Tenor iz Toskane – Andrea BočeliAndrea Bočeli, poznati italijanski tenor, odrastao je u malom selu na porodičnoj farmi u Toskani, koja je poznata po zaštićenim predelima i po velikom broju očuvanih starih gradova, o čemu govori Saturn u Strelcu u njegovoj 4. kući.  Strelac na vrhu 4. kuće koja opisuje bliže okruženje i mesto rođenja ukazuje na mnoga mesta u ovoj regiji, koja su stavljena na spisak baštine UNESKO-a i postala turistički najposećenija oblast sveta.

 

Bočeli je još u detinjstvu pokazao veliku ljubav i interesovanje prema muzici. Već sa šest godina je učio klavir, a kasnije i flautu, saksofon, trombon, trubu, harfu, gitaru i bubnjeve. Nakon završene srednje škole, počeo je da studira pravo na Univerzitetu u Pizi, ali da bi zaradio novac paralelno nastupa i po mnogim tadašnjim barovima. Bočeli napušta studije prava da bi nastavio sa vokalnim usavršavanjem kod Franka Korelija, koji je bio najveći italijanski tenor u 20. veku. Franko Koreli u Bočeliju otkriva veliki potencijal prirodnog dara. Bočeli je od rođenja imao problem sa očima, a sa dvanaest godina, nakon incidenta na fudbalskoj utakmici potpuno gubi vid.

Tenor iz Toskane – Andrea BočeliNjegova majka je govorila da mu je samo muzika donosila utehu. Blizanci na vrhu 10. kuće često nose neki važan uticaj na budućnost u periodu škole i detinjstva, dok Merkur koji vlada njegovom 10. kućom, ali i Ascendentom prima aplikacioni kvadrat od Saturna, koji ovde simbolizuje bolest, jer vlada 6. kućom. Saturn je u 4. kući početka života, detinjstva i bližeg okruženja, dok je na Ascendentu Devica koja nosi pitanje zdravlja u kuću ličnosti.

Sunce koje je povezano sa vidom dolazi iz 12. kuće u 1. kuću, što znači da neke nepovoljne okolnosti, ograničenja i patnja mogu imati uticaj na formiranje ličnosti. Njegova uteha je bila u razumevanju lepog, estetskog, umetničkog i muzičkog, jer je Merkur kao vladar Ascendeta u konjunkciji sa Venerom.

Početak pevačke karijere je obeležen audicijom koju je organizovao čuveni italijanski pevač Cukero u potrazi za tenorom da bi načinio demo snimak za duet sa Lučanom Pavarotijem. Pavaroti je bio  očaran talentom Andrea Bočelija. Svoju prvu glavnu ulogu u operi Bočeli je pevao 1998. kada je igrao Rodolfa u Pučinijevoj operi „Boemi“.

Zemlja kao element je naglašena u njegovom horoskpu, gde se nalazi Ascendent, Mesec i Sunce pored drugih planeta, što stavlja akcenat na osećanje sigurnosti, stabilnosti, istrajnosti, napora, kao i na fizički, čulni i praktični svet. Sunce u 1. kući osvetljava njegovu ličnost utičući solarno na  fizičku, emotivnu i mentalnu konstituciju i dobro sarađuje sa instiktivnom prirodom Meseca, gde Mesec šalje neophodnost kreiranja života i usmerava Sunce na život, sjaj, veličinu i uspeh utičući na 1. kuću. Ovaj aspekt povezuje kuću ličnosti sa 5. kućom u kojoj se izražava individulanost kroz sve ono u čemu se uživa, voli, kao i kroz talente.

Na Ascendentu su Devica i njen vladar Merkur, što naglašava praktičan um, intelektualni potencijal i važnost učenja za život i ličnost. Merkur je u konjunkciji sa Venerom, što znači da je princip razumevanja i učenja spojen sa principom bliskosti, uživanja, lepote i estetike – u želji da se ispolji kroz praktične i korisne vrednosti. Bočeli je lako savladao sviranje muzičkih instrumenata, a umetnost, lepotu i estetiku je praktično iskoristio kroz muziku i pevanje.

Venera vlada njegovom 2. kućom praktičnih i materijalnih vrednosti, gde se nalazi Vaga koja donosi uticaj javnosti, estetskog, umetničkog i skladnog u kuću finansija, prihoda i novca. Njegova Venera, vlada i 9. kućom horoskopa koja se odnosi na učenje o svom identitetu, dakle ko smo i šta smo, a kroz viša znanja, što je takođe povezano sa venerijanskim uticajem lepog, estetskog i umetničkog i što ima direktan uticaj na formiranje njegove ličnosti, jer je Venera povezana sa 1. kućom.

MC i 10. kuća počinju u znaku Blizanaca, što stavlja akcenat na praktičan um, učenje i putovanja kada je reč o statusu, uspehu, karijeri i budućnosti, a što ima povoljan uticaj, jer je Merkur kao vladar u svom sedištu. Vladar 10. kuće u 1. kući ukazuje na mogućnost „držanja“ okolnosti u svojim rukama kada se govori o pitanjima 10. kuće i to na mentalnom nivou, jer ove dve kuće kombinuje Merkur.

Konjunkcija Merkura, kao vladara 10. kuće i Venere govori o uticaju lepote, estetike, umetnosti i muzike na uspeh, status i karijeru, dok Mesec u 5. kući govori o instiktima, nagonima, bliskosti i osećanju pripadnosti, koji su povezani sa onim što voli i sa talentima u želji da se ispolje na odgovoran, praktičan i disciplinovan način i kroz status i karijeru, jer je Mesec u znaku Jarca.

Svoju prvu ženu Enriku je upoznako u Pizi tokom studija, venčali su se 1992., imaju dva sina a razvod je usledio 2002. Bočeli danas živi sa verenicom Veronikom Berti, ali zbog svojih katoličkih uverenja ne planira drugi brak. Ribe na vrhu 7. kuće nose potencijal idealizovanja, razočarenja i patnje u partnerskim odnosima, što potvrđuje i Jupiter kao vladar 7. kuće u konjunkciji sa Neptunom, planetom fantazija, najtananijih osećanja, ali i razočarenja. Jupiter je u Škorpiji, znaku koji ima potrebu da zaroni duboko u srž emocija, ali ovo je i znak koji nosi krize i emotivne lomove.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top