Venera kvadrat JupiterNe mora da zafali druženja, zabava i društvenih aktivnosti, ali treba voditi računa da ne bi snizili neke svoje kriterijume i standarde.
Svaki izlazak, opuštanje, zabava i sl. lako dovode do pogrešnih izbora ili neugodnih situacija.
Ovaj aspekt pojačava sklonost aferama, što bi moglo da dovede do neugodnosti u partnerskim odnosima i ljubavnom životu. Takođe, i neugodnosti za vašu reputaciju, položaj ili status.

Naravno, aspekt može da se manifestuje na više načina, pa tako za neke ovo je pojačan apetiti za potrošnjom, za neke predstavlja pohlepu i preteranu ekstravaganciju.
Reklo bi se da je umerenost ovde najpotrebnija, pa pretstavlja izazov za kvadrat između ove dve planete.
Ovo je konflikt koji stvara napetost između vaših vrednosti, ukusa, uživanja i zadovoljstva, partnerskih odnosa sa jedne strane i načina na koji bi želili da napredujete sa druge strane.
Na primer, živite romantičnu ili ljubavnu vezu, ali ona može da ometa razvoj vašeg profesionalnog života.
Ili, živite partnersku vezu koja može da ometa uopšte vaš razvojni put ili rast.
A, opet, možda vaša veza ne može da se razvija lako zbog nekih ograničenja koja nameće društvo.

Kada Venera dominira (što je najčešće), živite u skladu sa svojim željama i zadovoljstvima, pa privlačite, zavodite, a ovo može da vas ubaci u konflikt sa jednim delom Jupiterove funkcije. Zato dolazi do umanjivanja sposobnosti rasuđivanja, pa onda ulećete u neku avanturu poput divljeg konja, koji galopira ka novim horizontima.
Imate utisak, kao da se ne povezuje prosuđivanje i selektivnost u izboru partnera, kao i emocionalnim izborima.

Sentimentalni i ljubavni život, kao i finansije su u konfliktu sa kulturnim, duhovnim i filozofskim idealima. Zbog toga, dolazi do poteškoća u upravljanju budžetom, pa ste skloniji da živite preko svojih mogućnosti, ulazite u dugove i trošite novac – posebno da bi zadovoljili vaše žalje ili odnose!

Ponekad potraga za materijalnim bogatstvom nadoknađuje poteškoće u ljubavnom životu.
U drugim slučajevima, nedostatak finansijskih sredstava, zbog prevelikih troškova, može biti argument kako se ne bi emotivno uključili.
Možete imati tendenciju vezivanja za osobe sa kojima ulazite u kulturne, duhovne ili religijske sukobe što će ometati odnos.
Možda je prisutno nezadovoljstvo, jer osećate da vaša ljubav nije nagrađena ili odnosu nedostaje udobnost i izvesna lakoća.

Dakle, ovo je nespojivost između onoga što vas čini srećnim i onoga što vam daje osećaj društvene korisnosti. Ali, možete imati i utisak da čak i ako se osećate društveno korisnim to je nešto što ne volite i što ne odgovara vašem ukusu.
Vaše želje, osećanja i senzualnost, materijalni i finansijski apetiti i želja da uđete u vezu bivaju preterano uvećani.

Drugi su skloni da potraže lagane veze, koje ne donose procvat.
Ovo je i sklonost da se ubacite u profesionalne situacije koje će ometati vaš emocionalni razvoj.
Neke osobe koriste i dodatnu profesionalnu angažovanost da bi izbegli emocionalno učešće u vezi.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top