Još jedna priča o Veneri u Biku

Još jedna priča o Veneri u BikuAko Sunce u Biku želi da ima moć nad materijom ili da vlada sa njom, jer je tada dostojanstveno i ponosno ili ako Jupiter želi da umnožava i širi materijalne vrednosti, onda Venera želi da uživa u materiji. Bik je fiksan zemljani i znak i to je uživanje u fizičkom, praktičnom i materijalnom svetu, jer tek kada se obezbedi materijalna sigurnost i stabilnost i Venera u Biku može potpuno da uživa. Da bi se prepustila zadovoljstvima, potrebno je da ima novac, jer joj novac kortisti da bi došla do svega onoga u čemu uživa. Nije u pitanju samo novac, već i siguran krov nad glavom, što je opet sigurnost, automobil koji će je odvesti na sva ona mesta koja joj pričinjavaju zadovoljstvo, obilje hrane koja joj takođe daje osećaj sigurnosti, jer sigurnost je u opipljivom i praktičnom. Zatim, porodica koja je veoma važna za nju, jer ne zaboravimo da je Mesec u Biku u egzaltaciji i opet se sve vrti oko „osigurati stabilnost i sigurnost“ kroz porodicu, jer tu želi da uživa.

Sve što priroda materijalizuje oko nas, Venera u tome uživa i ako je Venera umetnik, onda je umetnik u Biku, ova priroda oko nas. Verovatno i sve pesme posvećene prirodi i majci Zemlji idu iz Venere u Biku. Ne pritiskajte je, ne prisiljivajte je, ne požurujte je, jer ona mora pažljivo, polako i čvrsto da oseti, dodirne, opipa, okusi i omiriše. Mars u Biku je u nepovoljnom dostojanstvu i zato za ovu Veneru nema žurbe, jer ona čak uživa u svojoj opuštenosti, inertnosti i lenjosti.

Venera u Biku najlakše dolazi do ideja kako sebi da ugodi ili kako i na koji način da učini sebi dan prijatnim, jer su Merkur i Saturn u povoljnom dostojanstvu u Biku. Zbog toga je i ova Venera razumna i praktična, pa pored toga na koji način i kako će da uživa, ona razmišlja i kako da napravi novac koji će joj onda doneti mnoge stvari u kojima uživa. To je cilj. Zato je i oprezna, planira, proverava, a sve iz potrebe za sigurnošću i zbog toga nije toliko prodorna, inicijativna ili je ne privlače nikakve situacije i okolnosti koje u sebi nose izazov. Ona se negde plaši od bilo kakvog izazova ili incijative, jer ne želi da promeni status quo, a znamo da se izazovi često podudaraju sa prihvatanjem rizika.

Verovatno se strese na samu reč „rizik“, jer kao što kažem, Mars je u Biku u nepovoljnom dostojanstvu, a njena strast je onda podstaknuta samo onda kada se oseća dobro ušuškanom, kada ima sigurno tlo pod nogama i kada se oseća sigurnom i obezbeđenom. Tada je kod ove Venere i strast lako podstaknuta čulnim zadovoljstvima u kojima uživa dok dodiruje, miriše, okusi, pa se naslađuje kroz svoja čula. Dakle, hedonizam, a to je „znati uživati“, jer ne zna i ne ume svako da uživa, ali Venera u Biku ume i zna.

Ljubav, radost, uživanje i zadovoljstvo, postoje samo ako su i fizički prisutni i zato ovde nema mašte, snova, zamišljanja i umišljanja, jer uživam ako mogu da te dodirnem. Zadovoljna sam ako mogu fizički da te osetim. Radosna sam ako mogu da uživam ovde i sada u smislu realnosti i stvarnosti, ali i za deset godina u smislu osiguravanja stabilnosti, jer Saturn, koji predstavlja trajnost i vreme u Biku je u povoljnom dostojanstvu. Zato joj nećete izmamiti najveći osmeh ako joj napišete pesmu, već ako joj kupite neki poklon.

Nećete pokrenuti obilje zadovoljstva, ako joj pričate o nekom putovanju tamo sledeće godine, već onda kada joj stavite kartu u ruku za to putovanje. Venera u Biku nije vođena idealima, već očekuje konkretnu i praktičnu primenu, tako i sa umetnošću, jer umetnost – može, ali samo ako je primenjiva ili još bolje ako može doneti profit.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top