Sunce u Strelcu – pogled u visine

Nakon Škorpije (pogled u dubinu), sada Sunce u Strelcu podiže svoj pogled u visine i u ono što daje smisao…Slede pitanja „Gde?“ i „Za šta?“, i kao da se pojavljuje vizija nadčoveka.
U isto vreme postoji opsanost da čovek pokuša da skoči visoko i daleko, idealizujući svoje mogućnosti i zanemarujući svoj „zemaljski“ udeo. Ali, kako god bilo, ovo je taj oduševljeni zamah i jedno „Pojačaj!“
Sunce u Strelcu sija da bi prigrabilo druge, pa da ih ubedi u ono u šta veruje, jer put ovog Sunca je povremeno postati „misionar“.
Čovek postaje otvoren za sve istaknuto ili uzvišeno i uvek tražeći nešto što bi moglo da ga uzdigne iznad onoga što jeste. To se javlja zbog toga što je uvek nečim oduševljen.
Duhovne istine su mu važne, nešto vizonarsko, pa onda smele ideje, a najviše ga uznemiruje ograničavanje slobode.
Ali, ponekad se iz svega ovoga izvlači intelektualna arogancija, jer kao da sama činjenica – to što se bavi važnim stvarima, daje osećaj superiornosti.
Zato treba biti posebno oprezan da ne uništi sopstveno dostojanstvo i moralnu nepogrešivost u ovim svojim superiornim konstitucijama i uverenjima.
Ali, ovde dolazimo u kontakt sa vanvremenskim vrednostima, za koje pojmovi kao što su uzvišenost i veličina ipak znače nešto drugo.
Tako da je ovo jedna strastvena misija Sunca potrage za smislom, potrage za vizionarskom perspektivom što je deo inspriracije Sunca u Strelcu.
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top