Merkura i Marsa jesu sva ona deca koja trkom idu u školu, preskaču i ograde i rupe po putu i u poslednji čas uleću u učionicu na početak prvog časa.

Kada je u pitanju dobar aspekt, onda je takvo dete kapiten nekog školskog tima, a u nepovoljnom aspektu u školi je besan i ljut, pa cepa i svoje knjige i svoje sveske. Nepovoljan aspekt ove dve planete uvlači dete u svaku tuču koja počinje i u školskom dvorištu i ispred škole, pa se takvo dete pojavljuje na kućnom pragu i sa modricama i sa posekotinama na licu.

Aspekt između Merkura i Marsa jeste čas fizičkog vaspitanja, a u lošem aspektu to je čas koji može biti prekinut, jer je na sred časa izbila tuča. Ovo je takođe čas iz praktične nastave u nekoj tehničkoj školi, a u nepovoljnom aspektu, može doći do povrede ruke na praktičnoj nastavi kada se radi sa alatima.

Takođe za ovaj aspekt, a kada je povoljan, možemo govoriti o školi koja počinje da se gradi, ali u nepovoljnim aspektima, to je škola u kojoj je izbio požar, a pogotovo ako je Mars u jednom od vatrenih zodijačkih znakova. U nepovoljnim aspektima, teško možete ući sa mirom u ovakvu školu, jer čim kročite u nju, eto galame, vike, cike, dreke i guranja po školskim hodnicima.

Merkur i Mars u povoljnom aspektu opisuju učenika koji hrabro i odlučno savladava sve prepreke u učenju, ali u lošem aspektu, možemo govoriti o učeniku, koji uzima knjigu u ruke da uči, pa onda naglo prekida i baca knjigu, jer shvata da je nervozan u tom času za učenje i tako u krug.

U ovom aspektu se ogledaju i vojne škole, koje se lako završavaju kada je aspekt povoljan, ali kada je nepovoljan, ovakva škola se prekida ili bez obzira na ogromnu željnu da se upiše, ona se ne upisuje iz ovih ili onih razloga. Ali, kada je vojska u pitanju, onda je ovo učeni i intelektualan vojnik, koji svojom hrabrom odlukom, na kraju uvek pobeđuje. Spoj knjige i vojnika, pa ćemo sa ovakvim aspektom uvek zapaziti baš onog vojnika, koji stalno čita, drži knjigu u ruci, piše pisma ili bilo šta drugo ili ispunjava ukrštene reči.

Sa druge strane to su vojnici koji su u prevoznim sredstvima, učesnici u saobraćaju, pa su u ovom aspektu svi vojnici koji voze vojne automobile ili vojne kaminone. Ako je Merkur u Raku, onda je i u prevoznom sredstvu hleb i hrana, pa vojnik vozi namernice za kuhnju, ali ako je Merkur u Ovnu, onda je u vojnom vozilu municija i naoružanje. U ratu, a što danas u svetu jeste realnost, u aspektu Merkura i Marsa, prepoznajemo kurira koji mora da odnese ili prenese važnu vest ili poruku, pa u povoljnom aspektu on prolazi opasnosti i vest donosi, ali u nepovoljnom aspektu vest neće doći do cilja.

Kako je Merkur prevozno sredstvo, dakle automobil, onda će u kombinaciji sa Marsom, to uvek biti brzi ili sportski automobil. Vožnja i kretanje su brzi, pa su ovo hrabri vozači, koji uživaju u brzoj vožnji i u snazi svog automobila. Sa povoljnim aspektom svaka takva vožnja se dobro završava i vozač ume da prepozna opasnost u saobraćaju i da svaku takvu opasnost i izbegne.

U nepovoljnom aspektu, eto i brze i nagle vožnje, koja vozača može dovesti u životnu opasnost, jer nije sposoban da reaguje ispravno u datom času koji nosi opasnost u saobraćaju. Svaka ona saobraćajna nesreća koju ugledate na cesti i u kojoj je automobil zapaljen jeste posledica nepovoljnog aspekta između Merkura i Marsa. A, Mars u Merkuru ili drugim rečima, šta predstavlja Mars u jednom automobilu ? To je papučica za gas, jer Mars daje ubrzanje, pa ako imamo loš aspekt Merkura i Marsa, onda opasnost u saobraćaju dolazi od prebrze vožnje ili usled problema sa papučicom za gas. Merkur je i svaki put, svaka saobraćajnica, svaka cesta, pa će u aspektu sa Marsom, a koji je na primer u Jarcu, ovo biti i cesta koja se popravlja, krpi ili koja se asfaltira.

Povoljan aspekt između Merkura i Marsa uvek možete zapaziti kada gledati reli trku i pobednika te reli trke kako dolazi na cilj. U suprotnom slučaju, a u lošem aspektu, eto i vozača formule koji dolazi u opasnost za vreme trke i koji ne dolazi na cilj, poput Ajron Sene. Vozač formule uvek jeste Merkur u aspektu sa Marsom, jer to jeste hrabrost u vožnji koja uvek mora biti brza i opasna Ali, evo u ovom aspektu, a kada je nepovoljan i nedavnog događaja sa vozačem formule Nelsonom Pikeom, kojem je policija oduzela vozačku dozvolu zbog prekoračenja brzine. Sve je to igra Merkura i Marsa.

Merkur su ruke, a sa Marsom, one su snažne i jake, zatim spretne i brze, pa ćemo sa rukama u povoljnom aspektu, brzo i lako bilo šta napraviti. U nepovoljnom aspektu, a takođe zbog brzine u prstima i rukama, dolazi do povrede dok se radi i drži u rukama alat ili dok se nožem seče hleb, dok se makazama seče papir ili dok sklanjamo sa šporeta šerpu sa vrelom vodom, pa negativni aspekt uzrokuje opekotine na rukama.

Mars je oružije, pa sa Merkurom to je pištolj u ruci. U povoljnom aspektu to su detektivske i policijske ruke ili ruke odličnog strelca na nekom takmičenju, dok su u nepovoljnom aspektu ovo ruke koje će upotrebiti pištolj baš onda kada ne treba ili će ruka strelca na takmičenju biti nervozna, pa će mu ruka zadrhtati i tako promašiti cilj.

Sve ruke u radionicama ili fabrikama koje rade na strugovima, brusilicama, bušilicama i mnogim drugim mašinama jeste aspekt Merkura i Marsa. U ovom aspektu jeste i istetovitana ruka, jer igla ovde ide u ruku, ali i ožiljak na ruci, posekotina na ruci i mladež na ruci. Ruka koja baca nož. Kako je Merkur kretnja, potez, skok, onda je Merkur u aspektu sa Marsom i nož skakavac, jer ćemo pritiskom prsta izbaciti sečivo noža. U automobilu, aspekt Merkura i Marsa jeste uvek motor automobila, ali i alat koji je smešten negde u gepeku automobila.

U kućnom ambijentu, aspekt Merkura i Marsa jeste uvek prekidač na šporetu ili peći, a kojim uključujemo ili isključujemo isto. Zatim, prekidač u kupatilu pomoću kojeg uključujemo bojler, prekidač na kosačici za travu, prekidač na mikseru, na mikrotalasnoj pećici. Loš aspekt Merkura i Marsa jeste i razbijen daljinski za televizor ili nervozna ruka, a koja non-stop menja kanale na televiziji sa daljinskim. Isto tako možemo govoriti i o razbijenom mobilnom telefonu u nepovoljnom aspektu, jer ruka sada u besu sa namerom razbija mobilni telefon.

Ako zavirite sa aspektom Merkura i Marsa u dečiju sobu, onda ćete ugledati dete, a čije su igračke pištolji, puške i razni mali vojnici. U slučaju da je Mars, na primer u Vagi ili čak u Raku, onda eto i ruke koja hoće da ubere ružu, pa će se ista ta ruka ubosti tog trenutka u trn. Kada čujete pištanje mobilnog telefona, kao meni sada, jer vam poruka stiže, onda se takođe možete osloniti na aspekt Merkura i Marsa.

Prođete li pored berbernice i ugledate li dete koje sedi na stolici, dok ga berber šiša jeste aspekt Merkura i Marsa. Prema tome, ovo je i svaka berberska ruka, koja drži makaze ili mašinicu za šišanje. Dalje, svi spotrovi koji se igraju rukama, kao odbojka, košarka, stoni tenis i šta god to bilo, a što će definisati zodijački znak u kojem se nalazi Mars.

Sva sportska štampa i sportske novine, a koje neko dete već drži u rukama i znatiželjno čita. Nepovoljan aspekt Merkura i Marsa jeste i svaka obijena i opljačkana prodavnica. Prodavnice eksera, šrafova i alata. Dalje, svaka ruka koja će se besno i ljutito ustremiti na dete i lupiti mu šamar. Aspekt Merkura i Marsa jeste saobraćajna policija, a u nepovoljnom aspektu isto saobraćajna policija, ali sada ruka policajca ispisuje kaznu.

U nepovoljnom aspektu jesu i sva zapaljenja pluća i disajnih organa, ali i eksplozija nerava, pa nadolazi ljutnja, bes i srdžba. Ovo je izoštreno čulo sluha, pa možemo da čujemo i najmanji šum, a koji niko ne čuje. Šta mislite o ključevima od radionice ? Može, dakle, ključevi od radionice, ali i ključevi od policijskog automobila, ključevi od berbernice. U kretnji Merkura, a sa Marsom, imamo brzi hod, brzi i energičan korak, ali i svaku onu uličnu trku, na 1000m ili 2000m.

Dakle, i svaki školski kros. Čujete li sportskog komentatora, kako prenosi neku utakmicu ili meč, posebno ako je Merkur u Lavu ili Ovnu, onda opet polazimo od aspekta Merkura i Marsa. Otvorite li štampu i ugledate li intervju sa nekim sportistom, takođe se možete osliniti na Merkura i Marsa, a ako je Mars, na primer u Ribama ili nekom drugom vodenom znaku, onda je taj intervjuisani sportista ili vaterpolista ili plivač.

Kada izađete iz stana i bacite pogled na poštansko sanduče, a ono razvaljeno, e to vam je nepovoljan aspekt Merkura i Marsa. Krenete li dalje pa vidite da je neko pocepao oglas koji ste prethodnog dana bilo gde zalepili, onda opet imamo nepovoljan aspekt Merkura i Marsa. Kada vozite svoj automobil i naiđete na saobraćajni znak „radovi na putu“, opet pođite od ovog aspekta. Mars zagreva, a kada je u kombinaciji sa Merkurom, onda imamo topao i vruć vazduh, poput letnjih sparnih dana.

Misli su ovde avanturističke, pa će vas povući i zainteresovati za neki safari po divljini ili splavarenje brzacima. Nepovoljan aspekt Merkura i Marsa jeste i čekić u ruci, ali sada čekić koji će promašiti cilj i svom snagom udariti u prst od ruke. Sa ovakvim aspektom dete može voleti priče o gusarima i indijancima. Muška deca. Ruke koje otvaraju vruću rernu da bi izvadile tepsiju, ali se sada ruke opeku. Ruke koje okreću meso na roštilju. Ubod ose ili ujed neke životinje, a u nepovoljnom aspektu, ide direktno na ruku.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top