Vaga – sklad i ravnoteža

Vaga – sklad i ravnoteža“Ako ima ravnoteže – tasovi vage nepokretno stoje. Ako ima pravde – ona je tu.”

Znak Vaga otvara drugi zodijački ciklus, evolutivni period gde počinjemo da se bavimo drugima, razvijajući svest o njima. Sunce u toku svakog jesenjeg ekvinocija, od 22. septembra, prelazi iz severne u južnu hemisferu.

U ovom znaku je Venera, kao Boginja lepote, sjedinjena sa vazduhom, što joj daje osećaj prijateljstva, bliskosti i ljubavi sa drugima putem razmene stavova, ideja i reči. Vaga predstavlja istinsko otvaranje prema spoljašnjem svetu, ostvareno na prefinjeniji, umniji i uzdržaniji način, jer Venera, Saturn i Merkur ovde pronalaze povoljno dostojanstvo.

Pripadnici ovog znaka teže uspostavljanju ravnoteže između suprotnosti koje dolaze do izražaja ili  bilo kojih stvari koje su u sukobu, jer traže sklad i harmoniju uz želju za udruživanjem sa drugima na ravnopravnoj osnovi. Vaga je kardinalan zodijački znak i snažno je motivisana za cilj koji se nalazi u društvenim aktivnostima, širem okruženju, javnosti i ljubavnim partnerstvima.

Njen razvoj se dešava spolja i kroz druge osobe, kojima pripadnici ovog znaka prilaze uglavnom intelektualno, jer je Vaga vazdušni znak. Rođeni u ovom znaku u društvenim aktivnostima nemaju samo interesovanje za neku ulogu u društvu, već žele i da mu daju doprinos. Spremni su da donose teške, objektivne i odgovorne odluke, jer vide i razumeju različite tačke gledišta. Kao odlične diplomate, mogu lako da se postave na tuđe mesto.

Kako je Vaga sklona odmeravanju, jer je konstantno u procenjivanju i razmišljanjima, postoje momenti kada teško donosi konačnu odluku. U odnosima sa drugima pokazuju šarm, ljubaznost, druželjubivost, finoću i predusretljivost. Imaju izražen osećaj za lepo i umetničko. Nailaze na poteškoće i prepreke, jer u svemu traže savršenstvo i sklad, što može poremetiti njihovu emotivnu ravnotežu, ali svojim šarmom i ljupkošću, lako pronalaze izlaz iz takvih okolnosti. Izbegavaju napade, svađe i tenzije, a onda kada je potrebno – lako popuštaju, jer su spremni na kompromise, dogovor i saradnju.

U ljubavnoj komunikaciji traže pažnju. Ponekad ostavljaju utisak „onih“ koji vole da koketiraju. Sa lakoćom dobijaju poverenje od partnera. Ne vole da budu sami, tako da su u stalnoj potrazi za ljubavlju, partnerom i brakom. Njihov šarm i udvarački nastup prijaju osobi koja ih doživljava, mada se za njih ne može reći da su osvajači, jer zauzimaju više prijateljski stav.

Često su okruženi prijateljima, a svoje slobodno vreme rado troše na odlazak u salone za ulepšavanje, šetnju, javna i kulturna dešavanja, koncerte, priredbe, izlozbe, šoping, kao i pred ogledalom – isprobavajući garderobu i ulepšavajući se.

Kako poseduju sklonost ka estetici, kao i osećaj za skladno, harmonično i umetničko, lako se pronalaze u profesijama koje su povezane sa muzikom, glumom, kozmetikom, plesom, modom, aranžiranjem i gde god mogu ostvariti harmoniju, meru, ritam, diplomatičnost i finoću pristupa.

Pripadnici ovog znaka mogu biti dobri pravnici, društveni i kulturni radnici, socijalni radnici, advokati, stilisti, frizeri, trgovci, itd. Ne vole veliki napor i neprijatno okruženje. Ako pronađu savršen posao, mogu pokazati maksimalne rezultate – tačnost, preciznost i uspostavljanje poslovne saradnje.

Rođeni u znaku Vage: Oskar Vajld, Franc List, Ljermontov, Niče, Brižit Bardo, Džon Lenon, Servantes, Katrin Denev, Milena Dravić, Monika Beluči, Romi Šnajder, Žan Klod van Dam, Gven Stefani, Kejt Vinselt, Eminem, Majkl Daglas, Sting, Vladimir Putin, Silvijo Berluskoni, Lučiano Pavaroti…

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top