Kvadrat je aspekt koji predstvalja unutrašnji konflikt i samim tim aktivira konflikte u spoljašnjim manifestacijama. Dakle, planete u kvadratu su u konfliktu i zato teže dolaze do kompromisa.
Zamislite da imate dva bića u sebi koji se bore i ometaju jedno drugo. Na primer, jedan deo vas želi promene, a drugi deo vas ne želi promene. Deo vas koji želi promene ometaće onaj deo vas koji to ne želi i isto tako, deo vas koji ne želi promene ometaće onaj deo vas koji želi promene.

Na primer, uzmite da je Venera u Strelcu, koja je avanturistička i u kvadratu sa Saturnom u Devici koji je oprezan. Dakle, to su dva bića u vama koja istovremeno žele da se izraze, ali su u konfliktu. Oprezni i odmereni poslovi Saturna u Devici ometaće potrebu Venere u Strelcu za uživanjem i bliskim vezivanjem za neke više cilje, avanturizam i otvoreniji stav prema životu. Analitički i praktični Saturn u Devici koji traži da bude efikasan u svakodnevnoj sferi života ometaće optmističnu Veneru u Strelcu koja traži ideale da bi mogla da se poveže sa zadovoljstvom.

Zbog toga, ovaj konflikt planeta može izazivati, tenzije i napetost, posebno u potrebama koje su u Veneri i Saturnu. Sve dok je ovaj kvadrat van svesti, Venera će za svoja uživanja i potragu za zadovoljstvima uključivati niži pol Saturna, a to je srah, krutost, preterano vezivanje za materijalnu i praktičnu stranu, samoću i izolaciju i dr. (ne sve ovo, ali nešto od ovoga)

Dakle, ovo se dešava kada je kvadrat van svesti čoveka. Kada su planete u konfliktu, potrebno je izgraditi neki novi nivo planete, odnosno raditi na podizanju i korišćenju pozitivnog pola planete, a u slučaju Saturna to je sigurnost, stabilnost, efikasnost, pouzdanost…Jer, čim postoji kvadrat između Venere i Saturna znači da postoji strah od napuštanja ili gubitka, a to znači I nesigurnost u sebe. Sve ostalo su samo odbrambeni mehanizmi da se ovaj strah maskira ili prikrije.

Ako je ovo prvenstveno unutrašnji konflikt koji postoji u samoj osobi, onda ona može da privlači problematične partnere i veze, jer će to biti ustvari ogledalo njenih unutrašnjih konflikata. U nekim slučajevima će pre birati da bude sama nego u vezi, ali opet iz onog straha od napuštanja i odbacivanja.

Na primer, može privući partnera koji će biti ogledalo onog dela njenog bića (Saturn u Devici), dakle partnera koji je sumnjičav, kritičan ili živi po svakodnevnim šablonima. Pošto je to i njen unutrašnji koflikt, naravno da će i takav partner biti u konfliktu sa njenom Venerom u Strelcu, a to je onda daleko od osećaja zadovoljstva.

Takođe, možete raditi posao u simbolici Saturna u Devici, jer će taj posao biti ogledalo onog jednog bića u vama, ali koje je u konfliktu sa Venerom, pa će taj posao teže biti izvor zadovoljstva. Ili. ćete spakovati kofere i zaputiti se u beli svet tragajući za nekim većim ciljevima, a onda nailaziti na kojekakva ograničenja, koja će aktivirati strahove, jer ono drugo vaše biće neće biti zadovoljeno u nekoj sigurnoj dnevnoj rutini….

Prema tome, rešenje kvadrata je uvek rad na podizanju pola planete i biti svestan da je kvadrat tu i uvek prisutan (ne možete ga gumicom izbrisati), i da ste uvek u potencijalu da koristite niži pol planete. Prema tome, koliko će te biti svesni….

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top