Venera u Blizancima – Ako poklonim srce danas nešto će mi promaći sutra

Venera u Blizancima – Ako poklonim srce danas nešto će mi promaći sutraDa li vas privlači neko ko brzo govori? Neko kome misli idu sa teme na temu? Da li ste se zagledali u nekog ko skakuće kao dete dok hoda? Ako je odgovor potvrdan, onda vas je privukao neko sa Venerom u Blizancima.

Za početak zapamtite – nikada nemojte reći partneru sa Venerom u Blizancima sa kojim ste rešili da provedete ostatak života: „I, ovde na ovom mestu živećemo dok nas smrt ne rastavi…“ Pomisao da će i nekoliko godina provesti na jednom mestu, može ga pokolebati, a onda da se zapita:“Da li ja zaista ovo želim?“ To je slično kao kada bi dali u ruke Veneri u Blizancima samo crvenu boju i podvukli joj da od sada pa nadalje može koristiti samo crvenu boju i ni jednu drugu. Ako se iko raduje šarenilu boja, onda je to Venera u Blizancima, jer to je paleta boja, pa malo crvena, u sledećem trenutku plava, a onda žuta, itd. Bliznaci su promena dok vazduh stalno cirkuliše (vazdušni znak) i u svakom trenutku Venera u ovom znaku priželjkuje neku promenu. Ovo je posebno naglašeno ako je Venera u Blizancima u konjunkciji sa Merkurom. Međutim, ako je na primer, Venera u Blizancima u kvadratu sa Saturnom u Devici, onda postoji problem da se ispolji želja za promenama bez frustracija, napetosti, strahova i problema. Na primer, postoji potreba za promenom u kojoj osoba vidi lepotu, lakoću, uživanje, zabavu, pa i ljubav, ali ima problem da je sa lakoćom ostvari, jer je zbog Saturna u Devici posvećena nekom poslu ili nekoj odgovornoj ulozi u svakodnevnom životu.

Venera u Blizancima uživa u svojoj radoznalosti i kada bi je neko ograničio samo za jedno mesto ili samo na jednu stvar, sigurno bi rekla: „Pa, bolje i da se nisam rodila.“ Ona uživa na trotoarima, ulicama, pešačkim prelazima i na svakom mestu gde je živo, pokretno, pričljivo i slikovito. Ako je sputana da ispolji svoja osećanja ili emocije, onda postaje nervozna i frustrirana. Bilo bi poželjno da je ne izvodite nekoliko puta na isto mesto, jer joj brzo može postati dosadno i monotono. Vazdušni Merkur koji vlada Venerom u Blizancima, ispoljava veliku radoznalost, kao i želju da svaki dan donese nešto novo i drugačije. Zbog toga, izbegavajte da ulazite u rutinu ili da ponavljate iste stvari i radnje, ako imate partnera sa Venerom u Blizancima. Ovo može biti ublaženo, ako je na primer, Venera u Blizancima u trigonu sa Saturnom u Vagi. Međutim, bez obzira što Saturn ceni samo dobro proverene stvari, ipak Venera u Blizancima i dalje želi promenu, ali ima i odličan osećaj da proceni kada je pravo vreme za promenu. Ili, ima dobru procenu kada su okolnosti zrele da bi promenila nešto, jer se i za svaku promenu ovde koristi neko iskustvo.

Venera u Blizancima – Ako poklonim srce danas nešto će mi promaći sutra

Za Blizance se kaže da su vrlo vešt znak i s obzirom da ovaj znak simbolizuje ruke, onda sa Venerom u Blizancima može postojati sposobnost i talenat da se rukama prave lepi predmeti i stvari. Bliznaci predstavljaju i pokrete i nije retkost da oni koji imaju Veneru u Blizancima budu talentovani za igru i ples. Isidora Dankan je imala Veneru u Blizancima u konjunkciji sa Suncem i Merkurom, ali i u kvadratu sa Saturnom u Ribama i ona je kritikovala balet, kao jedan tradicionalan ples sa neprirdonim pokretima.

Promenljiv i nestalan odnos za Veneru u Blizancima može biti nešto sasvim uobičajeno. A, onda su moguće i paralelne veze, neke afere ili dve veze mesečno. Ovo je više naglašeno ako je Venera u Blizancima u konjunkciji sa Merkurom ili ako je Venera u Blizancima u aspektu sa Jupiterom (bez obzira na formu aspekta). Blizanci su promenljivi znak prvog godišnjeg doba (proleće) i zbog toga Venera u Blizancima ispoljava mladalačku nezrelost kada su emocije u pitanju (ako nije u aspektu sa Saturnom). Da li ste ikada držali balon u rukama? Venera u Blizancima može vam lako iskliznuti iz ruku i odleteti, kao i taj balon. Ako je u aspektu sa Marsom ili Uranom, nećete ni videti kad bude odletela i samo ćete primetiti da je nema.

Ponekad pomisli da bi vam i rekla: „Biću uvek zaljubljena u tebe“, ali kao da joj ova rečenica stalno izmiče. Nije spremna baš mnogo da obećava, pogotovo kada je mlađa, jer ni vetar ne zna na kojem će mestu promeniti pravac i okrenuti. Ona razmišlja: „Ako poklonim srce danas, nešto će mi promaći sutra“,  a onda se pita kako pronaći osobu koja će moći da je isprati u radoznalosti i želji za promenama? Kako pronaći osobu koja će je pratiti dok je na rolerima, biciklu, automobilu ili avionu? Gde se nalazi osoba koja će je pratiti dok trči, igra tenis, odlazi u knjižare i biblioteke, igra igricu na kompu, bere livadsko cveće, a onda noću uživa u vožnji automobilom po okolini?

Vreme je da idemo u budućnost i tamo u zrelijem i starijem dobu, videćete je kako se drži za ruke sa svojim partnerom, jer je za nju držanje za ruke isto i u sedamnaestoj i u šezdesetoj godini. Neće je obeshrabriti pozno doba da ne bude prisutna na društvenim mrežama, putovanjima, restoranima i kafićima, jer je ona zaljubljena u reči, kretanje, promene i spoljašnji svet sve do kraja i to je njena večna ljubav.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top