Venera u Ribama

Venera u RibamaMnogi mogu pomisliti kako će izvući “ljubavnu sedmicu” ili kako je došlo pravo i srećno vreme za ljubav, kako se Sunce osmehuje emocijama, a lepota upotpunjuje jutra i večeri. To što je Venera u znaku gde se dobro oseća (egzaltacija), ipak ne garantuje srećnu ljubavnu priču, ali obećava maštu, fantaziju, romantiku, pa i suze.

Da bi se ljubav pojavila, potrebno je biti motivisan maštom i zatvoriti oči, jer tek kada ih zatvorite, isključićete realnost oko sebe. Da bi probudili simpatiju ili šapnuli nekom prijatelju, “joj, kako mi se dopada…”, potrebno je da doživite fenomen “već viđeno”, jer ste njega (nju) već sanjali u jednom lepom snu. Motivaciju za ulepšavanjem, sređivanjem i doterivanjem, jer je Veneri uvek stalo da se dopadne, potražite u maštovitoj inspiraciji, pa maštu odenite na sebe. Možda vam u tome pomogne i neki film koji ste gledali i još tada poželeli da izgledate kao ona ili on.

Osmeh na lice dolazi kada vam neko odrecituje pesmu i nemojte misliti da to može biti samo san, jer meni se jednom zaista dogodilo. Vozim se liftom u koji ulazi jedan simpatičan momak i počinje da mi recituje pesmu. To je Venera u Ribama. Da bi poljubili ili dodirnuli, neka  bude tišina ili eventualno neka se tiho čuje lagana i romantična muzika, neka se pokrene senzitivnost dok nebom svetluca hiljade zvezda. A, da bi zagrlili, neka je zagrljaj najljubavnija otpevana pesma.

Venera želi da oseti prijateljstvo, jer je društvena, međutim kada je u Ribama, onda je sklona i povlačenju, a kada i sedi sa prijateljima, onda su to uglavnom mesta, koja nisu izložena gužvi i vrevi, već negde na nekom povučenom i tihom mestu. Zbog toga osećaj zadovoljstva je moguće postići, ali u tišini, u nekom svom svetu, na pustom ostrvu, u prirodi koja oslikava romantiku ili na svim drugim mestima koja dozvoljavaju da se mašta pokrene i gde će vam biti lepo u društvu bilo koga i dok ćutite i ništa ne pričate.

Biti sa nekim, ćutati, ne pričati, ali istovremeno biti zadovoljan, srećan i nasmejan. Možda nekome bude čudno, jer među nama postoje različitosti, ali ovo je Venera koja je zadovoljna u samoći, jer tek tamo može da sanja svoje snove i da se distancira od realnosti. Realnost joj nikako ne odgovara, jer joj ona ruši sve snove o kojima mašta od kada zna za sebe i o kojima će maštati do poslednjeg dana.

Ljubav i emocije su pokrenute idealima, pa se uvek traži idealna ljubav ili savršena lepota, a onda kada pomislite da ste je pronašli, neće proći mnogo vremena kada ćete opet odsanjati san u kojem postoji opet i idealnije i lepše od onoga što imate trenutno. Zbog ove potrebe za idealnim, možete biti spremni na sve i na patnju, i na samoću jer ćete u njoj i čekati i maštati, lutanje jer morate da tražite, ulepšavanje onoga što zaista jeste, mesečaranje u kojem možete zalutati, putovanje preko okeana jer osećate da vas tamo kada pređete okean čeka ljubavni ideal, sedenje celu noć pod mesečinom zagledani daleko u zvezde i čekajući da neka od njih padne…

Kada ide na ljubavni sastanak ova Venera nema nikakav plan, nema računicu, razum je napušta i uopšte ne razmišlja o tome, šta će reći, kako će prići, kako će se ponašati, jer ona mnogo pre susreta počinje da mašta. Spremna je zarad ljubavi da podnese i najveću žrtvu, dakle da se žrtvuje za one koje voli, da im pomaže i da prvenstveno daje, a u svojoj žrtvi, patnji, opčinjenosti, suzama, mašti, idealu i romantici, sposobna je da stvara najlepša umetnička dela. Odatle penisci i poete sa romantičnim stihovima, muzičari sa notama koje hrane dušu, trubaduri ispod prozora, slikari sa ljubavnim bojama, plesači na oblacima…

Zapevati znači zavoleti.
Dodirnuti znači osetiti.
Držati u zagrljaju, kao pamuk da dodirujete.
Postaviti prst na usne, kao znak da su reči suvišne.
Osmehivati se najnežnije.
Radovati se i plakati.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top