Sunce u Biku

 

Sunce u Biku

Životna energija i volja za životom nalazi se tamo gde postoji i čvrsta veza sa fizičkim i materijalnim svetom. To je zbog toga što je važan osećaj sigurnosti, koji u ovom slučaju jača volju, kao i želju za životom.
Život se posmatra sa radosnije strane, jer znakom Bika vlada Venera, koja simbolizuje radost, pogotovo kada možemo da osetimo obilje u kojem možemo i da uživamo.

Zbog toga, volja za životom (Sunce) je jača i veća kada su nam stolovi puni hrane, kada smo sigurni u novčanik koji držimo u ruci i kada smo bliži prirodi. Veza sa prirodom je vrlo važna, zato što je za Sunce u Biku: „Život je ovde na Zemlji.“

Sunce u Biku je moć nad i kroz materiju, jer tek kad se poseduju kuće, nekretnine, novac, zemlja, hrana ili bilo šta drugo što dolazi iz fizičkog i materijalnog sveta, može da se i kaže „ovo je moje“ ili „ja ovo posedujem“, a onda je i osećaj sigurnosti veći. Sigurnost, kao što sam rekla, jača volju za životom i samopouzdanje, koje je Suncu mnogo važno.

Zato Sunce u Biku punim plućima živi kada se bavi praktičnim stvarima i fizičkim svetom, jer su ova pitanja važna i značajna za osećaj sigurnosti i stabilnost. Ako može još i da ima moć nad materijom i vrednostima, onda je život maksimalno ispunjen.

Prelazak Sunca iz Ovna u znak Bika, predstavlja promenu u kojoj hrabrost, borbenost i takmičarski duh jedne energije (Ovan) kroz koju stvaramo i dokazujemo naše postojanje, polako prelazi u nešto sasvim drugo, a to je: promišljenost, strpljivost i razumnost što su i karakteristike znaka Bika.

Sunce u Biku je u zemljanom znaku u kojem su Merkur i Saturn u povoljnom dostojanstvu, pa onda i Sunce u ovom znaku za potrebe svojih ambicija kroz koje želi da se ostvari, koristi razum i praktičnu primenu.
Praktična primena mora da postoji, jer je onda prisutna i povezanost sa ovozemaljskim i fizičkim svetom. Tada Sunce u Biku može maksimalno da stvara.

Sunce nikada ne može biti zadovoljno ako nije usmereno ka maksimumu i samo maksimum može izdvojiti Sunce na pijedestal. To je moć, a ovde u Biku, što se više poseduje, Sunce se oseća moćnije i jače.
Da se energija ne bi iscrpljivala ili da ne bi došlo do pada samopouzdanja, potrebno je da se drži onoga što može doneti praktičnu sigurnost. Na taj način Sunce u Biku se može nositi sa zahtevima svakodnevnog života.

Vitalnost i volja dolaze prvenstveno od fizičkih doživljaja, dok od svoje okoline, kao i od od drugih ljudi, teži da dobije priznaje za kvalitetno odrađene poslovne aktivnosti. Temeljnost, praktičnost i pouzdanost jačaju ambicije.

Zbog toga, životna energija teži da se izrazi kroz praktično i materijalno stvaranje, kao i visok stepen produktivnosti, jer ako je na bilo koji način energija blokirana i ometana onda se javlja frustriranost.

U takvim slučajevima Sunce u Biku je osujećeno da ostvari svoje praktične ambicije i moć nad materijom i onda nema potreban osećaj sigurnosti. Ovo ga još više udaljava od mogućnosti da uživa u posedovanju, a opet, sve je ovo povezano sa voljom i samopouzdanjem.

Fizička čula su takođe važna za životnu vitalnost, jer Venera vlada Bikom i ima potrebu za uživanjima, zadovoljstvima i udobnošću. Zbog toga, energija, volja i vitalnost, traže zadovoljenje u opuštajućim, radosnim i veselim trenucima. Ovo je ideja postojanja, stvaranja i življenja Sunca u znaku Bika.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top