Jupiter u Lavu

Jupiter u LavuJupiter u Lavu od 17. jula 2014 do 12. avgusta 2015.

Kad god pomislim na Jupiter u Lavu imam asocijaciju svih onih bogatih i mondenskih mesta na kojima dominira sjaj, prestiž i moć. Monte Karlo, Kanski festival i crveni tepih, pa najelitnija naselja na svetu kao što je Peta avenija u New Yorku ili Kesington Palace Garden u Londonu. Ili, najbolji i najelitiji hoteli, kao što je Al Maha Desert Resort u Dubaiu ili Four Seasons u New Yorku i da ne širim dalje, ali gde god je bogatstvo tu je i Jupiter u Lavu.

Najskuplji tržni centri, svako mesto gde se prodaje i kupuje najskuplja, brendirana i prestižna roba je Jupiter u Lavu. Ovde nema skromnosti, kočnica i ograničenja, pa kad god legne neka para kreće i želja da se još namnoži. Jedan automobil nije dovoljan i to ne bilo kakav automobil. Jedna vila nije dovoljna. Malo je i jedna jahta, jer Jupiter mora da se širi, uvećava i prostire sve više i više. I, zato ovo mesto, dakle Jupiter u Lavu je mesto za bogate, uspešne i moćne. Onaj Saturn koji mrzi bogatstvo, sjaj i moć, jer je upoznao onu drugu stranu, a to je beda i siromaštvo, predstavlja one druge koje žive u siromašnim ili radnčkim naseljima i sa mržnjom posmatraju sjaj bogataša. Zato je Saturn u nepovoljnom dostaojanstvu u Lavu i zato se Jupiter u Lavu nikada neće osvrnuti za onima koji nemaju.

Jupiter u Lavu je odrastao u okruženju gde su ga učili da skromnost nije vrlina, gde su ga obasipali skupim poklonima, upisivali na najprestižnije i najskuplje fakultetet i gde su ga učili da količina sreće zavisi od toga koliko imaš. Ako imaš moć, onda možeš biti i srećan i ako si uspešan, ali uspešan toliko da izazivaš divljenje i autoritet kod drugih, onda možeš biti i srećan. On je još od detinjstva dobijao sve najbolje, pa će uvek težiti tako i da ostane.

Samopuzdanje je povezano sa bogatstvom, pa u zavisnosti koliko si finansijski „težak“ toliko imaš i samopouzdanja i volje da ideš dalje i još da imaš. Naravno, Jupiter nije povezan samo sa materijalnom ekspanzijom već je povezan i sa ekspanzijom u smislu svesti i znanja, ali onog znanja koje ide iza horizonta. Zbog toga, kao što sam i rekla ovde se takvo znanje dobija samo u najprestižnijim školama, od učitelja i profesora koji su najveći autoriteti i koji su u svom poslu najuspešniji.
Na kraju krajeva, Jupiter u Lavu voli da se i pohvali: „Učio sam od najboljeg profesora“ ili „Studirao sam na Jejlu (Yale)“, ali i kroz svoje znanje i on da pokupi titule, nagrade, novac, vile, automobile, govorim u smislu da unovči svoje znanje i sebi pruži eksluzivu i blagostanje od života. I, zbog toga biće opet u mogućnosti da putuje, obilazi i boravi na najekskluzivnijim mestima, gde neko nema mogućnosti jedan dan da plati za ceo život. Verujem da postoje i oni kojima se dok ovo čitaju, želudac već prevrće, ali to je Jupiter u Lavu, koliko to neko voleo ili ne.

Hvalisavac je on i to veliki i koristiće svaku priliku da se pohvali sa svojim bogatstvom: „Dođi da ti pokažem mog Rols Rojsa“ ili će vam pričati satima o svojim avanturama po Monaku i kako je tamo bio u društvu velikih i moćnih ljudi. Bogata je to genetika. Genetika koja se obogatila baš preko moći i ugleda ili je u davna vrema trgovala najbogatijom i najboljom robom, koja je prolazila čak do dvorskih odaja. Jeste da su kraljevi, sulatani i ostali moćnici tada dolazili do bogatstva najviše kroz ratove koje su vodili, ali su voleli da primaju u svoje palate i trgovce, a ti trgovci su bili Jupiter u Lavu. Zato i danas, ovaj Jupiter može da trguje, ali najbolje je kada je na veliko i kada je to zlato, dragulji, dijamanti, dragocenosti i samo najskuplja i brendirana roba, koju opet mogu da kupe samo oni koji su bogati. A, ovo su i svi oni kraljevi ili današnji predsednici država, koji su sposobni da svoje državue učine bogatima.

Kada imamo Jupitera u Lavu, onda se novac lepi na novac, zlato se lepi već na onoga ko ga ima u izobilju, a bogatsvo ide u ruke moćnih i uspešnih. Ako nemate samopizdanja i hrabrosti, ovaj Jupiter vas neće ni pogledati. Ako ste skromni, takođe neće se ni osvrnuti za vama i zato samo oni koji imaju velike ambicije, koji žele veliki uspeh, ali takav da mogu privući divljenje drugih, mogu ruku pod ruku sa ovim Jupiterom.

Ovde ne sme da bude stida, već na protiv, mora postojati želja da se izađe na „pozornicu“ života, kakva god ona bila, dići glavu i poželeti samo najveće i to za sebe i onda se može prići ovom Jupiteru. Imati ambiciju da budete drugima autoritet i imati ambiciju da postignete moć. Tek tada, Jupiter može pružiti najbolje, najveće, ekspanziju i optimizam. I, ako je Jupiter vera, onda je ovo vera u moć, vera u autoritet i vera u uspeh koji donosi bogatstvo i moć.

Jupiter će dati, dakle daće sve ono da bi drugom učinio život boljim, ali ovde on neće dati bolesnima, gladnima ili siromašnima, jer kao što sam rekla Saturn je u Lavu u nepovoljnom dostojanstvu, već će dati i pružiti onima kod kojih bude prepoznao strast za uspehom, kod kojih bude prepoznao veliku ambiciju da se vinu u najveće visine, poput Sunca kada stoji u zenitu. I, daće onima koji već imaju ili koji imaju  moć u svojim rukama.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top