Merkur u Biku

Merkur u Biku

Bik je fiksna zemlja i osobu koja ima Merkura u Biku ne treba pritiskati da donosi brze i hitre odluke. Važna je sigurnost i mora biti čvrsto siguran u ono šta odlučuje. Svaka situacija koja podrazumeva „brzo“, „hitro“, „hrabro“ i „odmah“ nije poznata Merkuru u Biku, jer ove osobine pripadaju Marsu, a ova planeta je u nepovoljnom dostojanstvu u znaku Bika.

Ako se nalazi na nekom testiranju znanja, nikako mu ne odgovaraju oni blic i brzi testovi, pa su mu nekada potrebna i dva škosla časa da bi uradio kvalitetno test i nekoliko puta provero ono što je napisao. Merkur u Biku mora biti u sve siguran.

Ne prihvata lako nove ideje ili neke nove okolnosti, situacije i metode, a ako je prinuđen da ih prihvati, na primer zato što u suprotnom može izgubiti posao, onda je pod velikim mentalnim pritiskom. Merkuru u Biku potreban je jedan duži period  da bi prihvatio nešto novo, ali onog momenta kada prihvati onda je to potpuno. Sve što nije iskusio i probao za njega nije i sigurno, a ako ne može ideju praktično da primeni, dakle ako ona nije primenjiva, neće se mnogo truditi oko nje.

Ovo nikako ne znači da Merkur u Biku nije pouzdan i da se ne možete osloniti na ono što će vam reći, jer su njegove odluke i ideje uporne, nepokolebljive i čvrste što se često graniči i sa tvrdoglavošću. Izgubićete mnogo vremena i energije ako pokušate da promenite njegovo mišljenje. Zbog toga je potrebno da osoba sa Merkurom u Biku poradi na popustljivosti i fleksibilnosti, posebno u onim okolnostima kada je to potrebno, jer uporno i tvrdoglavo nemenjanje stavova i mišljenja nekad znači i propuštanje dobre prilike.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Merkur u Biku najbolje razume praktičnu stranu života, jer je Bik zemljani znak i svako udaljavanje od realnog, fizičkog, materijlanog i opipljivog za njega predstavlja nestabilan teren. Bavi se samo dobro proverenim temama, idejama koje mogu biti produktivne i koje mogu doneti materijalnu sigurnost i novac. Ono što je imaginarno za njega je neshvatljivo. Osoba sa Merkurom u Biku može biti zainteresovana i za lepotu i estetiku, ali one moraju biti stvarne i opipljive, a umetnost treba biti primenjiva (na primer, primenjena umetnost). Ako može još i da se zaradi od toga, onda je to za njega pun pogodak, jer je materijalna sigurnost veoma važna.

Misli i ideje su često usmerene ka pitanjima: „Kako napraviti novac?“, „Kako biti materijalno produktivan“ ili „Kako od ove ideje da zaradim i napravim biznis?“

Možda mu je još u detinjstvu dok se kao dete igrao najdraža igra bila Monopol ili one igre „ja sam trgovac, a ti si kupac“.

Komunicira vrlo pažljivo i oprezno, jer je Saturn u znaku Bika u povoljnom dostojanstvu i sve što planira gleda da bude dugoročno, stabilno i trajno. Osoba sa Merkurom u Biku uči sporo, metodično i planski. Važno je da je sit i da nije gladan dok uči ili da zna da ga u frižideru čeka torta, a nije loše ni da ga nakon dobre ocene ili položenog ispita neko počasti i novčanicom. Najbolje uči na praktičnim primerima ili na radionicima i tamo gde ideje i misli može da oblikuje u konkretne oblike.

Osoba sa Merkurom u Biku mora ispred sebe imati plan, jer Merkur u Biku voli da planira kako mu ne bi nešto izmaklo kontroli s obzirom da je sigurnost za njega veoma važna. Razum se najprirodnije izražava u materijalnom i fizičkom svetu i u iskustvima povezanim sa praktičnim pitanjima, koja se uglavnom odnose na novac, ličnu svojinu, posedovanje i materijalna dobra. On uči, čita, prikuplja informacije i  traži odgovore kako ideja ne bi ostala samo ideja, već da bi se materijalizovala i praktično primenila.

Merkur u Biku

„Kako isplanirati i raspodeliti finansije i prihode, a da bi imao stabilnost i naravno da bi mogo kroz novac da uživamo u onome što volim? Razmišljam o planovima koji su vezani za posao ili neki biznis što mi može obezbediti materijalnu sigurnost i zaradu, jer želim da imam novac i da se veselim, radujem, uživam i razmišljam u lepoti i obilju, a ne o bedi ili nemaštini. Moja razmišljanja su usmerena i prema porodici, jer i porodicu treba materijalno da obezbedim. Možda sam nekada i lenj da razmišljam, ali to je samo zbog toga, što u tim trenucima uživam dok razmišljam o lepoti dana, mirisu cveća, cvrkutu ptica sa obližnjeg rascevtalog drveta, nekoj lepoj pesmi ili slici.  Nekad sam kao dete, koje će zgrabiti parče kolača sa stola, a dok držim knjigu u ruci ili dok čitam, istovremeno uživam u čokoladi zavaljen u udobnom položaju. Pokreti su mi usporni, jer se između njih uvek protežem, koraci su mi oprezni, jer gledam da ne napravim pogrešan korak, a ulicama kojima volim da šetam, ima mnogo zelenila, drveća, vrtova ili šarenih izloga, zato što sve to veseli moj um. Nemojte mi samo govoriti o stradanjima, smti, ratovima, oružiju, ne govorite o vestima na TV o terorizmu ili ko kome preti i gde može da izbije rat. Mene više zanimaju informacije vezano za standard, cene na tržištu, berzi, stanje sa ekonomijom i finansijama, današnje cene na pijaci, ali takođe i vesti sa muzičke i umetničke scene. Podelite mi neki recept za dobar specijalitet, kako da napravim ikebanu ili kako da uredim svoj vrt i baštu.

Tražim način kako da kupimonešto što mi se dopada, pokušavam da dođem do ideje koja bi mi napunila novčanik. Razmišljam o tome, kako da zaradimo da bi otišao na godišnji na kojem ću uživati, razmišljam o kućnom budžetu i sa koje strane  „skresati“ ili na koji način održati stabilnu materijanu situaciju u kući. Međutim, dobijam i ideje u kojima mogu estetski da se izrazim, ideje koje od mene  traže da pokažem umetnost stvaranja. Ili, postavljam sebi pitanje, kako sebi da obezbedim stabilne prihode, a da bi onda mogo da uživam kroz neki hobi, kao što je na primer pevanje, slikanje, baštovanstvo, itd. Pohađao sam nekad one kratke kurseve koji su povezani sa slikanjem, muzikom, aranžiranjem cveća, spremanjem hrane.“

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top