Venera u Ovnu

Venera u OvnuIma ona pesma od Prljavog Kazališta „Heroj ulice“. Zašto je spominjem? Zato što se Venera u Ovnu ceo život pita: „Gde je moj heroj?“ i „Gde je taj hrabri vitez koji će osvojiti moje srce?“, jer Venera u Ovnu je pod vladarstvom Marsa, a ova planeta je rođena za herojske podvige.

Ovan je znak u kojem sub Mars i Sunce u povoljnom dostojanstvu i to ukazuje na jak ego, jer se lične potrebe postavljaju na prvo mesto. Da bi se dopali osobi sa Venerom u Ovnu ili da bi vas ova osoba volela i obasipala ljubavlju, poželjno je da izađete na naslovnu stranu nekog časopisa sa nekim svojim podvigom, da budete uspešni u karijeri, da budete glavna faca u gradu ili da budete uspešni kako bi osoba sa Venerom u Ovnu mogla da bude ponosna na vas.

Šetate gradom i okrenuli ste se za drugom osobom? Rekli ste komšinici pred Venerom u Ovnu da je sve mlađa i lepša? Ispričali ste da ste danas vraćajući se sa posla sreli školskog druga, kojeg niste videli dvadeset godina i seli sa njim da popijete kafu? Mnogo se zadržavate u razgovoru sa baby siterkom ili kućnom pomoćnicom? Ostavljate na Fb ispod fotki komentare poput  „nice“ ili  komplimente? Pravite greške, jer ćete lako izazvati žestok izliv ljubomore kod partnera koji ima Veneru u Ovnu. Ne spominjite stare veze i ljubavi, pa čak ni omiljenog glumca i pevačicu, ali budite svesni i da će vaš partner sa Venerom u Ovnu zahtevati slobodu. Zbog toga, ne postavljajte previše pitanja „gde si?“,s kim si?“, „kad dolaziš?“ ili „koliko ostaješ?“ i sl.

Venera u Ovnu uvek čini prvi korak ili prvi potez, jer ko može biti ispred Marsa i Sunca, koji su u povoljnom dostojanstvu u ovom znaku?! Zbog toga, osoba sa Venerom u Ovnu prva pokazuje simpatije, prva vas poziva na piće, prva daje do znanja da želi vezu sa vama, prva počinje da osvaja, prva će vas poljubiti…Ona ne želi da gubi vreme i hoće bliskost odmah i sad. Međutim, postoje i one situacije kada možete primetiti da beži od vas, pa vam može reći: „Nećemo se videti danas. Videćemo se sutra“ , ali to ne znači da je ne privlačite! Ona ima strah da se bliže i intimnije veže. Intimnost? Vezivanje? Već zamišlja kako je to prvi korak ka gubitku individualnosti. To je strah od gubitka slobode i nezavisnosti.

Možete se diviti osobi koja ima Veneru u Ovnu, možete joj pokazivati i podršku, ali izbegavajte slatkorečivo romantičnu poeziju, nemojte podilaziti ili stalno klimati glavom i odložite slatke i umiljate reči u neku ladicu prošlosti, jer Mars koji vlada znakom Ovna ne voli ništa od toga.

Koliko god da je jaka potreba za dominacijom kada je  Venera u Ovnu, isto tako je i snažna njena želja za jakim partnerom, jer samo takav može biti njen izazov i oboriti je s nogu, skinuti zvezdu s neba, a onda i dokazati da joj može biti dostojan samo ako u njemu ona prepozna snagu.  Za Veneru u Ovnu ljubav je snaga, hrabrost, ponos, nada i život, a nikako strah, bol ili patnja. I, ako ste „fazonu“ da bez bola nema ljubavi, nemojte se ni truditi oko nje, jer je Saturn u Ovnu u nepovoljnom dostojanstvu i ona nikada neće izjednačavati patnju i bol sa ljubavlju. U slučaju da doživi ljubavni poraz, brzo se diže, jer je život za nju suviše kratak da bi mogla sebi dozvoliti da ga troši u tuzi, brigama i kukanju.

Dramatične i žučne scene pokreću strast u Veneri u Ovnu, pa ako nema strasti i drame, ona će ih sama napraviti i to bez nekog posebnog razloga. Razlog joj uopšte nije potreban, a onda kreće nadmetanje i borba gde je Venera u Ovnu na svom terenu i gde ljubav prealazi u rat. Ona osećajuća da se nalazi na bojnom polju.

Sve ovo je potrebno, jer želi da otkrije i oseti snagu u partneru, pa ako je ne pronađe, tražiće neko drugo bojno polje. Ona ceni snagu i trudiće se da je imitira u spoljašnjem svetu, pa čak i onda kada je poljuljana u nekoj životnoj fazi. Međutim, svi smo mi negde ranjivi, a Venera u Ovnu postaje najranjivija, onda kada otkrije da se sve ne vrti oko nje i da se bez svakog može.

Venera u Ovnu

Osobe sa Venerom u Ovnu uvek očekuju od svojih partnera i prijatelja da se svim snagama bore  za njih i da svojim postupcima pokazuju kako su uvek na  njihovoj strani. U slučaju da ste na strani njenog neprijatelja i da održavate kontakt sa nekim osobama koje je ona prekrižila – ona vam više neće potpuno verovati. To je zbog toga što osobe sa Venerom u Ovnu žestoko brane svoje prijatelje i partnere, čak i onda kada znaju da nisu u pravu i u tome se nalazi njihova odanost.

Čim ste se protegli i ustali iz kreveta, potrebno je odmah i da budete probuđeni, jer Veneri u Ovnu nije potrebna osoba koja će ćutati uz prvu jutarnju kafu, već neko ko će u toj jutarnjoj kafi aktivno učestvovati u razgovoru. Izlaskom Sunca i prvim zracima svetlosti, pokreće se i njena energija, jer novi dan za Veneru u Ovnu predstavlja uvek i novu šansu da uživa u lepoti i čarima života.

Venera u Ovnu je došla na ovaj svet da bi čoveka bodri i gurala napred i da bi pokazala kako je ljubav uzaludna, ako se u njoj ne osećate snažno, pozitivno i optimistično. Ona je došla na ovaj svet da bi pokazala potrebu da se čovek bori za ljubav. Ova borba podrazumeva da je život bez ljubavi uzaludan, jer je Ovan prva iskra, prvi pokret, buđenje dana, izlazak Sunca, svetlo, dakle život!

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top