Inostranstvo

InostranstvoŽivotno okruženje i životni prostor treba uskladiti sa sopstvenim horoskopom. Na astrologu je da prilikom interpretacije horoskopa ukaže klijentu, a na osnovu određenih planetarnih postavki, da li on bolje funkcioniše na nekom drugom geografskom prostoru, nego na prostoru gde osoba trenutno živi. Postoje slučajevi kada je osoba ograničena prostorom u kojem živi i boravi, pa ne može da ostvari svoje potencijale, koji postoje u horoskopu, pa u takvim okolnostima treba predložiti promenu životnog okruženja.

Kada se interpretira horoskop na ovakvu temu, vrlo je važno da astrolog dobro barata i poznaje astrološke simbole koji će dalje ukazati i opisati gde će ta osoba da živi, odnosno na kom kontinentu, u kojoj državi, pa i kojem gradu. Zbog toga je poznavanje astroloških simbola u astrologiji vrlo važno.

Ako je dominantna i snažna 4. kuća (domovina) u horoskopu, osoba i pored ogromne želje ne može da ostvari odlazak u inostranstvo, jer nas 4. kuća čvrsto veže kako za domovinu, tako i za mesto rođenja, porodicu, ali i za korene.

Osobe koje imaju jaku i dominantnu 4. kuću, a koje se ipak odsele u inostranstvo, uvek u tom inostranstvu i tuđini, imaju snažni osećaj nostalgije i čežnje za domovinom koja ih nikada ne napušta, pa one često razmišljaju i o povratku u domovinu jednoga dana.

Kada se proučavaju putovanja u horoskopu, onda se prvenstveno posmatra osa 3. i 9. kuće, jer 3. kuća uvek govori o kraćim i čestim putovanjima, a 9. kuća o dužim putovanjima i putovanjima u inostranstvo. U mnogim novokomponovanim astrološkim knjigama se može pročitati da 12. kuća predstavlja, a kada su putovanja u pitanju, samo najudaljenije inostranstvo, odnosno prekookeanske zemlje poput Australije, Kanade, Amerike itd. što ja prihvatam, ali pored toga, ova kuća opisuje i inostranstvo ma gde god ono bilo. Susretala sam se sa mnogo horoskopa, koji imaju jaku 12. kuću, ali njihovi vlasnici žive u Evropi. Ovo mi izgleda sasvim logično, jer je očito da je otišao u zaborav termin derivatnih kuća, a 12. kuća po ovoj tehnici opisuje inostranstvo uopšte, s obzirom da je 12. kuca, četvrta (kuća, dom, okolina) od devete kuće (inostranstvo). Dakle, 12. kuća će opisati svaku kuću, svaki dom i svaku životnu okolinu i okruženje, bilo gde u inostranstvu, a bez obzira da li je to Evropa, Azija ili Amerika.

Jedan od najpovoljnijih faktora za putovanja jeste povoljan aspekt između vladar 3. i 9. kuće, kao i Sunce, Mesec, Jupiter ili Merkur na ASC ili eventualno u trigonu sa ASC. Jaka i dominantna 9. kuća u horoskopu, kao i vladar 9. kuće, Jupiter i znak Strelac, mogu lako da ukažu na mnogo putovanja, ali i na život u inostranstvu. Kod ovako jake 9. kuće, poželjno je da 4. kuća koja predstavlja domovinu ne bude snažno postavljena u horoskopu. Jedan od faktora snažne povezanosti osobe čiji se horoskop interpretira, jeste i vladar 1. kuće (ličnost) u 9. kući (inostranstvo) ili obrnuto, vladar 9. kuće u 1. kući.

Planeta na početku 9. kuće, kao i znak, često opisuju situaciju i okolnosti koje se osobi dešavaju na samom početku boravka u inostranstvu. Takođe, planeta u 9. kući, vladar 9. kuće i znak na vrhu 9. kuće, opisuju zemlju u inostranstvu gde osoba odlazi.

Pored ovih faktora potrebno je proceniti i planetu Jupiter koja je glavni signifikator za putovanja i inostranstvo. Ako je npr. Jupiter u znaku Raka i dobro aspektovan, osoba se može izvrsno osećati u Holandiji, ako je Jupiter takođe ne oštećen u znaku Blizanaca, onda se osoba dobro oseća u Americi, Jupiter u Strelcu – Australija, Jupiter u Jarcu – Indija itd.

Primer horoskopa žene koja živi u Nemačkoj.

Inostranstvo

Ova žena je rođena sa podznakom (ASC) u Raku, a kako ovaj znak vlada 4. kućom u prirodnom horoskopu, oblast ove kuće koja simbolizuje domovinu, mesto rođenja, porodicu i kuću, značajna je za ovu osobu. Međutim, kako i na koji način, da li za dobro ili ne, pokazaće nam ostali fakori. Rak na ASC često opisuje nostalgičare i ljude koji, ma gde god odu, pa makar to bio i kraj sveta, uvek pate za domovinom i za mestom u kojem su odrasli.

Vladar ASC je Mesec koji simbolizuje pored ostalog i karakter i sudbinu, pa su osobe rođene pod njegovim uplivom, više pod uticajem onih sudbinskih dešavanja, na koja retko kada možemo sami da utičemo. Mesec je usmeren ka 12. kući, odnosno nalazi se u njoj i to u znaku Blizanaca. Ovim je “znak dat“ još na rođenju (ASC), a to je, da će ova žena promeniti (Blizanci) domovinu, mesto rođenja (Mesec) i da će otići u inostranstvo (12. kuća). Njen Mesec (kuća) jeste u 12. kući, a ova kuća je po derivatnom i izvedenom sistemu, čevrta kuća (dom, mesto stanovanja) od devete kuće (inostranstvo), pa se i kuća ove žene nalazi u inostranstvu (Mesec u 12. kući). Ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da je Jupiter egzaltiran u znaku Raka, a u njenom slučaju ova planeta je egzaltirana na 1. kuću, pa je Jupiter značajan za njen horoskop.

Šta je Jupiter? To su putovanja, inostranstvo, to je celi svet! Jupiter se takođe nalazi u 12. kući i u konjunkciji je sa Suncem (ličnost) i Severnim Mesečevim Čvorom, pa se ova žena najbolje oseća kada putuje. Bez obzira što ona živi u Nemačkoj, ona je proputovala ceo svet, što se vidi u ovom aspktu, Sunce konjukcija Jupiter u Blizancima. Tipičan aspekt, čoveka putnika. Sunce je vladar njene 3. kuće, a ona je determinisana na saobraćaj, putovanja i promene. Jupiter u njenom horoskopu nije ni malo dobar jer je spaljen od Sunca i oštećen aspektima drugih planeta, ali ovaj faktor joj je doneo ozbiljne zdravstvene krize, jer je Jupiter vladar 6. kuće bolesti i zdravlja. Interesantno je da su njene zdravstvene krize i bolesti počele baš u inostranstvu (Jupiter u 12. kući).

U njenom horoskopu znak Blizanaca je vrlo izražen i dominantan, jer se u njemu nalaze čak četiri planete (Mesec, Venera, Sunce i Jupiter) zajedno sa Severnim Mesečevim čvorom. Dakle, Blizanci simbolizuju promene, saobraćaj i putovanja jer su treći znak po redu u zodijaku, što je već sada i dovoljan faktor, da sa sigurnošću možemo tvrditi, da će ova žena živeti u inostranstvu i da će puno putovati.

Dispozitor ovih planeta jeste Merkur (putovanja) koji je vladar njene 4. kuće (mesto rođenja). Gde je otišao Merkur? Merkur pravi konjunkciju sa vrhom 12. kuće i time radi za ovu kuću, a 12. kuća jeste, deveta (inostrnastvo) od četvrte kuće, što znači da ona odlazi iz mesta rođenja u inostranstvo.

Na vrhu njene 9. kuće (inostranstvo) jeste znak Vodolije kojim vlada Saturn. Saturn u ovom horoskopu vlada njenom 7. kućom, zatim njenom 8. kućom i na kraju 9. kućom. Ona je sklopila brak (7. kuća) u inostranstvu (9. kuća), ali ujedno je tamo dočekao i razvod (8. kuća) braka. Vodolija je tipičan predstavnik za razvod i za teškoće u braku, što se potvrđuje i postavkom Vodolije na vrhu 9. kuće.

Kada posumnjamo da osoba može lako da ode i živi u inostranstvu, trebalo bi uvek obartiti pažnju i na 4. kuću koja predstavlja domovinu. Ako u ovoj kući pronađemo znak Raka ili Sunce, Veneru, ovakva 4. kuća retko nas može podstaći da odemo iz domovine, jer se radi o benefičnim planetama koje upravo nagoveštavaju sreću, zadovoljstvo i uspeh u zemlji gde je osoba rođena. Slična situacija je i sa Saturnom u 4. kući, jer ova planeta bez obzira što provocira teškoće i brige u zemlji u kojoj smo rođeni, čvrsto, kao sidro (Saturn) veže osobu za mesto rođenja, porodicu i zemlju gde je i rođena (4. kuća).

U horoskopu ove žene 4. kuća je prilično malefična jer se u ovoj kući nalazi Mars, Uran i Pluton, što isijava negativnu energiju na ovu kuću i u ovakvim situacijama, osobi se čak savetuje i preporučuje preseljenje i promena životne sredine.

Kako se vidi u ovom horoskopu da ona živi u Nemačkoj i sigurno očekujete povezanost sa znakom Ovna koji se često vezuje za ovu zemlju. Međutim, uvek postoji izuzetak od pravila. Na vrhu 9. kuće jeste Vodolija, ovo je ljudski znak, moderan, napredan i uvek okrenut ka budućnosti. Dakle ovim je opisana i zemlja u inostranstvu u kojoj osoba živi. Možemo se složiti da je Nemačka mnogoljudna, moderna zemlja, koja je kroz vreme i kroz svoju istoriju imala brz napredak.

Vodolijom vlada Saturn, a Saturn simbolizuje prošlost. Kako je Saturn u ovom horoskopu u znaku Riba koje predstavljaju uvek neki problem, patnju i teškoće, može se reći da je u pitanju zemlja koja zbog neke svoje prošlosti i istorije (Saturn) vuče neki vid problema (Ribe), a znamo da Nemačka još ne može da se “opere“ činjenice da je izazvala Drugi svetski rat u kojem je počinjeno mnogo zločina. Ribe simbolizuju i Evropu, pa je ova zemlja time ograničena geografski na Evropu. Saturn je u najbližem aspektu, odnosno u opoziciji sa Marsom, planetom koja vlada znakom Ovna (Nemačka). Kroz ovaj aspekt se takođe može videti da se radi o zemlji koja je bila vojnička, ratnohuškačka, agresorska (Mars) i da je u svojoj istoriji (Saturn) načinila puno zla (Mars).

Vratiću se opet na znak Blizanaca jer se u njemu nalazi i vladar ASC, ali i Jupiter koji direktno simbolizuje putovanja i inostranstvo. Jupiter, simbolizuje civilizaciju i time predstavlja i gradove, a kako je u konjunkciji sa Suncem (veliki, važan, poznat), zaključujemo da se radi o poznatom i važnom (Sunce) gradu u državi (Jupiter), pa ona živi u Minhenu. S obzirom da se Blizanci nalaze u 12. kući, radi se o bližoj zemlji u inostranstvu. I za kraj treba pogledati i znak Strelca, koji je prirodni znak 9. kuće (inostranstvo). Strelac je u ovom horoskopu na početku 6. kuće, pa je njeno radno mesto i posao u inostranstvu i u okruženju stranaca.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top