Kao što znamo, retrogradni procesi nas pozivaju da se okrenemo ka unutra kako bi bolje razumeli šta se dešava na putu kojim koračamo. Zbog toga, moramo se bolje povezati sa tom unutrašnjom energijom.

Da bi smo razumeli retrogradni proces Urana u Biku, moramo shvatiti šta znači Uran u ovom znaku, a to je ovde rigidnost njegove energije. To znači nefleksibilnost, krutost i uporna istrajnost u identičnom ponašanju.

Zbog prirode Urana, ovo stvara neku vrstu sukoba, koji nam ne dopušta da shvatimo kako treba da delujemo i radimo neke stvari.

Uran je planeta promene, revolucije i slobode. On je otpadnik koji želi da demolira proverene i održavane tradicije. On je pobunjenik, ali njegova uloga jeste i da uzdigne čovečanstvo.

Bik je teško mesto za Urana, jer je ovaj znak povezan sa baštinom i tradicijom. To je znak koji podržava samo ono što je već dokazano i provereno i koji je metodičan u svakom svom pristupu. Međutim, sve to Uran nije!

Bik se suprotstavlja promenama sa tvrdoglavom upornošću da bi  održao rutinu. Zbog toga, saradnja između Urana i Bika može biti vrlo teška, a posebno kada je Uran retrogradan. Uran će morati da nauči da usmerava svoju energiju, dok će Bik morati da nauči da drži otvoren um i prihvata razne inovacije.

Ali, sada se postavlja pitanje šta da radimo sa retrogradnim Uranom?

Ovo je vreme kada se treba povući kako bi mogli da uvidimo gde smo bili kada smo mogli da krenemo napred, a što je bilo uslovljeno prihvatanjem promene.

To su uglavnom unutrašnje promene i unutrašnje (retro) revolucije (Uran), koje mogu i da pomognu u povezivanju sa potrebnom energijom Urana u Biku.

Retrogradni Uran u Biku

Manifestacije mogu biti višestruke. Neki mogu biti preplavljeni strahovima zbog promena koje su već incirali ili zbog promena koje je potrebno napraviti. Ovakvo stanje ispunjava čoveka velikom napetošću i može da ga baca u teške brige zbog konflikta između onoga što nalaže razum i onoga što želi da uradi.

Može se nailaziti na one uporne i tvrde prepreke, koje uzrokuju svaki oblik kašnjenja i odlaganja u projektima i planovima gde ste uložili energiju.

Napetost koja se stvara za vreme retrogradnog Urana, može potpuno da eksplodira u momentu kada ova planeta bude krenula direktno. Međutim, ova „eksplozija“ najčešće pokreće vrlo važne promene. U svakom slučaju, promene će se vrlo teško kontrolisati.

Ne zaboravimo da Uran nosi bunt i pobunu, ali u retrogradnom hodu, umesto da se ispoljava prema spolja, ispoljavaće se unutar nas i prema nama samima. To je ta unutrašnja revolucija, koja pomaže da se razbiju stari obrasci, koji nisu dobri za dalji napredak. Ovi stari obrasci su uglavnom povezani sa pitanjima vezano za novac, materijalne vrednosti, egzistenciju, lepotu, estetiku, pa i fizičko telo.

Akcenat je na pravljenju finansijskog plana da bi bolje vrednovali i trošili novac. Ako prethodne investicije i finansijski planovi nisu zadovoljavali, onda je vreme da se tu nešto menja. Finansije mogu biti nestabilne i mogu propasti pod uticajem ovog retrogradnog tranzita, ali samo radi bolje obnove.

Naravno, retrogradni Uran ima potencijal da deluje i na naš ljubavni i seksualni život. Možemo reći da će biti napeto, ali sa zaokretom. To znači da ćemo pokušati da oživimo stari plamen i pomešamo ga sa nekim novim.

Kuća u natalnom horoskopu, kroz koju će se odvijati ovaj retrogradni tranzit Urana, omogućiće vam da otkrijete u kom ćete sektoru života osećati potrebu da kroz neku promenu potvrdite svoju ličnost i svoje ukuse.

Neki će morati da preispitaju svoju potpunu zaokupljenost ka  materijalističkim tendencijama i ispitati one trenutke kada je sebičnost bila iznad duše i tela. Tu su potrebne promene.

Preispitati mogućnosti kako postati deo progresivnog društva (Uran) koje je nosioc novih i modernijih ideja, tehnologije i tehnike vezane za posao i rad.

Za vreme retrogradnog Urana u Biku dolazi do naglašavanja suprotnosti ove planete i znaka, koje muče čoveka i uvlače ga u unutrašnju borbu. Ali, sada se moraju preispitati putevi, koji omogućavaju nezavisnije i slobodnije delovanje kako bi postali produktivniji u radu. Zato, za vreme ovog retrogradnog procesa, moguće je steći duhovne vrednosti i proširiti duhovni horizonti.

Potrebno je steći sposobnost da se izborite za ono što je novo i progresivno, bez obzira što su prethodne navike i dalje snažne. Retrogradni Uran nagoveštava duže periode oluje i udara.

Iznenada počinje preispitivanje napuštenih i nezavršenih poslova da bi se prisetili svojih starih i nerealizovanih ideja, koje su duboko ukorenjene u prošlosti i ostale u podsvesti. Za vreme retrogradnog Urana ovo ipak izlazi na videlo.

Vrši se preispitivanje postupaka u pogledu zaštite slobode i nezavisnosti, ali sa retrogradnim Uranom, možete osetiti i nedostatak slobode i prostora. Zbog toga, raste unutrašnja napetost, koja se manifestuje izražavanjem nezadovoljstva i pobunjeništvom.

Ima jedna čileanska poslovica koja može da ide uz ovaj  tekst, a to je da kada su koreni duboki, nemojte se plašiti vetra.

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top