Saturn u Vodoliji kvadrat Uran u Biku

Kada Saturn uđe u Vodoliju praviće kvadrat sa Uranom u Biku, tamo-vamo, napred-nazad, u talasima, negde od aprila ove godine, pa i 2021.

Sa ovim tranzitom možete raditi na stvaranju promena (Uran), ali ćete se verovatno suočavati sa okolnostima ili ljudima, koji mogu otežavati (Saturn) razvoj situacije. Prvo, ovo je unutrašnji konflikt između starog i novog, što bi rekli „i, bi i ne bi“, pa se ovaj unutrašnji konflit lako može projektovati i na spoljašnje okruženje. Sigurno, da će se za vreme ovog tranzita i rađati generacija, koja će kao zadatak dobiti upravo da rešava ove konflikte između starog i novog ili između prošlosti i budućnosti.

Aspekt kvadrata se može okarakterisati kao rat ili borba. U ovom slučaju rat između starih i novih snaga ili borba između tradicije i novih ideja.

Neko će poželeti da preduzme korake da bi izašao iz restriktivnog okruženja, što ne znači i da je nemoguće to uraditi sa kvadratom, jer ovaj aspekt prvenstveno naglašava da ćete se suočiti sa preprekama. Prepreke zahtevaju borbu i izlazak iz zone komfora, jer je kvadrat analogan Marsu.
Koliko i kome će odgavarati ovakva energija ili ovakav način delovanja, zavisi od njegove natalne karte. Naravno, da je ova energija mnogo teža za osetljivije, slabije, nestabilnije i inertnije sklopove, a da će biti lakša za one koji su incijativniji, preduzimljiviji i koji se lakše prilagođavaju. Kod ovih prvih, prepreke mogu mnogo lakše izazvati stres i napetost.

Saturn kvadrat Uran ukazuje na potencijal da privučete situacije, koje će od vas zahtevati da pokažete neku vrstu oslobađanja, bunta, pa i neposlušnosti. Međutim, zbog umešanosti Saturna, pojavljuju se i zahtevi koje će te prvo trebati ispuniti kako bi mogli da radite na promenama. Na primer, možeš da promeniš posao, ali treba prvo da ispuniš neke zahteve i pravila. Ili, možeš da promeniš život (Uran), ali uz ozbiljnu strategiju (Saturn).

Možete se suočavati sa situacijama, pa i ljudima, koji će tražiti od vas da budete i nezavisni. Ovo se privlači kako bi se suočili sa sopstvenim unutrašnjim kofliktom i borbom između starog i novog. Kada su promene u pitanju što jeste potreba Urana, ili ako želite promene, potrebno je da podignete Saturna na pozitivan pol, a to znači da budete objektivni.

Na primer, ako imate šansu da promenite život tako što ćete otići u inostranstvo, a imate nekoliko ponuda, birajte onu zemlju ili ponudu, koja će najobjektivnije odgovarati vašim potrebama. Ovde se isključuju emocije i da li je nešto za vašu dušu primamljivo ili nije, već samo objektivnost i praktična pozadina. Isto je i sa svakim drugim pitanjima. Ako zadržite objektivnost, e onda možete, iznenada i u naletima da dobijete i važne uvide.

Mogu se pokrenuti strahovi kada budete shvatili da nešto ne možete kontrolisati, jer uprkos naporima primećujete kako se pojavljuju neočekivani momenti. Ako budete hteli da nametnete autoritet, možete očekivati da ćete privući situaciju pobune ili bunta, a opet ako se trudite da budete drugačiji, pojaviće se autoritet ili bilo kakva prepreka sa ciljem da uguši vašu težnju da budete drugačiji. I, ovo je upravo rezultat konflikta između novog i starog.

Nedoslednost je karakteristična za ovaj tranzit, a to znači i niz zaustavljanja i pokretanja. Povremeno ćete se boriti da ostanete i zadržite korak sa životom. To će baš biti borba, jer će konflikt iritirati tako što traži da promenite smer. Opet, promena smera može doneti zabrinutost, jer pokušavate da sve bude u skladu sa zadatim obrascima. Što više budete tražili pouzdanost i sigurnost, verovatno ćete biti i zbunjeniji.
Verovatno ovde treba biti izuzetno vešt da se prepozna uzaludnost onih bespotrebnih promena.

Dakle, tokom ovog perioda potreba za nekim novim iskustvima biće intenzivnija…hitna! i pobunićete se protiv bilo kakvih ograničenja koja vam se nameću, čak i onih uobičajenih obaveza sa kojima živite svaki dan. To je zbog toga, što je glavni zadatak sa ovim tranzitom, otkrivanje unutrašnjih tenzija koje ste zanemarivali u prošlosti. Zbog toga, ide onaj osećaj kao da ćete eksplodirati ili naglo provaliti, ako ne promenite situaciju kako bi ste se oslobodili nekih pritisaka.

Ako imate problem sa temperamentom, stavite ga pod kontrolu. Ako su promene zaista neophodne, usporite, imajte plan i ponašajte se odgovorno. Morate raditi što strpljivije da bi ste uneli potrebne promene i rešili sopstvene frustracije.
Ovo jeste aspekt koji daje mogućnost oslobađanja od prošlosti, ali samo uz dobro razrađen plan i mudrost. Ali, najčešće se zanemaruju mudri saveti, zbog kvadrata između ove dve planete, a to onda može imati negativne posledice. Pronađite način da se vaš genije pojavi u stvarnom životu. Možda i da pronađete neke nove načine (Uran) da radite stare stvari (Saturn).

Pravila su tu da bi se kršila – tipičan je razgovor između Urana i Saturna u kvadratu. Ovo su svi oni koji se osećaju razbijeno, jer se nalaze između dužnosti i slobode. Ali, ovo je i savladavanje nepredvidivog. Iznenadna otkrića o prošlosti koja unose nemir, ali i oslobađaju. Poremećaj uspostavljenog poretka. Kršenje tradicije. Odupiranje od preduzimanja odgovornosti. Lekcije iz borbe o slobodi. Osećaj odvojenosti od pravila, propisa i autoriteta. Revolucija koja ili ima ili nema plan, u zavisnosti od toga koji se nivo Saturna koristi….

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top