Devica – plodnost razuma

Devica – plodnost razumaZodijački znak Devica završava prvi zodijački ciklus i predstavlja završetak jednog evolutivnog perioda, gde smo se bavili sobom i razvijali svest o sebi.

Ovo je treća i poslednja faza letnje sezone, kada Sunce, svake godine u periodu od 23. avgusta do 22. septembra prolazi, znakom Device, što traje od letnjeg solsticija do jesenje ravnodnevice. Za prirodu to predstavlja izlazak iz najtoplijeg perioda i ulazak u period kada su plodovi zreli i spremni za zetvu i berbu, što simbolično govori o učinku u radu, a rad i posao su povezani sa Devicom.

U znaku Device se pojavljuje plodnost intelekta i razuma, kao i spremnost da se upotrebi logika, analitika i sistematičnost, jer ovim zemljanim promenljivim znakom, vlada planeta Merkur.

Pripadnici ovog znaka mogu ostavljati utisak hladnoće, ali to je samo zbog toga što imaju veliku sposobnost upotrebljavanja kritičkog i analitičnog uma, koji koriste i za samokritiku, jer su sposobni uvideti i spoznati svoje sopstvene mane. Devica sve podvrgava prethodnoj analizi i bez obzira na masku hladnoće, ovaj promenljivi znak, ipak vešto i spretno krije svoju zivahnost i radoznalost.

Najradije se bave praktičnim, konkretnim i materijalnim stvarima, jer ih zanima opipljiva stvarnost, tako da imaju reakcije na svakodnevne obaveze i dužnosti. Kako je Devica promenljiv znak to moze proizvesti u određenim trenucima neku vrstu nesigurnosti, pa je sklona i potcenjivanju sebe i sopstvenih sposobnosti, jer često pribegava kritičkom procenjivanju svoje ličnosti. Rođeni u ovom zodijačkom znaku imaju veliku sposobnost planiranja, jer na praktičan i detaljan način posmatraju svet oko sebe, tako da im retko kada bilo šta može izmaći paznji.

Zbog svoje urođene skromnosti i stidljivosti, pripadnici ovog znaka ne žele da budu u centru pažnje ili primećeni, a takav stav omogućava kvalitetniju i bolju analizu svega što se dešava oko njih. Ovakva sposobnost povlačanja, kao i sposobnost analize i raščlanjivanje svega u najsitnije detalje od njih može učiniti dobre naučnike ili istraživače, koji su spremni veći deo života provesti u povučenosti. Njih karakteriše metodičan i praktičan pristup, razumnost, trezvenost, želja za znanjem i učenjem, što su osobine koje im mogu doneti uspeh u životu, a posebno u poslu i radu.

Kada je emotivan život u pitanju mogu nailaziti na prepreke iz razloga što teze savršenstvu, koje ne traže samo kod drugih, već i kod sebe. Imaju stalnu potreba za analiziranjem emocija i osećanja, a ispoljavaju i nesigurnost i probirljivost, međutim kada pronađu odgovarajućeg partnera onda su verni. Tada očekuju traju vezu, kao što su i njihovi brakovi često stabilni i trajni, jer je njihov pripremni period za proučavanje i analiziranje partnera bio dug.

Venera kao princip ljubavi je u znaku Device u padu, tako da pripadnicima ovog znaka nedostaje romantičnost i nežnost, ali oni imaju želju da iskuse bliskost i zadovoljstvo kroz svakodnevne dužnosti i obaveze, praktičnu stranu života, posao i rad, a ako prebrodi svoje prepreke, onda moze služiti čovečanstvu isključujući ličnu korist.

Kako je Devica razuman znak, pripadnici ovog znaka mogu imati veliko razumevanje za druge, kao i za okolnosti koje im se događaju, a najbolje i najkvalitetnije rade kada su u podređenom polozaju i kada mogu biti uvek od koristi. Pripadnici ovog znaka uživaju u trenucima kada dobro obave posao, mogu biti vredni i marljivi ekonomišući dobro sa svojim vremenom i snagom.

Izvrsni su saradnici, jer poseduju sposobnost samokontrole i preciznosti, krasi ih inteligencija, imaju odličnu memoriju, tako da sebi ne dozvoljavaju promašaje i greške. Često ih možemo pronaći među egzaktnim naučnicima (matematičari, fizičari), psiholozima, knjigovođama, mikrobiolozima, farmaceutima i medicinarima, veterinarima, predavačkim delatnostima, književnicima i novinarima, štamparskim delatnostima, izdavačima knjiga, zemljoradnicima, zanatlijama, komercijalistima.

Ovaj znak je povezan sa zdravljem i pripadnici Device su veoma zainteresovani za sva zdravstvena pitanja, tako da su dobri i kao pacijenti, ali i kao lekari. Za njih je korisna dobra ishrana, kao i rekreacija, mada nije preporučljivo da se previše fizički zamaraju. Slabe tačke Device su: sistem varanja, abdomen, žuč, jetra, slezina i veoma je vazno da im je psihičko stanje stabilno.

Rođeni u znaku Device: Šatobrijan, Gete, Tolstoj, Agata Kristi, Hegel, Sofija Loren, Majkl Dzekson, Kameron Dijaz, Šon Konori, Fredi Merkuri, Ričard Gir, Hulio Iglesias, Hju Grant, Greta Garbo, Rakel Velč, Klaudija Šifer, Liz Grin, Kej Parker, Andrea Bočeli, Anastasia, Pink, Miki Rurke, Leonard Kohen, Paulo Koeljo, Kobi Brajant i mnogi drugi.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top