Tranzitna Venera u Škorpiji

Tranzitna Venera u ŠkorpijiVenera se nalazi na poslednjem stepenu Vage, spremna da započne svoj tranzit kroz znak Škorpije.
I, već poznato – Venera je težnja ka ravnoteži, a Vaga gde je Venera u svom znaku, pokušava svojim tasovima da stvori atomesferu ravnoteže bez napetosti. Sada, kao reakciju na Vagu, ulazimo na teren Marsa i Plutona (Škorpija), a to znači da nestaje sklonost ka „ravnoteži bez napetosti“ i da nestaje skolonst ka estetskom usklađivanju i uređenju sveta…
Sa ovim tranzitom, odnose ćemo posmatrati „iza stvari“, jer želimo da ih dublje razumemo, želimo da ih istražujemo, pa sve što je neistraženo, neotkriveno i mračno, čini se da ćemo snažno osećati…

Želimo da otkrijemo sve tajne, želimo da idemo do kraja, jer samo tako i dobijamo šansu za unutrašnju promenu. Zato je potrebno izaći iz „zone komfora“.
Tako da nam ovaj tranzit u najboljem slučaju, daje mogućnost za unutrašnju promenu, daje i priliku da u ljubavnom životu i partnerskim odnosima, ponudimo plodove iz ovakvog tarnsforamcionog procesa.
Nekada su na delu i manipulacije u partnerskim odnosima, ali izgleda da je sve to deo puta, koji može da ponudi ove unutrašnje promene.

Sada se živi u skladu sa svetom naših nagona. Zato, drugi ljudi/bliske osobe, postaju naš „nagonski objekat“, koji želimo da dobijemo silom dok vrebamo njihovu slabu stranu…
Kod nekog pojačana seksualna želja, a kod nekoga uzdržavanje i apstinencija, jer Venera u Škorpiji ide u ekstreme (jedan ili drugi).
Za vreme ovog tranzita, ispoljavamo neku vrstu nesvesne privlačnosti i lako možemo da okujemo osobu koju želimo, a onda da je na neki način učinimo zavisnom. Za neke ovo su ljubavni trouglovi, za neke tajna veza ili zabranjena veza, a opet negde se kopa i kopa, pa se u vezi svašta iskopa, dok će opet neki drugi parovi, ćutati i ćutati i trpati pod tepih sve ono što ne dozvoljavaju da izađe na videlo ili površinu.

Sada lako reagujemo ljubomorno, posebno kada osetimo da se druga osoba udaljava i odvaja. Ljubav, partnera ili vezu snažno povezujemo sa osećajem preživljavanja. To je ono – ako odeš neću preživeti ili ako te ne posedujem opet neću preživeti.
Ovo su period kada se dešavaju ljubavne i partnerske krize, kada odnos može postati problematičan, čak i periodi kada osećamo zov za osvetom…kada vidimo da može biti tanka linija između ljubavi i mržnje (u najekstremnijim slučajevima).

Tranzitna Venera u Škorpiji

Ali, ovo je i period kada dobijamo šansu da budemo alhemičari odnosa, da budemo neka vrsta „alhemičara ljubavi“…Sada se neumorno istražuje i traga, a to nas može odvesti i u one „slatke“/ljubavne opasnosti. Nekada cilj opavdava sredstvo, pa ako nemamo dovoljno etičke svesti, na površinu izlaze destruktivnije osobine i bliski odnosi mogu poprimiti opasne dimenzije.

Sada, postajemo zagonetni, neprobojni, hipnotički, seksualno neodoljivi i imamo potrebu da stavimo druge/partnere pod ličnu moć. Oko partnera i u vezi hvatamo skrivene motive, kao da je neka zavera na svakom koraku, može postati paranoja, pa onda sumnjamo, lako kritikujemo i ispoljavamo nezadovoljstvo. Pokušavamo da kontrolišemo partnera, da kontrolišemu vezu/odnos i tako korak po korak, ulazimo u zamke jake instiktivne prirode.
Neko će ući u vezu sa osobom koja ima velike probleme ili prolazi tešku životnu krizu, a neko će već u postojećoj vezi da se bavi problemima i krizom partnera.
Simbol zmije je povezan sa Škorpijom…možemo li reći da je ovo zmijolika Venera? Da li ćemo uspeti da prtvorimo otrov u lek?

Ili, i simbol pauka se povezuje sa Škorpijom…možemo li reći da je ovo Venera koja plete mrežu? I, zmija i pauk kao da moraju proždreti sve one životinje koje im izazivaju anksioznost, zbog čega se osećaju ugroženo. Izgleda da je slično i sa Venerom u Škorpiji.
Venera/ljubav ovde je između svetlosti i senke, a to bi značilo – osvetliti nesvesnu pozadinu, koja kao takva utiče na naše vrednosti, društvene odnose, ljubavni život…

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top