Venera u Strelcu

Venera u StrelcuVenera u Strelcu je u muškom zodijačkom znaku i njoj ne treba pokretanje ili motivacija od drugih, već je sposobna samoinicijativno da se pokreće. Kako se ovde Venera kao ženska planeta nalazi u muškom zodijačkom znaku, ona neće biti lenja, inertna, nepokretna i spora, jer su muški znaci povezani sa akcijom i sa delovanjem.

Venera u Strelcu neće sedeti i čekati, nije joj niko potreban ili ništa da bi se motivisala, jer se ona sama i na svoju inicijativu pokreće. Ova planeta u znaku Strelca je sposobna da bude samozapočinjuća, svesna i voljna, što se povezuje sa muškim polaritetom zodijačkog znaka Strelca. Venera u Strelcu nije preterano emotivna, jer muški znaci nisu povezani sa ljubavlju i emocijama. Naravno, ovakvo izlaganje je uopšteno, što znači da nije specifično, a da bi bilo specifično potrebno je uključiti i dodatne elemente, a to je kuća u kojoj se nalazi Venera, zatim njeni aspekti i na kraju dispozitor.

Samo takva sinteza može definisati konačan sud ili procenu Venere iz početnog ili inicijalnog ugla. Venera u Strelcu dobija muški polaritet, što je predstavlja kao veoma aktivnu, samosvesnu i voljnu, jer je povezana sa muškim znakom. Kako je Venera u promenljivom znaku, ona će često imati više od jednog cilja ili više od jednog interesovanja, tako da će hteti i da ode na putovanje i da se obrazuje i da uživa na još istovremeno nekoliko mesta.

Za Veneru u Strelcu se može reći da rasipa zadovoljstvo istovremeno na nekoliko strana. Strelac je zodijački znak vatrenog elementa, tako da Venera u Strelcu teži i ide prema realizaciji. Očekujete li od ove Venere da bude strpljiva i suzdržana? Ona to ne može u zodijačkom znaku Strelca, jer vatra nije strpljiva, a naterati ovaj element da bude strpljiv je za njega samog velika teškoća. Očekujete li od ove Venera da bude oprezna? Ona to ne može u Strelcu, jer je vatra često neoprezna, a zbog nestrpljenja i brzine. Kako je Merkur u znaku Strelca u nepovoljnom dostojanstvu, kada je Venera u Strecu, ona se neće baviti praktičnim i racionalnim stvarima.

Strelac razapinje strelu prema gore, tako da je Venera u Strelcu odvojena od niskih, zemljanih i materijalnih vrednosti. Činjenica da je ona ovde u vatrenom znaku, govori o sklonosti prema preteranom optimizmu, idealizovanju, širenju i ekspanziji, jer znakom Strelca vlada planeta Jupiter. Ona će se još žešće rasplinuti u svojim težnjama, jer je Strelac vatreni znak promenljivog kvaliteta.

Venera je povezana sa zadovoljstvima, uživanjem, emocijama i osećanjem bliskosti, a u znaku Strelca ona ume da preteruje u istom. Kada dodiruje, ona će to uglavnom prva uraditi, jer je u muškom zodijačkom znaku i to radi sa velikim oduševljenjem, kada ljubi ona neće čekati da bude poljubljena, kada uspostavlja i prijateljski odnos, ona ulazi u njega sa oduševljenjem i optimizmom. Sa nepovoljnim aspektima, a posebno prema Jupiteru ili Marsu, Venera u Strelcu teško postavlja granicu i ume da ide u preterivanje. Činjenica da je u muškom i vatrenom zodijačkom znaku kojim vlada Jupiter, ona može biti sklona ljubavnim aferama i duplim emotivnim vezama.

Venera je peregrinirana u zodijačkom znaku Strelca, što predstavlja blago nepovoljno dostojanstvo, međutim kako je Jupiter benefična planeta, ipak će Venera biti podržana od strane Jupitera, posebno ako je Jupiter povoljno postavljen. Njena peregriniranost u znaku Strelca se povezuje činjenicom što ovaj znak prirodno vlada 9. kućom duhovnosti, filozofije i viših znanja, a što odvaja Veneru od zemaljskih, materijalnih i prizemnih zadovoljstava. Venera u znaku Strelca je primorana da sarađuje sa Jupiterom koji simbolizuje moral, etiku, zakone, filozofiju, znanje i duhovnost.

Opet treba napomenuti da Veneru u Strelcu treba posmatrati iz jednog uopštenog i ne specifičnog ugla, jer su kuće horoskopa one koje određuju smer uticaja planete. Prema tome, Veneru ne treba povezivati sa partnerstvima, ljubavlju, brakom i zadovoljstvima, ako ona nije u horoskopu povezana sa 7. i 5. kućom. Pogrešno je na primer, tumačiti Veneru u Strelcu ili u bilo kojem drugom zodijačkom znaku u 2. kući ili Veneru koja vlada 6. kućom iz ugla bliskih i ljubavnih odnosa ili braka.

Dakle, da bi Venera bila pokazatelj ljubavi i braka, ona mora biti preko svoje pozicije, vladarstva ili aspekata povezana sa 7. ili 5. kućom, a u čemu se često greši. Venera u Strelcu teži slobodi, nezavisnosti i samostalnosti, jer se nalazi u vatrenom znaku, jer vatra ne trpi nikakva ograničavanja, dok je Jupiter planeta prosperiteta, širenja, napredka  i ekspanzije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top