Saturn u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu

Saturn u Vagi kvadrat Pluton u JarcuSaturn je planeta ograničenja, koja definiše granice i podseća nas da samo
kroz napor i sopstveni trud možemo postići ciljeve, koji su stabilni i
praktični..Prolazak Saturna kroz znak Vage ističe u prvi plan sve vrste odnosa,
saveza i ugovora koji će sada biti na strogom testu, proveri i ispitivanju.

Pluton je gospodar moći, podzemlja, vlasti, smrti, tame, ali i ponovnog rađanja i preobražaja, a da bi se bilo šta regenerisalo, obnovilo i ponovo rodilo, potrebno je suočiti se sa krizama, gubicima, tugom, strahom i bolom, ali i pokazati spremnost i sposobnost upoznavanja, prodiranja i otkrivanja srži i suštine problema. Pluton je ušao u znak Jarca 2008. i u avgustu mesecu će formirati egzaktan kvadrat sa Saturnom koji prolazi znakom Vage.

Ulazak Plutona u znak Jarca nagovestio je uništavanje i razaranje finansijskih i državnih struktura, krize u praktičnim i materijalnim akcijama, ali je nagovestio i potrebu da se kroz
krize i gubitke iz onoga što nije zdravo i što potiče iz prošlosti (Jarac), transformišu nove strukture, što će biti prisutno sve do 2024. Pluton u Jarcu predstavlja i ukazuje na potrebu
izgradnje i preobrazaja temelja, koji trebaju da budu čvrsti i stabilni (Jarac) i koji su usko povezani sa našim životima.

„Prošlost je divljina naših strahova“ – može biti tipičan izraz za kvadrat Saturna i Plutona, a ovaj aspekt često aktivira i pokreće mnogo strahova, a Saturn opominje da je suočenje sa strahovima povezano kroz naše obaveze na relaciji partnerski odnosi i društvena uloga sa jedne strane – status, karijera, praktičan i materijaln pristup sa druge strane. Jarac vlada prirodnom 10. kućom i kao kardinalan zemljani znak ima praktičnu akciju, jer je ukorenjen u materijalnom i fizičkom svetu i zahteva praktičan pristup zivotnim pitanjima, a za Jarca „cilj često opravdava sredstvo“, tako da Pluon u Jarcu lako može ispoljiti silu, destruktivnost, ekstremnost i moć kao sredstva da bi opravdao svoj cilj, a to je statusni simbol i profit.

Kada Pluton prolazi znakom Jarca, onda mozemo očekivati preobrazaje i transformacije poltičkih struktura i vlasti, ali uništavanja, a zatim i izgrađivanja svega što je povezano sa materijalnom stranom života. Pluton u Jarcu je realistički orijentisan, tezeći rušenju i izgrađivanju struktura naših života, što zbog kvadrata između ove dve planete ukazuje i na uponost i samovolju sve do tačke bezobzirnosti.

Saturn je planeta nužnosti i primorava nas da uradimo ono što je potrebno i nužno, dakle ne ono što želimo ili o čemu sanjamo, već ono što moramo, a u znaku Vage do je postavljanje forme, granica, strukture, pravila, tradicije i discipline kada su drugi ljudi u pitanju, kao i naši partnerski odnosi, brakovi, savezi.

Napet aspekt od strane Plutona, nagoveštava krize i teška iskušenja, kao i konačno uništenje nekih odnosa, a zbog toga što smo postavili granice, obaveze i pravila (Saturn u Vagi). Kroz ovaj aspekt ćemo verovatno morati mnogo toga da naučimo i razmislimo o odnosu i realaciji između naše veze sa jedne strane i društvenih struktura, statusnih pitanja i praktičnih pitanja sa druge strane. Rešenje postoji i kada je kvadrat u pitanju, ali rešenja kvadrata su uvek ekstremna, napeta i iritirajuća, a kardinalni znaci u kojima se nalaze ove dve planete imaju enormnu motivaciju svako za svojom akcijom, koje su u neprijateljstvu. Jarac neprijateljski posmatra diplomatičnost, sklad, ljubav, finoću i društvenost Vage, dok Vaga neprijateljski posmatra ozbiljnost i statusni simbol Jarca. Jarac je povezan sa uskogrudnošću (sebičnost…:)), jer je orijentisan prema svom statusu i budućnosti, a Saturn je egzaltiran u znaku koji predstavlja svest o drugima.

Saturn u Vagi je odličan pregovarač, mudri diplomata i disciplinovani saveznik, koji trazi poštovanje i prihvatanje pravičnosti, pravde, ravnoteze i harmonije, ali u napetom aspektu sa Plutonom, dolazi do nepoštovanja istog od sila mraka i tame, koje pripadaju društvenim
strukturama, vladama, korporacijama…

Pluton u Jarcu je reakcija na sva praktična, materijalna, statusna pitanja, kao i reakcija na karijeru, profesiju i budućnost. Kakva je reakcija? Ekstremna, militarna, bezobzirna što je priroda Plutona, jer je funkcija Plutona razaranje i uništenje, a da bi mogao opet da transformiše, preobrazi, regeneriše i ponovo ozivi. Njemu se sa druge strane suprotstavlja Saturn u Vagi, odnosno sve one strukture, koje zahtevaju poštovanje, ravnotezu i pravičnost.

Zbog toga posmatramo borbu i neprijateljstvo između onih koji zele da po svaku cenu postignu moć i profit, opravdavajući taj cilj materijalnom, praktičnom i fizičkom pozadinom sa jedne strane i struktura koje zahtevaju nuznost prihvatanje ravnoteze, pregovore, diplomatičnost i poštovanja pravde.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top