Venera u Devici kvadrat Jupiter u Blizancima (tranzitno i natalno)Mogu se javiti neki stari problemi, koje do sada niste uspeli da rešite, a koji se tiču ljubavnih i biskih odnosa, zatim nekog prijateljskog odnosa i uopšte svega onoga prema čemu imate simpatiju ili ljubav. Možda ste ranije odustali od rešavanje ovih problema ili vas je nešto drugo zaokupiralo, pa niste ni razmišljali o tome ili ste jedno vreme reašavali taj problem, ali ste se umorili i stali. Zabog svega ovoga, ulazimo u period gde je potrebno da se borimo i kroz borbu  rešavamo problem.

Ja sam ovde već pisala o Veneri u Devici, ali nije suvišno da opet ponovim, možda na drugačiji način, pa sa ovakvom Venerom postoji mogućnost da se u ljubav  uvuče sumnja. Onda zbog toga, ,možete sumnjate u vašeg partnera, prijatelja ili dete, možete se pitati da li da im verujete ili da li su oni baš takvi kao što se predstavljaju. Kako Venera u ovom znaku voli da analizira, onda idete u detaljne analize svega, kao na primer, kako ste se upoznali, kako vam je prišao, šta vam je rekao kod prvog susreta, da li vas voli, da li vas vara i da li je uopšte  veza koju imate razumna za nas. Koliko je razumno nastaviti vašu ljubavnu priču?

Prema tome, Venera u Devici u emocije uključuje razum, tako da ovde nema ni traga od slepe zaljubljenosti ili ljubavi, koja oduzima dah, pokreće strasti, zato što razum dominira nad emocijama. Trebate da krenete na sastanak, a onda se pitate da li je to uopšte razumno. Trebate da krenet na sastanak, pa se pitate, da li je razumnije da se vidimo u “Armaniu” ili u “Rock kafeu”, jer je u “Armaniu” često neka gužva i onda možete biti primećeni ili u centru paženje, a što vi baš i ne volite. Ili, trebate da ga (je) nazovete, a onda se pitate, da li je pametno uopšte da okrenete taj broj ili da pustite sve do đavola.

Ako i okrenete broj, a on ili ona se ne javaljaju, lako je pokrenuti opet sumnje, pa se pitate, da li neće da se javi kada je video moj broj ili je našao drugu (drugog). Pa, onda opet razmišljate i analizirate, pokušavajući da se setite svakog trenutka i svake njegove reči koju je izgovorio prošli put, a onda se “hvatate” neke rečenice, pa sumnjate u njegovu ljubav, jer vam je rekao, “Ne znam da li ćemo se videti sutra, jer imam dosta posla”.

A, možda ćete i vi razmišljati da li da ga danas pozovete na kafu ili ne, jer ako ga pozovete i provedete određeno vreme sa njim, postoji mogućnost da ne završite neke vaše obaveze, a to za vas nije razumno. Da ga poljubite na ulici nećete, jer opet nije razumno, da mu kažete da vam se mnogo dopada nećete, jer ispašće da mu se vi nabacujete ili lovite, što opet nije razumno, a da ga pozovete kod sebe, opet ne možete, jer šta će komšije reći, ako ga neko od njih vidi. Ništa od toga nije razumno, a onda se pitate, kakva je to ljubav kada je razum vodi i da li ćete tako uvek razmišljati i razmišljati kada se ljubav pokrene.

Danas ste se setili jednog prijatelja, kojeg bi hteli da nazovete i pozovete na piće, jer vam je palo na pamet da bi on mogao da vam pomogne oko nekih vaših poslovni planova. Možda ste se setili da je vreme i da ga posetite, jer korisno je održavati prijateljske veze i usput mu kupujete neki sitan poklon, koji opet ima korisnu funkciju. Dete vam ulazi u kuću nakon igranja, a vi ga kritikujete kako je isprljalo trenerku i kako ulazi u kuću sa umrljanim rukama od peska ili zemlje, a onda mu čitate knjigu pred spavanje, ali birate priču, koja mu neće iskriviti stvarnost, već iz koje može da izvuče korisne pouke za sebe.

Možda ste se sprijateljili sa nakim ili blisko povezali, jer imate pomoć od takve osobe ili dok šetate sa njim kroz neki vrt i posmatrajući u crveno, žuto i narandžasto cveće, govorite, kako je sve to lepo, ali je još lepše, ako od gajenja cveća i biljaka čovek ima korist. A, dok posmatrate ružu, pitiate se, zašto ona ima trnje, čemu služi to trnje, zašto su njene latice mirisne, odakle potiče i hiljade drugih pitanja na koja želite da dobijete odgovor. Partner vas zove na putovanje, ali odbijate, jer ne možete da ostavite svoje obaveze, a znate da nećete biti zadovoljni ako ih pedatno ne uradite, kao što nećete onda biti ni opušteni na putovanju.

Partner vas zove da izađete u grad i da sednete sa prijateljima, da se družite, ali niste raspoloženi za druženje, jer ste rešili večeras da završite knjigu koja vam se mnogo dopala. Zovu vas prijateljice da lutate gradom, a vi se pitate kakva je korist od beciljnog lutanja ili vas zovu da obilazite butike i razgledate garderobu, što takođe odbijate, jer idete u kupovinu samo onda kada imate nameru i nešto da kupite. Danas vas partner jako nervira, jer ceo dan tipka na telefonu i piše poruke, što vas čini nemirnim i sumnjičavim.

Venera u Devici u kvadratu sa Jupiterom u Blizancima, ukazuje na gubitak ili nedostatak vedrine ili optimizma u bliskim ili emotivnim odnosima. Kao da ne možete rešiti neki problem, jer već unapred znate da nema nade i povoljnog rešenja, a i sreća vam je okrenula leđa. Ko zna šta bi i odgovorili da vas neko pita, “Da li si srećan u toj vezi ili braku?”, jer sa ovim aspektom, sledi odgovor, “Nisam”.

Idete na sastanak, ali razmišljate da ne treba da se nadate nekom dobrom provodu ili ne treba da se nadate srećnim trenucima pored partnera. Ili, idete na poslovni sastanak, na kojem želite da ostavite fin i lep utisak, pa ste hteli  za taj sastanak da kupite jedan kostim koji ste videli u jednom butiku, ali niste imali novac da ga kupite, pa ste krenuli već sa nekim nezadovoljstvom. Dok se krećete prema mestu gde trebate da se nađete zbog posla, sumnjate da ćete dobiti povoljnu ponudu ili šansu za taj posao. Ili, svesni ste da ako uletite sa lovom, možete i da kupite radno mesto, tj. posao, ali vi taj novac trenutno nemate.

Sa Venerom u Devici, možete poleteti u nečiji zagrljaj, samo iz neke koristi, a što vam opet neće doneti srećne okolnosti, jer ste loše procenili, zbog toga što ste imali preterana očekivanja. Možda ste pomislili, da ste dovoljno zavodljivi, privlačni i u zavođenju vešti, ali zbog kvadrata sa Jupiterom, ipak ste sebe opet precenili. Sa ovim aspektom sigurno bi bili radosni i veseli da dobijete platu, ali kvadrat sa Jupiterom ukazuje na problem sa platom.

Možda ste hteli ovih dana da odete u kupovinu nekih praktičnih i korsinih stvari, što bi vas obradovalo, ali imate problem da odete, jer nemate novac. Ili, ako ste planirali da upišete neki kurs ili da učite nešto što volite i što znate da ćete učiti sa zadovoljstvom i ljubavlju, opet morate rešavati problem, jer nemate novac da ga upišete. Već sam negde spomenula, Venera želi da poklanja i da kupuje poklone, ali u Devici, pa u kvadratu sa Jupiterom, njena odluka je razumna, a onda bira skromniji ili jeftiniji poklon, jer nema novac za nešto skuplje i mnogo lepše.

Zbog toga umesto jedanaest ruža, ona će kupti jednu ružu, umesto original viskija, kupiće neku dobru domaću rakiju, umesto orginalne slike Milana Konjevića, kupiće neku dobru reprodukciju njegove slike ili umesto original Shanel parfema, kupiće malu i jeftiniju bočicu nekog osvežavajućeg mirisa.

Ako ste pozvani na rođendan, unapred već razmišljate ko bi sve mogao da bude tamo i pravite plan za taj dan, kako bi tačno isplanirali svoje vreme. Razmišljate da li da idete automobilom ili gradskim prevozom i odlučujete se da ipak to bude gradski prevoz, jer će  kada  budete krenuli u saobraćaju biti gužva, tako da vam razum govori da na rođendan treba krenuti gradskim prevozom. Nećete se zadržavati do duboko u noć, jer trebate rano ustati, ići na posao ili uraditi neke obaveze, koje imati za sutradan.

Oni koji imaju zdravstvenih problema i hoće da urade analize krvi ili hormona, mogu pod uticajem ovog aspekta dobiti rezultate koji prelaze dozvoljene granične vrednosti. Ili, ako želite da uradite ove analize, morate ići u privatnu ordinaciju, ali još ne možete, jer vam trenutno nedostaje novac. Ako vam je doktor preporučio zdravu ishranu, još uvek niste u mogućnosti da kupite neke proizvode iz prodavnice zdrave hrane ili iz apoteke, jer su skupi za vaš novčanik. Možda bi trebalo da odete i u neku banju radi rehabilitacije, ali trenutno nemate novac, pa razmišljate kako da rešite taj problem.

Potrebna vam je stručna procena vaše nekretnine, ali komisija koja izlazi na teren procenjuje vašu nekretninu, mnogo manje, nego što ste očekivali. Želite da zavedete vaše zemljište ili nekretninu u katastarske knjige, pa odlazite u katastarsku službu, ali imate problem, jer vam nedostaju svi papiri, koje zakonski treba da imate.

Odlazite u market u nabavku, uzimate kolica i stavljate u njih ono što mislite da vam je trenutno najneophodnije, ali kada dolazite na kasu i kada kasirka izgovara cifru koju trebate da platite, shvatate da nemate toliko novaca u novčaniku, a morate neke artikle da vratite, jer ste ipak precenili vašu kupovnu moć. Možda dok gurate kolica, shvatate da ne možete sve da kupite što ste planirali pre nego što ste ušli u market, jer su mnoge cene proizvoda poskupele.

Odlazite na neko kraće putovanje, ali vašem partner se to uopšte ne dopada, tako da odlazite nezadovoljni i bez radosti, ali ste svesni da takvo putovanje za vas može biti praktično rešenje nekog vašeg problema. Možda želite da uđete u neki sitan biznis, na primer da uložite u neki posao koji je vezan za trgovinu, ali partner se suprotstavlja tome, jer smatra da to u ovom trenutku nije ni korisno, a ni razumno. Niste radosni, niste veseli, nema osmeha na vašem licu, jer novac koji imate, morate koristiti samo za ono što je u ovom trenutku najparktičnije i najkorisnije, tako da nema prostora za kupovinu onoga što volite ili što bi vas obradovalo.

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top