Škorpija – kompromis između dve krajnosti

Škorpija – kompromis između dve krajnosti„U meni večeras jedna reka,
Razbija ogromna brda daleka
Muči se,
Urliče,
Razmiče klance
I kida svoje zelene lance
I rije kroz moje srce
I peče
I kroz oči mi kipi i teče“

Miroslav Antić

Sunce svake godine od 22. oktobra do 22. novembra prolazi znakom Škorpije, što predstavlja sredinu jeseni, kada se plodovi prirode povezuju sa melanholijom života, a lišće sa grana uveliko opada. Smrt prirode je slična krizama koje su podstaknute uticajem ovog znaka, ali Škorpija je povezana i sa transformacijom i preobražajem.

Ona teži dubljem prodiranju u značaj života, radi otkrivanja najtajnovitijih delova ličnosti i radi odbacivanja onih vrednosti koje mogu ometati lični razvoj. Pripadnici ovog znaka moraju pronaći kompromis između dve krajnosti, odnosno između života i smrti, jer je simbolična težnja ovog znaka – umreti i ponovo se roditi.

Škorpija je predstavnik fiksne vode, što ukazuje na važnost emotivne stabilnosti, ali i na upornost i istrajnost, jer su pripadnici ovog znaka spremni na ekstremnost ili bilo koju krajnost da bi zadržali ono što za njih ima važnost. Njihove emocionalne potrebe su veoma intenzivne, što ne mora biti očigledno, jer je ovaj znak introvertan i usmeren ka svojoj unutrašnjosti.

Pripadnici znaka Škorpion su mistični, tajnoviti, nedokučivi i uzdržani, a prodiranje do sopstvene suštine i srži svega – predstavlja njihovu najvažniju težnju. Skloni su kontroli osećanja, dok istovremeno ne puštaju druge da se previše približe njihovoj intimnoj prirodi, što kod drugih može proizvesti nerazumevanje.

Škorpioni imaju prodornost, žude za uzbuđenjima, vrlo su osetljivi na izazove. Kada se suoče sa opasnošću pokazuju pribranost, dok je njihova volja koncentrisana, tražeći najefikasniji način probijanja uz veliku rezervnu snagu, prihvatajući svaki rizik. Lako podležu ljubomori, sarkazmu i skepticizmu, mogu biti svadljivi i neprijateljski raspoloženi, međutim ako pobede ove osobine, onda uspevaju da pokažu jaku unutrašnju disciplinu, stvaralačku energiju i koncentrisan duh.

Vole da dominiraju, a ono što mogu veoma dobro da koriste je duboka intuicija, koja im pomaže da razlikuju dobro od lošeg. Zbog svog osvetoljubivog karaktera, teško zaboravljaju kada im se učini nepravda. Ne odriču se borbe, pokazuju istrajnost u akcijama, sebi ne ostavljaju opciju poraza. U najtežim životnim trenucima ostaju hladnokrvni, ispoljavajući snagu, a što je borba teža i opasnija – ona ih više uzbuđuje.

Pripadnici znaka Škorpije ispoljavaju intenzivna i duboka osećanja, dok u ljubavi ne znaju za  sredinu, već žele sve ili ništa, često zaokupljeni jakim strastima. Ponekad predstavljaju tajnu za partnera, ali njihov fatalni šarm ima snagu privlačnosti. Najbolje što mogu pružiti u emotivnom životu je odanost i hrabrost, odgovonost prema najbližima i porodici i pružanje pažnje bliskima. Oni su sposobni da vole iz dubine duše, dok im je istovremeno naglašen seksualni apetit, koji treba zadovoljiti.

Odgovoraju im poslovi gde mogu pokazati moć koncentracije, istrajnost i oštroumnost. Ako vole svoj posao, on im nikada ne predstavlja teškoću i napor. Posvećeni su svojim obavezama i veoma ambiciozni u postizanju ciljeva, pokazujući dobre organizatorske sposobnosti.

Mogu biti veoma dobri kao psiholozi, kritičari, detektivi, biznismeni, lekari, bankari, itd. Poseduju stvaralačku energiju. S obzirom na njihovu hrabrost i spremnost na disciplinu, često im odgovara i vojna karijera. Interesuju su za sve što je naučno, ali i sakriveno, mistično, jer poseduju duboku inteligenciju, posmatračke sposobnosti i dar zapažanja, pa su skloni istraživanjima svake vrste.

Rođeni u znaku Škorpije: Dostojevski, Alber Kami, Marija Kiri, Indira Gandi, Alen Delon, Pikaso, Vuk Karadzić, Njgoš, Crnjanski, Ričard Barton, Bora Todorović, Ljubiša Samardžić, Džodi Foster, Leonardo di Kaprio, Džulija Roberts, Bil Gejts, Hilari Klinton, Bjork, Demi Mur, Grejs Keli, Meg Rajan, Vinona Rajder, Sai Baba…

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top