Mars u Vagi – tvoja želja je i moja željaGde se izgubila želja, pa i snaga za potvrđivanjem sebe?
Mars je ratnik koji se bori za svoja uverenja, bori se za svoje lične pobede.
To je želja da se dokazujemo kroz lične akcije, jer nas lične pobede osnažuju. Mars uzima i ne pita. Mars je sila koja se ne obazire na nikoga i ništa. On se samo kreće od tačke A do tačke B i ne uzima nikog i ništa u obzir. Ali, ovo je sada ipak drugačije u znaku Vage i zato kažemo da Mars u Vagi „nije na svom terenu“.
Da li onda ovo znači „ja ne mogu da se pokrenem bez tebe“ ili „tvoja želja je i moja želja“ ili „trebaš mi Ti da mi kažeš da sam hrabar, trebaš mi Ti da mi kažeš da ja mogu, jer bez tebe ja sam pola čoveka“? Verovatno…

Zato, Mars u Vagi se prilagođava potrebama drugih ljudi, pa njegove želje i akcije, ne zavise više od njega samog, već i od drugih…A, onda je u dilemi „da li da krenem?“, „da li smem da izrazim svoje strasti i želje, jer šta ako narušim odnos i mir…?“
Ovo za njega može onda da predstavlja frustraciju, jer Vaga razmatra želje i potrebe drugih.

Kako ratovati (Mars) u miru (Vaga)? Da li strast (Mars) i objektivnost (Vaga) mogu ruku pod ruku?

Mars je Bog rata, ratnik, vitez, on se oslanja na svoje primitivne i divlje impulse, i naravno da može biti zbunjen u znaku Vage. Potrebno je sve ovo da odloži, možda za neko drugo vreme, i mora pronaći neki drugi način da bi dobio ono što želi, a to su načini Vage. Zbog toga, Mars ovde skida svoje ratničko odelo i oblači nešto mnogo finije i elegantnije. Oružije i divlje impulse zamenjuje taktičnošću ili lepim ponašanjem da bi izmamio osmeh kod drugih. Ali, ovo je ipak Mars – „da li sam smešan sam sebi?“

Mars u Vagi – tvoja želja je i moja želja

Odlučnost i hrabrost zamenjuje objektivnim procenjivanjem situacije, i zato nekada može da odlaže i odlaže, ili da se ponaša „kreni-stani, kreni-stani“. Mars predstavlja mušku energiju, ali znakom Vage vlada Venera, a to je prefinjena i ženska lepota, kao i društvene i socijalne veštine. Ovo je potpuno suprotno od prirode Marsa i zato se pita – da li sam izgubio sebe, individulanost, samostalnost?

Ako ste danas odložili akciju, onda verovatno još niste odmerili i onu drugu stranu. U Marsu je mnogo energije, a kada je u Vagi govorimo o mentalnoj energiji i ako ne dobije željene odgovore, može i da provocira druge. Ali, kao što sam rekla, Mars je Mars, i tu je uvek neka potreba za potvrđivanjem sebe što ovde može biti u umetnosti, muzici, modi, dizajnu, politici ili poslovnim aktivnostima. Biće borac za ljudske odnose, neko kome je uloga da osvaja ljude, jer će ga prisustvo drugih ljudi učiniti snažnijim i samopouzdanijim.

Samostalni rad zamenjuje timskim radom. Samostalno odlučivanje zamenjuje zajedničkim odlučivanjem. Sporstki časopis zamnjuje modnim časopisom, ili ako i postoji zanimanje za sport, onda su najbolji timski sportovi ili sportovi koji traže prefinjene pokrete. Umesto mača u ruci, nosi vilolinu. Note mogu da zamene ratničke trube, a strast da se poveže sa lepotom, estetikom i lepim formama…Oštri oblici su zamenjeni zaobljenim oblicima. Pa, i nož ostaje nož, ali se ovaj nož koristi da se zadovolji estetika, itd..

Možda ovde možemo da govorimo i o napetom i iritirajućem miru, o težnji ka miru po svaku cenu, što naravno stvara napetost i tenziju. Nekada i osmeh može biti ubica, a nekad i poklon „bomba“, pa je tako upakovan poklon u stanju da razori život. Nekada je ogrlica omča oko vrata, a kravata oduzima dah….

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top