Gestikulacija i govor tela, kao i smisleni pogledi, deo su treće kuće. Najčešće ovu kuću ograničavamo pisanjem, čitanjem, govorom i učenjem.
Međutim, ovde je teren  mnogo veći.
Kada god izrazimo misao, ali i osećanje, na način da ih drugi mogu razumeti, onda smo i aktivirali našu treću kuću. Ali, ovo je samo polovina treće kuće.
Ova kuća je i slušanje, zato što komunikacija nije jednosmerna ulica, već dvosmerna. Reči nisu uvek potrebne za treću kuću.

Svet i spoljašnje okruženje nas preplavljuju mnoštvom informacija, koje upijamo i primamo kroz treću kuću. Sneg prenosi belinu, more prenosi plavetnilo, noć prenosi tamu i mrak, komšija prenosi napetost i nemir, TV za nekog prenosi prenosi strah, a za nekog opuštajuće trenutke, prijatelj prenosi zadovoljstvo i radost. Prema tome, sve ovo i još mnogo toga u ovoj kući slušamo i apsorbujemo. Šta slušamo i kako slušamo? Odgovor je u trećoj kući.

Kada kažemo da je treća kuća govor, podučavanje, pisanje i komunikacija, to jeste tako, ali je ipak prilično sužavamo. Ovo je kuća percepcije. Kroz ovu kuću primamo i opažamo.
Jedna osoba će uglavnom videti sukob (na primer, Mars u trećoj kući ili Ovan), druga će videti teškoće (Saturn u trećoj kući ili Jarac), treća radost (Venera u trećoj kući), itd.
Osoba sa Ovnom na podznaku i Marsom u Lavu, može biti energična, pa i agresivna, ali ako je Venera u trećoj kući, onda će i ovakva eksplozivna energija, izlaziti kao omekšana kada se aktivira treća kuća.
Treća kuća je kao plima i oseka, koja stoji između nas i sveta. Strelac će dati ekspanzivan i filozofski pristup. Jarac će sugerisati praktičnost i disciplinu, itd. U ovoj kući upijamo sve ono šta nam drugi govore , pa je taj ulaz i izlaz, ovde vrlo važan.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top