Putovanja mogu da počnuUlazimo u poslednju fazu proleća, jer znak Blizanaca informiše da je vreme za promenu, za završetak jednog godišnjeg doba (proleće). Ovo je promenljiva faza, koja ne traži od nas samo prihvatanje promene, novog, fleksibilnost i popustljivost, već je i znak promene u prirodi. Nakon Blizanaca, otvaraju se vrata novom godišnjem dobu – letu, a ovo godišnje doba u nama pokreće želju za putovanjima. Slično kao i kod biljke, koja je već dobila duboke korene, tako  se i proleće završava pod Blizancima. Već u ovoj fazi Blizanci se pitaju, „gde ću da otputujem?“, „kuda ići na odmor?“, „koje destinacije obići?“ ili „kako biti u stalnom pokretu ili na točkovima?“.

Poznato je da su 3. i 9. kuća povezana sa putovanjima, kao i Blizanci, Strelac, Merkur i Jupiter, međutim ne možemo se zadržati samo na njima da bi mogli proceniti, kakve su želje i mogućnosti ličnosti, kada su putovanja u pitanja. Zbog toga i ovde treba uzeti celu natalnu kartu i posmatrati je kao jedinstvenu celinu.

Vladar Ascendenta, može nam dati mnogo korisnih informacija kada su i putovanja  u pitanju. Ako je vladar Ascendenta u 1. kući, onda je ličnost usmerena prema sebi, a onda zbog toga može biti inicijator ili nametati drugima svoje želje, gde bi voleo da ide i šta bi hteo da vidi. U slučaju da se radi o Suncu, onda je to još više naglašeno ili ako je vladar Ascendenta u 5. kući, to su destinacije i mesta koja su mondenska, skuplja i luksuznija. Merkur u 1. kući, kao vladar Ascendenta ili ako je vladar podznaka u 3. kući, ukazuje na potrebu za putovanjima ili destinacijama iz kojih može nešto da se nauči, dođe do korisnih informacija, uspostave novi kontakti i veze, kao mesta i gradovi u kojima će ličnost biti stalnoj fizičkoj i mentalnoj kretnji.

Kada je Mesec vladar Ascendenta ili se nalazi u 4. kući, onda ličnost teži porodičnim putovanjima i želi da se na izabranoj destinaciji oseća kao kod kuće, jer ima potrebu za privatnom i intimnom atmosferom. Mars kao vladar Ascendenta ili ako se nalazi u 1. ili 8. kući, ukazuje na želju za aktivnim odmorom, gde nema mnogo mesta odmaranju, jer ličnost teži da u svakom trenutku troši svoju energiju, pa i kada se nalazi na odmoru. Kada je Venera vladar Ascendenta, onda ličnost ima potrebu da bira destinacije gde može da uživa, odmara, lenčari, gde će osetiti zadovoljstvo i bliskost prema mestu ili gradu, gde može sresti ljubav, ali to su i destinacije ili gradovi koji su poznati po umetnosti, lepoti, arhitekturu, botaničkim baštama i parkovima, gradovi sa mnogo zelenila.

Ako je Venera u 2. kući, onda ličnost voli na putovanjima da ide u šoping i kupuje neke vredne stvari, garderobu, umetničke predmete i sl. a ako je Venera u 7. kući, onda ličnost može odabrati neki grad ili mesto, gde se održavaju  koncerti i izložbe i gde je ličnost društveno aktivna. Jupiter kao vladar Ascendenta ukazuje uopšte na želju za putovanjima na najudaljenije destinacije, posebno ako je ova planeta u 12. kući, tako da ličnost bira udaljena ostrva, prekookenaske zemlje i gradove, ali i mesta koja su na neki način zabačena i mirna. Ako je Jupiter, kao vladar Ascendenta u 9. kući,  onda ličnost  putovanja povezuje sa mestima i gradovima u inostranstvu, univerzitetskim gradovima, velikim trgovinskim centrima.

Kada je Saturn vladar Ascendenta, onda ličnost teži odmoru i putovanjima u gradove i mesta koja su tiha i mirna, gde nema gužve, osim ako Saturn nije u 11. kući. To su gradove koji imaju svoju tradiciju i istoriju, koji se nalaze u planinama i gde se mogu videti zamkovi, tvrđave ili stari manastiri. Uran  kao vladar Ascendeta, ukazuje da ličnost ne voli da planira svoja putovanja, već da može doneti odluku preko noći ili u roku od sat vremena i zaputiti se na putovanje. To su želje za putovanjima i destinacijama, koja pružaju avanturizam, gradovi kao moderne prestonice, destinacije u kojima je gužva i gde ima mnogo turista, mesta gde se mogu obilaziti muzeji nuke i tehnike, novih otkrića, moderne galerije i sl. Neptun kao vladar Ascendenta, govori o želji za romantičnim putovanjima, destinacijama na obali mora ili ostrvima, gradovima koja imaju umetničku tradiciju, destinacije koje podsećaju na bajke i sl

Putovanja mogu da počnu

Planete u 3. i 9. kući

Sunce u 3. kući – glavni evropski gradovi (Pariz, Rim, Prag…) i prestonice, tamo gde ima mnogo sunčanih dana u toku godine, pa ako je na primer Sunce u Vodoliji, onda to može biti letnji odmor na vrhovima Alpa, gde ima više od 320 sunčanih dana godišnje, a ako je Sunce u povoljnom aspektu sa Jupiterom to su destinacije, koje izrastaju u ultimativno zabavište za bogate, kao na primer Sent Moric na Alpima; Sunce u 9. kući su poznate destinacije i gradovi koji su udaljeniji, pa ako je Sunce u 9. kući u Vodoliji, možemo da govorimo o Majamiju, koji je jedan od najuzbudljivijih gradova u SAD ili ako je Sunce u konjunkciji sa Venerom u Vodoliji, jer je Majami grad bluda, šoping raj i turistički umetnički centar.

Sunce u Lavu u aspektu sa Neptunom ukazuje na ostrva Sunca kao što je Kipar, koje važi za najtoplije i najsunčanije mesto u Evropi, a obilazak antičkih gradova na ovom ostrvu je u simbolici Sunca u Lavu u aspektu sa Saturnom, a to su mesta: Salamisa, Kuriona, Kalosi dvorac u Limasolu, itd. Sunce u Jarcu, posebno u aspektu sa Mesecom ili Saturnom, govori o destinacijama poput zaštićenih nacionalnih parkova, pa ako je Sunce u Jarcu u 3. kući onda možemo govoriti o Durmitoru, gde u aspektu sa Marsom, daje adrenalinsko uzbuđenje. Kako na Durmitoru ima mnogo jezera i pećina, to bi bilo Sunce u Jarcu u aspektu sa Mesecom i Plutonom.

Svi poznati svestki gradovi i metrople su u simbolici Sunca u 9. kući, kao na primer Los Anđeles, gde se nalazi Bulevar slavnih, Holivud i gde postoji mogućnost da sretnete istinsku zvezdu, a u ovom gradu uspeh i slavu traže na hiljade glumaca, posebno ako je Sunce u Lavu. U slučaju da je Sunce u Lavu u aspektu sa Uranom, onda govorimo i o Njujorku, gde se nalazi Kip Slobode i najveći neboder u gradu – Empajer stejt bilding.  Mesec u 9. kući ukazuje na daleka putovanja preko mora ili okeana, a od destinacija to može biti Afrika, što je još naglašenije ako je Mesec u aspektu sa Marsom ili u znaku Raka ili Ovna, jer je Afrika najveći prirodni rezervat divljih životinja ili je Mesec u aspektu sa Plutonom, a u Africi postoje dvadeset aktivnih vulkana, kipućih gejzira i jezera lave.

Mesec u znaku Raka u aspektu sa Saturnom ukazuje na ekološka mesta i destinacije, zaštićne nacionalne parkove; Venera u 3. ili 9. kući ukazuje na želju da uživate svim čulima na putovanjima, što nude destinacije u brdovitim krajevima, koje mogu da pruže pravi mir i uživanje, a ako je Venera u Jarcu ili u aspektu sa Saturnom, onda možemo govoriti o mestima gde je zdrava i netaknuta priroda, puna šuma, planinskih izvora, potoka i rečica ili ako je Venera u aspektu sa Neptunom, onda možemo govoriti i o mestu sa izvorom termalne vode. Venera u Jarcu u aspektu sa Mesecom su sela u blizini vodopada ili jezera. Venera u Ribama u 3. kući ukazuje na destinacije u Istri ili na Opatiju, koja je besprekorno ulickana i zovu je „starom damom Jadrana“, a u konjunkciji sa Suncem još više ukazuj na ovo elitno odredište u kojem odmor nalaze mnoge poznate svestke ličnosti. Takođe u Opatiji postoji i banjski turizam što je isto u simbolici Venere u Ribama, posebno ako je ona u aspektu sa Neptunom.

Saturn u Raku u 3. ili 9. kući su putovanja gde želite da pobegnete od gradske vreve i gužve velikih gradova, pa su to boravci u konacima, gde se insistira na duhu stare Srbije i gde nema tenzije i standardnih ugostiteljskih manira, posebno ako je Saturn u aspektu sa Neptunom ili Mesecom. Saturn u Raku opisuje putovanja na destinacije i mesta koja su poznata po manastirima, posebno ako je Saturn u aspektu sa Neptunom ili kada je u aspektu sa Suncem, jer je to poznati manastir, kao što je na primer Ostrog u Crnoj Gori, gde je pisutna vera u čudotvornu moć moštiju  Svetog Vasilija. Saturn u 3. ili 9. Kući ukazuje i na skromnije destinacije ili nedostatak želje ili sredstava za trošenjem mnogo novca na putovanjima ili za smeštaj, tako da je ovo dobar položaj za smeštaj u hostelima, gde je mnogo jeftinije, a posebno ako je Saturn u aspektu sa Mesecom.

Neptun u znaku Device ili Ribama  ukazuje na odmor, koji je povezan sa reahabilitacijom ili putovanje u neko mesto, koje je poznat po banjskom turizmu i lečilištu. Neptun u aspektu sa Marsom ukazuje na „vetar u jedra“, što predstavlja odmor na drugačiji način, a to su romatične večeri, gde možete provesti romantičnu noć na morskoj pučini, ležeći na brodu pod zvezdanim nebom. Dakle, ovo su  putovanja, gde možete jedriti i ploviti, a Jupiter u 3. ili 9. kući u znaku Jarca ili u aspektu sa Saturnom, predstavlja spoj tradicije i biznisa ili ako je Jupiter u 9. kući onda govorimo o destinacijama, gde su nekada živela stare civilizacije, kao na primer Merksiko, gde je još živa tradicija Maja ili istočna obala poluostvra Jukatan, gde i danas postoje dobro očuvana svedočanstva majanske arhitekture.

Jupiter u 3. kući u znaku Riba ukazuje na kolevku grčke i evropske civilizacije – Krit, odnosno dom misteriozno nestale minjonske kulture. Jupiter u Ribama u aspektu sa Saturnom su stare znamenitosti, kao što je Kronos, staro arheološko nalazište, zatim arheloški muzej u Heraklionu. Saturn u Škorpiji ukazuje na destinacije i mesta, gde se mogu videti stare iskopine, kao što je na Kritu – Festos, arehološko nalazište i ostaci bogatog grada, posebno ako je Saturn u Škorpiji u aspektu sa Suncem ili Jupiterom; Uran u Jarcu ukazuje na putovanja, gde se dolazi u bliski susret sa klancima, stepenicama koje uz liticu planina idu prema nebu, kao što je na pimer klanac Samarija, jedan od najdužih i najlepših u Evropi. Merkur u 3. Kući, ukazuje na želju da vašim sopstvenim automobilom krstarite ili obilazite Evropu, jer to može biti korisno, možete dobiti mnogo informacija, zato što  putovanje automobilom omogućava da doživite i vidite predele kroz koje putujete.

Mesec u Raku ili Biku je želja za begom u prirodu, a ako je Mesec u aspektu sa Saturnom, onda su to etno sela u kojima se putuje kroz prošlost ili srpska seoska domaćinstva. Mesec u Biku uživa u ambijentu parkova i zelenila, što su na primer u Opatiji parkovi Angiolina i Sv. Jakova, koji imju naročitu lepotu i šarolikosti, tako da nose epitet najleših u Hrvatskoj. Mesec u Biku posebno u aspektu sa Neptunom je i Tasos ili bilo koje drugo ostrvo na moru, koja su najzelenija, poznata po maslinjacima ili borovim šumama. Mesec u Jarcu u aspektu sa Venerom je destinacija poznata po tišini, bojama i mirisima sela ili okolnih planina, sela koja su smeštena u podnožju planina ili napušteni zaseoci, koji danas postaju turističko – kulturni centri, pa ako je Mesec u 3. kući onda je u pitanju naša bliža okolina, kao na primer sela u podnožju Kopaonika ili Goča, kao i mnogobrojna lepa sela po Evropi, kao što su Marvao u Portugaliji, Levenham u Engleskoj, Slavonice u Češkoj, Norsija u Italiji, Kardamili u Grčkoj i mnoga druga.

Mesec u Jarcu predstavlja sve stare ambijente, a  u aspektu sa Merkurom i „hod drevnim ulicama“, što je Istra u Hrvatskoj ili Stari grad u Budvi, posebno ako je Mesec Jarcu u aspektu sa Neptunom; Mesec u Devici ukazuje da je zdravlje prioritet, tako da sa ovakvim položajem možete birati destinacije, gde ćete se zdravstveno bolje osećati ili gde ćete spojiti  istovremeno odmor sa banjskim terapijama, posebno ako je Mesec u aspektu sa Neptunom. Ili, ako je Mesec u Devici u aspektu sa Marsom, onda rehabilitacija ide kroz plivanje, masaže, aktivne šetnje, kuglanje, vožnju bicikla, aerobik i ako je Mesec u 3. kući onda su to banje u našoj neposrednoj blizini. Mesec u Ribama, takođe ukazuje na boravak u banjama, zbog rehabilticaije i oporavka, ali takođe i destinacije koje su najbolje za odmor i beg od gradske vreve i gužve, mesta koja će pokrenuti vašu maštu i probudoiti romantiku, destinacije gde možete nešto kretaivno raditi, posebno ako je Mesec u Ribama u aspektu sa Marsom ili Saturnom, mesta pored mora i jezera ili putovanja jedrilicom i brodićima ka usamljenoj uvali, daleko od prepunih plaža.

Mesec u Vodoliji su uzbuđenja, što su želje za spuštanje splavovima, kajakom ili gumenim čamcima, nošeni maticom reke, posebno ako je Mesec u aspekstu sa Marsom ili Plutonom, savladavajući tesnace, bukove, što možete doživeti u najdubljem kanjonu Evrope – Tari. Mesec u Lavu ukazuje su destinacije i mesta sa najlepšim plažama, posebno ako je Mesec u aspektu sa Venerom, kao što je na primer na Kritu – Iearepetra, Retimno, itd. Mesec u Škorpiji ukazuje na ambijente koji su puni rizika i opasnoti, što su na primer i mnogi zamkovi, posebno ako je Mesec u aspektu sa Saturnom ili Neptunom, gde se pojavljuju duhovi, kao drevni grad Jork u Engleskoj koji je zbog stotine pijavljenih susreta sa duhovima stekao reputaciju prestonice sablasti. Ovaj položaj Meseca, ukazuje i na mesta kroz koje prolaze reke, a preko kojih ima mnogo mostova, posebno ako je Mesec u Škorpiji u aspektu sa Uranom ili Merkurom. Mesec u Škorpiji u aspektu sa Saturnom u 3. kući može da ukazuje i na Transilvaniju, jer se tamo nalazi dvorac grofa drakule.

Mesec u Blizancima je bliskost sa ambijentima koja su povezana sa druženjem, kontaktima, ali i učenjem, informacijama, komunikacijom, što ukazuje i na mnoge biblioteke, a posebno ako je Mesec u ovom znaku u aspektu sa Saturnom, onda imamo i muzej – biblioteku Marka Šagala u Provansi ili Matisov muzej u Nici, zatim Aleksandrijsku Bibiloteku u Aleksandriji na obali Srdeozemnog mora, itd. Mesec u Lavu ima želju da oseti toplinu, energiju, Sunce, vrelinu, moć, što može da ukazuje na primer na Stounhendž u Engleskoj, posebno ako je Mesec u Lavu u aspektu sa Saturnom, jer se veruje da su ovo kamenje postavili poštovaoci Sunca, dok prema jednoj teroriji sve funkcioniše kao kalendar uz pomoć kojeg su se predviđale astronomske pojave. Zatim: Ibica, Ljoret de Mar ili El Arenal, koji se nalazi na južnoj obali Majorke, a gradom dominiraju velelepne fasade, mnoštvo hotela, kockarnici, radnji, barova, restorana, što je sve u simbolici Lava. Zatim, Rim i Beč koji je deseti po veličini grad u Evropskoj uniji, Prag kao kraljevski grad, a ako je Mesec u Lavu u aspektu sa Uranom onda je to poznati astronomski sat u ovom gradu. Mesec u Lavu je i Krakov, jer je to kraljevski grad, koji nudi pregršt pozorišnih predstava do dvorskih igara.

Mesec u Škorpiji je istraživački, tako da je dobar za putovanja, koja vam mogu omogućiti razna istraživanja, kao na primer put na mesta koja će vam omogućiti istraživanje kulture Maja, još ako je Mesec u aspektu sa Uranom, onda je to pun pogodak, jer se tokom cele godine možete osećati kao u kući drevnih majanskih tehnika i astronomije. Mesec u Škorpiji su krstarenja po rekama Evrope, kao što su krstarenja po Volgi, Rajni, Dunavu, posebno ako je u aspektu sa Merkurom. Mesec u Vagi ukazuje na ambijente, gde se održavaju muzički festivali, pogotovo ako je u aspektu sa Venerom ili Neptunom, kao što je na primer Ibiza Rock – hotelsko muzička ekstravagancija  sa koncertima i non-stop žurkama pored bazena, posebno ako je Mesec u Vagi u aspektu sa Suncem ili legendarni evropski festival Njuport u Velikoj Britaniji, Exit u Novom Sadu, itd.

Mesec u Strelcu su moderni gradovi, posebno ako je u aspektu sa Uranom ili univerzitetski centri, kao što je na primer Bolonja – studentsko carstvo, a posebno kada je Mesec u Strelcu u aspektu sa Suncem, to je i osećaj optimizma, gde možete na primer odslušati i predavanja Umberta Eka, posebno ako je Mesec u Strelcu u aspektu sa Merkurom, zatim London gde ima 40 univerziteta, Boston u SAD, Berlin u Nemačkoj, Dablin u Irskoj, itd. Mesec u Strelcu su i ambijenti sa poznatim lovištima, posebno ako je Mesec u Strelcu u aspektu sa Marsom i Saturnom, kao što je na primer Elafonisos. Mesec u Ribama su romatični i morski ambijenti, kao i destinacije pored mora i ostrva, kao što je na primer grčko ostvro Evia, gde postoji i banjsko lečilište, a istorija tvrdi da je rimski vojskovođa Sila ovde izlečio sifilis.

Položaj Meseca u Ribama predstavlja i raj za vernike, što je na primer ostrvo Kipar, mesto sa dve velike religije, pa se po broju verskih objekata posebno ističe, a poesbno ako je Mesec u aspektu sa Saturnom ili Neptunom. Mesec u Biku ili Mesec u Lavu, posebno u aspektu sa Marsom, ukazuje na strast za kupovinom, a putnu destinaciju birate verujući da nema bolje relaksacije od šoping terapije, pa možete otputovati u Los Anđeles, Njujork, Patiz, London, Kopenhagen, Hong Kong, Marakeš, itd.

Putovanja mogu da počnu

Hedonizam, putovanja i turizam

Ako želit dugo da pamtite, običaje i ljude na destinaciji gde ste boravili, još ako ste isto spojili sa feštama i zabavama, koje su bile začinjene lokalnom hranom, muzikom i pićem, onda bi trebalo da imate Veneru ili Mesec u 3. ili 9. kući ili znak Bika, koji je povezan sa uživanjem, na vrhovima ovih kuća. Ona „štikilca“ na mapi Italije, može da bude u ovoj simbolici, jer je to jedan od najplodnijih delova ove zemlje u kojoj se svake godine održi mnogo festivala u slavu hrane i vina, a posebno ako bi Venera bila u Biku ili u Raku u konjunkciji sa Suncem ili Mesec u istim znacima i u aspektu sa istom planetom. Na primer, to su festivali: Sagra te lu Ranu, festival žita i vina, Sagra del Pane – festival hleba, Calici di Stelle festival vina, itd. Venera u Biku ili Raku u aspektu sa Saturnom ukazuje na celonoćne zabave u srednjovekovnom stilu, kao što je na primer D’Epoca, a ako je i u aspektu sa Marsom, to su zabave sa viteškim igrama i nadmetanjima. Ili, ako je u aspektu sa Neptunom, onda možemo govoriti o nekom festivalu ribe i morskih plodova, što je Notte della taranta ili Noć tarantele.

U slučaju da ste pristalice uživanja u brzoj hrani, što je u simbolici Venere ili Meseca u Vodoliji u 3. ili 9. kući, gde na putovanjima ili mestima odmorišta, možete jesti na uličnim tezgama, pogotovo ako su ove planete u aspektu sa Merkurom, onda odaberite Bankok, gde je teško pronaći trg ili pločnik bez hrane, voća i poslastica, zatim Tel Aviv ili Istanbul, čije su ulice poznate po hlebu sa susamom, ali i ribljim sendvičima, ako je umešan Neptun. Ovde možemo uvrstiti i mnoge turističke „vinske ture“ u Francuskoj, gde su nezaboravni pejzaži, dvorci ako su Mesec i Venera u aspektu sa Saturnom, kao što su Alzas, Burgonja, Rona, Korzika, Loara itd. Tusrka je takođe zemlja hedonizma, što ukazuje na Mesec u Biku ili Veneru u 3. ili 9. kući,  a kako je ova zemlja spoj hedonizma i istorije, onda su Venera ili Mesec u Biku u aspektu sa Saturnom, a ako su ove dve planete u aspektu sa Merkurom ili Jupiterom onda ćete u ovoj zemlji uživati u šopingu.

Putovanja i mesta za zagrljaje, ljubav i poljubce

Ako želite romantične poljubce i ljubav ili ako želite da ostavite dugotrajan utisak na voljenu osobu, trebamo imati simoliku Venere, Meseca ili Neptuna. Možete se slobodno uputiti prema Parizu koji i dalje važi za najromantičniji grad, a poljubac na tamošnjem groblju, što može biti Venera u Škorpiji u 3. ili 9. kući, koje se zove Perl Lašez, jer je to poslednje počivalište ,mnogih slavnih ljubavnika od Eloize i Abelarda, preko Balzaka i Sare Bernar, do Oskar Vajlda, Edit Pjaf i Džima Morisona, a posebno ako je Venera u konjunkciji sa Suncem u Škorpiji. Zatim, irski Blarnej, gde u tamošnjem dvorcu treba poljubiti blok modrog kamena, posle čega ćete, prema legendi, biti nagrađeni rečitošću, kojom ćete ugoditi i najmrzovoljnijim ljudima, posebno ako je Venera u Škorpiji u aspektu sa Saturnom.

Ili, Kiribati, 33 ostrvca i atola u južnom Pacifiku, gde bukvalno počinje dan na Zemlji i samim tim bićete prvi koji je tog dana u svetu nekog poljubio, a posebno ako je Venera u Ribama u konjunkciji sa Suncem. Možete krenuti i prema Njujorku zbog ostrvceta Elis, gde su u 19. i 20. veku pristizali milioni emigranata i gde je tada postojalo „zvanično mesto za ljubljenje“, a posebno ako je Venera u Ribama u aspektu sa Uranom, pa onda i Venecija, gde trebate  poljubiti voljenu osobu u zalazak sunca gondolom ispod Mosta uzdaha, posebno ako je Venera u Ribama u aspektu sa Mesecom ili Neptunom.

 

 

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top