Kosmička drama ili natalna karta

Kosmička drama ili natalna karta

Kada posmatramo horoskop, odnosno natalnu kartu sa iscrtanim planetama, znacima i kućama, možemo da zamislimo jednu pozorišnu pozornicu na kojoj se odvija kosmička drama. Na ovoj pozornici imamo deset glumaca koji glume u kosmičkoj drami, a njihova imena su: Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. Ovi glumci međusobno utiču jedan na drugog dok se kreću po sceni i svojim ulogama utiču na naš život. Pozorišnu scenu ove kosmičke drame (život) možemo podeliti i na dvanest pozorišnih slika, gde je svaka slika dodeljena jednom glumcu. Pozorišne slike su kuće u horokopu, tako da imamo dvanaest pozorišnih slika.

Ako ovo primenimo na prirodni horoskop, prvu grupu glumaca predstavljaju Sunce i Mesec, koji su dodeljeni po jednoj pozorišnoj slici. Sunce vlada pozorišnom slikom Lava i kada gledate ovu sliku vidite moć, svetlost, dan, vladara, uspeh, hrabrost i odlučnost. Mesec vlada pozorišnom slikom Raka čija slika predstavlja kolevku, dom, majčinstvo, romatičnost, nežnost i brižnost, itd.

U drugoj grupi imamo pet glumaca: Merkura, Veneru, Marsa, Jupitera i Saturna i oni vladaju nad dve pozorišne slike. Merkur vlada nad pozorišnom slikom Blizanaca koja izražava učenje, školu, igru, reči, pisanje, praktičnost i logičnost, ali vlada i nad pozorišnom slikom Device, koja izražava analitičnost, perfekcionizam, sumnjičavost, poslovnost i rad. Venera vlada nad pozorišnom slikom Bika i ako u nju pogledate videćete plodnost, materiju, novac, vrednosti, ali vlada i nad pozorišnom slikom Vage koja izražava misaonost, lepotu, estetiku, mir, javnost i partnerski odnos. Mars vlada nad pozorišnom slikom Ovna koja izražava takmičenje, borbu, dominaciju, vođstvo i odlučnost, ali vlada i nad pozorišnom slikom Škorpije na kojoj ćete videti mrak, smrt, opasnosti, seks, razaranje i mističnost. Jupiter vlada nad pozorišnom slikom Strelca koja izražava optimizam, sreću, putovanja, obrazovanje, rast i daljine, ali i vlada i nad pozorišnom slikom Riba koja izražava iluzije, vizije, povlačenje, osetljivost i duhovnost. Saturn vlada nad pozorišnom slikom Vodolije na kojoj ćete videti intelektualnost, misaonost, društvenost, čovekoljublje i društvo kao celinu, ali i vlada i nad pozorišnom slikom Jarca koja izražava zrelost, mudrost, ograničenja, praktičnost, status i odgovornost.

Kosmička drama ili natalna karta

U trećoj grupi imamo tri glumca: Urana, Neptuna i Plutona, koji su dodeljeni po jednoj pozorišnoj slici u koju mogu dobro da se uklope, ali nemaju glavne već sporedne uloge. Uran je dodeljen pozorišnoj slici Vodolije, gde je glavni glumac Saturn; Neptun je dodeljen pozorišnoj slici Riba, gde je glavni glumac Jupiter dok je Pluton dodeljen pozorišnoj slici Škorpije, gde je glavni glumac Mars.

Ako su planete glumci, onda su zodijački znakovi uloge koju igraju glumaci (planete). Glumac uvek ostaje isti glumac, odnosno Entoni Hopkins uvek ostaje Entoni Hopkins, ali on može imati različite uloge. Isto tako, Mars uvek ostaje Mars, ali može imati različite uloge. Ova planeta je uvek strast i ako je Mars u Ribama, onda imamo strast koja je prikrivena, a na kosmičkoj pozornici vidimo pozorišnu sliku strasne veze koja je skrivena i tajna. Kada je Mars u Blizancima, onda imamo strast prema kretanju i vožnji ili strast koja želi da se izrazi kroz govor, pa na kosmičkoj pozornici možemo videti sliku vozača formule ili govornika (ovo su samo primeri). Sunce uvek ostaje Sunce, ali u zavisnosti od horoskopa dobija različite uloge. Ako je Sunce u Lavu, onda imamo vladara koji je moćan, uspešan i slavan, međutim ako je Sunce u Raku onda ovaj glumac igra vladara, koji je brižan, pa i slab prema svom narodu. Kada je Merkur u u Jarcu, onda imamo učenika koji pešači do škole deset kilometara, a ako je Merkur u Ovnu onda imamo učenika, koji dosta vremena provodi van škole. Ako je Venera u Ovnu onda se na kosmičkoj sceni odvija pozorišna slika u kojoj se ljubav dešava na prvi pogled, a ako je Venera u Raku onda na kosmičkoj sceni imamo pozorišnu sliku sa devojkom koja ostaje u drugom stanju, itd.

Kosmička drama ili natalna karta

Saturn u četvrtoj kući u Lavu predstavlja pozorišnu sliku kuće ili porodice u kojoj se nalazi stroga osoba, pa strogošću hoće da nametne autoritet; ili zreo i stariji čovek koji je centralna figura u porodici i zbog toga ima „sve konce u rukama“. Zatim, pozorišna slika stare porodice sa porodičnim grbom ili stara kuća koja na neki način privlači pažnju, jer je velika i prostrana ili je nekad pripadala poznatoj porodici (ovo su samo primeri).

Mars u sedmoj kući u Blizancima predstavlja pozorišnu sliku koja izražava „rat“ ili „bitku“ u partnerskom odnosu, dakle to je scena svađe i prepirke između partnera koje prelaze u rat i neprijateljstvo. Zatim, pozorišna slika javnog skupa na kojem osoba govori da bi se izborila za svoje ideje i stavove ili slika sajma brzih automobila. Takođe i neprijatelj koji puca rečima ili napada u mentalnom rastrojstvu.

Venera u prvoj kući u Ovnu predstavlja pozorišnu sliku osobe koja sebe gleda u ogledalu, ulepšava se i doteruje da bi istakla svoju lepotu i privlačnost. Zatim, pozorišna slika osobe sa fokusom na lice, koja se zaljubljeno osmehuje i otvoreno pokazuje svoju zaljubljenost.

Sunce u drugoj kući u Škorpiji predstavlja pozorišnu sliku osobe koja hoće da ima moć nad materijom i koja hoće da vlada finansijama, bilo da bi imala kontrolu nad životom ili da bi lakše manipulisala. Zatim, pozorišna slika osobe koja je spremna da ide na sve kako bi obezbedila novac, jer misli da će na taj način i zaštiti sebe.

Merkur u trećoj kući u Strelcu predstavlja pozorišnu sliku modernog i širokog puta po kojem se osoba kreće (putuje) ili izražava sliku osobe koja se pakuje na put i sa pažnjom odabira knjige koje će poneti sa sobom. Zatim, pisac koji ima prevelika očekivanja od svoje buduće knjige ili čija knjiga ima veliku čitalačku publiku (zavisi od aspekata i dispozitora), itd.

Ovi glumici (planete) međusobno utiču jedan na drugog preko aspekata. Kada je Sunce u trigonu sa Saturnom, onda je na kosmičkoj sceni pozorišna slika vladara koji ostaje dugo na vlasti. Međutim, kada je Sunce u kvadratu sa Saturnom onda imamo pozorišnu sliku vladara koji pada sa vlasti ili vladara koji koristi surove metode da bi se održao na vlasti. Ako je Sunce u Raku u kvadratu sa Saturnom u Ovnu onda se u ovoj kosmičkoj predstavi izražava slika u kojoj vladar ima brižan i zaštitnički stav prema svom narodu, ali i tu je i drugi glumac koji igra ulogu pobunjenika i koji će ga srušti sa vlasti. Kada je Venera u Škorpiji u kvadratu sa Jupiterom u Lavu, onda imamo pozorišnu sliku osobe koja prihvata svaku opasnost i rizik zbog ljubavi i istovremeno se odriče svog položaja, statusa i bogatstva. Ili, ako je Venera u Škorpiji u kvadratu sa Saturnom u Lavu, onda se na sceni odvija suđenje u kojem se osoba osuđuje na smrt zbog ljubavi, a sudija ima svu moć u rukama.

Merkur u Lavu u trigonu sa Marsom u Ovnu uvodi dva glumca na scenu od kojih je jedan mislilac, a drugi takmičar i koji utiču jedan na drugog tako što se pomažu. Zbog toga govorimo o sceni na kojoj su misli velike i planovi ambiciozni i onda gledamo pozorišnu sliku u kojoj osoba izlazi u centar pažnje zbog onog šta govori i kako razmišlja, jer govori hrabro i bori se da bi ostavrila svoje planove. Zatim, pozorišnu sliku knjige koja izaziva veliko interesovanje, jer su u njoj zapisane reči vođe, heroja ili ratnika; pozorišnu sliku pobednika i uspešnog čoveka, kome su pomogli saveti od svakog ko se mogao naći u ulozi njegovog savetnika.

I, svi smo rođeni sa sopstvenom kosmičkom scenom na kojoj glumci (planete) igraju svoje uloge koje su im date i sklapaju slajdove od kojih nasataje film. Film po istinitoj priči.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top