U podznaku ste Vaga, a gde je Venera?Ascendent kao početna tačka horoskopa u znaku Vage, pored toga što govori o druželjubivoj, ljubaznoj i finoj osobi, lepih manira i romantičnih pogleda na život (ako Venera nije jače oštećena), nalazi se u horoskopima onih koji imaju snažnu potrebu za „boljom polovinom“. Njihov život se konstantno vrti oko ljubavi, partnerstava i veza, koje kao takve mogu i izostati, ali onda se lako gubi smisao života, fizička energija, motivacija i inicijativa. S obzirom da Vaga simbolizuje brak, to nikako ne znači i da će doći do realizacije braka, već prvenstveno upućuje na jaku želju za ljubavlju, druženjem i simaptijama. Osoba sa ascendentom u znaku Vage, moze prilaziti svojim partnerstvima i površno, mentalno ili prijateljski, međutim konkretnije detalje o njihovim ljubavnim željama, možemo saznati kada analiziramo Veneru, koja vlada znakom Vage.

Venera može ispoljavati pozitivne i negativne osobine u zavisnosti od znaka u kojem se nalazi i aspekata koje formira. Njene pozitivne osobine su: darežljivost, ljubav, dobar osećaj za sklad i ravnotežu, pristojnost, dobro raspoloženje, dobrodušnost, saosećajnost, blagost, neznost, osećaj za lepo i osećaj za takt. Sa druge strane, njene negativne osobine su: pohlepa, neumerenost, razuzdanost, nedostatak takta, prosto i primitivno uzivanje, sirove strasti, nepristojno i bludno ponašanje. Venera predstavlja uzajamno davanje i princip vrednosti, ispoljavajući želju za ljubavlju i društvom, potrebu da izrazi osećanja i iskusi užitke i zadovoljstva, pronalazeći sebe u bliskim odnosima, kao i u udobnim i skladnim ambijentima.

Ono što možemo uočiti kada je Venera u 1. kući u znaku Vage, što je sedište Venere, jeste lakoća ispoljavanja njene osnovne prirode, a što je navedeno u opisu Venere koja ispoljava pozitivne osobine. Naravno, njen kvalitet mnogo zavisi i od aspekata koje formira, a neometanost u izražavanju svoje prirode, posebno je naglašena, ako Venera nije oštećena nepovoljnim aspektima, posebno od Marsa, Saturna ili Plutona.

Vaga na Ascendentu sa Venerom u 2. kući usmerava sklad, ravnotežu, uživanje i ljubav, prema praktičnim i materijalnim vrednostima. Osećaji se izražavaju fizički, ali nekada i posesivno, dok se cene lepe stvari, dobrostanje i luksuz. Princip uživanja i zadovoljstva je povezan sa ličnim vrednostima i posedovanjem, a želja joj je iskušavanje bliskost kroz materijalne vrednosti. Ako je Venera u 2. kući, onda se može pronaći u znaku Škorpije, što je znak njenog izgona, gde Venera ne može ispoljiti svoju osnovnu prirodu i nalazi se na štetnom putu za sebe.

Često se sa ovakvim položajem neke osobine Vage na Ascendentu neće pokazati, kao što je na primer vedro i dobro raspoloženje ili druželjubivost, blagost i ljubaznost, jer Škorpija  pokazuje neprijateljsko raspoloženje i nije u stanju da razume potrebe i ciljeve Vage, kao što su sklad, takt, ravnoteža i harmonija. Venera u Škorpiji voli izazovne okolnosti, koje mogu lako proizvesti rizik, a onda kroz  bliske odnose iskušava opasnosti i neprijateljstva. Venera u 2. kući u Škorpiji, moze pokazivati pohlepu kada su materijalne vrednosti u pitanju, kao i riskantne finansijske prilike, što narušava skladnu i uravnoteženu prirodu Vage na Ascendentu.

Kada je Vaga na Ascendentu, a Venera u 3. kući, onda ljubav može biti radoznala, nezrela, ali i promenljiva i nestalna. Osobi je važno razumevanje na mentalnom i umnom nivou sa partnerom, jer je princip bliskosti povezan sa mentalnim aktivnostima. Vaga na Ascendentu ima za cilj ljubav, a sa vladarem u 3. kući, gde je prisutna radoznalost i želja za ljubavnim igrama, bliski i emotivni odnosi dolaze vrlo rano i u školi. Princip uzivanja i zadovoljstva je povezan sa intelektom, umom, komunikacijom, učenjem i putovanjima, a sklad i finoća Vage na Ascendentu, usmerava se lako kroz verbalno izrazavanje, dok  se osećaj za lepo i estetsko ispoljava kroz reči, pisanje, razumevanje i učenje. Druželjubivost i prijateljstvo Vage se najviše primećuje, kada može uputiti savet, ideju ili lepu reč, a uživanje i zadovoljstvo se iskušavaju kroz čitanje i pisanje. Ako je Venera kao vladar Ascendenta u 3. kući, onda se moze pronaći u Strelcu,  a osoba u ljubav i veze unosi radost, optimizam, entuzijazam i pozitivan stav. Ljubav se aktivira na kraćim putovanjima u inostranstvu, ekskurzijama, kursevima stranih jezika, …

Vaga na Ascendentu sa Venerom u 4. kući ima za cilj uspostavljanje ravnoteže i sklada u porodičnom okruzenju. Ljubav i bliska osećanja traze ispunjenje u detinjstvu i u porodičnim odnosima, a u ljubavnim vezama može biti prisutna i osetljivost. Osobi trebaju bliske veze sa porodicom, jer samo kada se oseća delom porodice, porekla i domovine, može biti zadovoljna i uravnotežena. Osećaj za lepo i estetsko se najbolje ispoljava u najbližem okruženju, tako da osoba voli svoju kuću ili stan gde živi napraviti prijatnim, lepim ili luksuznim. Prijateljski i društveni stav Vage na Ascendentu se lako ispoljava u najbližem okruženju i privatnom životu i prijatelji se rado primaju u intimno i porodično okruženje. Venera u 4. kući sa Vagom na Ascendentu se moze naći u znaku Jarca, što govori o opreznom i ozbiljnom izražavanju osećanja. Ljubavne i društvene potrebe mogu biti obojene ambicijom i željom za reputacijom, što osoba nosi iz porodičnog okruzenja. Vaga na Ascendentu i Venera u 4. kući u Jarcu, mogu aktivirati brak u zrelim godinama ili u drugoj polovini života.

Kada je Vaga na Ascendentu, a Venera u 5. kući, ljubav se izražava veoma dramatično, otvoreno i toplo, jer se bliskost povezuje sa osećanjem ponosa, dostojanstva i veličine. Osoba u svojim vezama  zrači samopouzdanjem, ima želju da bude u centru pažnje i voli da dominira u odnosu, uživajući kao centralna figura. Osećaj za lepo i estetsko se izražava na kreativna i stvaralački način, a kroz ovakve talente se mogu dobiti priznanja. Ravnoteža, sklad i harmonija Vage na Ascendentu može da se prenese na odnose sa decom, a kroz decu, igre, zabave i hobije osoba dolazi do zadovoljstva, posebno ako je Venera u povoljnom aspektu sa Mesecom i Jupiterom. Prijateljstva se mogu pronaći na mestima koje služe za provod, izlaske i uživanje. Venera u 5. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u znaku Vodolije, što ukazuje na neobične ljubavne veze koje su obojene iznenađenjem i neizvesnošću. Sa ovakvim polozajem prijateljstva se pokreću u grupnim izlascima, a osoba može pronaći zadovoljstvo i bliskost u raznim kreativnim grupama i klubovima, gde se može aktivirati i ljubav.

Kada je Vaga na Ascendentu, a Venera u 6. kući, onda se osećaj za lepo i estetsko povezuje sa poslovnim aktivnostima, a osoba voli da radi u prijatnom i lepom radnom ambijentu,a kroz posao koji obavlja ima mogućnost izražavanja umetničkih talenata, lepotu i estetiku. Sklad, ravnoteža i harmonija teže ostvarenju kroz svakodnevni život i obaveze, a osoba teži skladnoj radnoj atmosferi. Ljubav je usmerena prema služenju, gde se može iskusiti bliskost, ali i kroz posao, tako da su  moguće ljubavi na poslu, sa saradnicima, kolegama ili onima koji su nam potčinjeni. Druželjubivost Vage na Ascendentu aktivira i prijateljstva i druženja sa kolegama i saradnicima sa posla. Venera u 6. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u Ribama, tako da se neke osobine Vage na Ascendentu neće ispoljiti, kao što je na primer, društvenost, komunikativnost i dobro raspoloženje, jer su Ribe povučene i stidljive. Venera je u Ribama egzaltirana i lako ispoljava osećaj za lepotu i estetiku, blagost, nežnost, romantiku i ljubav, a osoba je sklona maštanju i sanjarenju, uključujući  najfinije emocije. Postoji mogućnost tajnih i skrivenih ljubavnih veza i simpatija u poslovnom okruženju, ali i rad u umetničkim ateljeima, posebno ako bi Venera bila u aspektu sa Marsom ili sluzenje kao žrtvovanje kroz bezuslovnu ljubav.

Vaga na Ascendentu sa Venerom u 7. kući je usmerena prema društvenim aktivnostima i partnerskim odnosima. Sklad, ravnoteža i harmonija traže ostvarenje kroz društvenost, javnost i partnerske odnose. Osoba ima želju da oseti bliskost i zadovoljstvo, tako što će biti prisutna u javnosti ili kada je uključena u društvena zbivanja. Lepota i estetika se povezuju sa javnim aktivnostima, a to mogu biti umetnička i kulturna dešavanja. Venera u 7. kući sa Vagom na Ascendentu može se naći u znaku Ovna, što je znak njenog izgona, tako da osoba neće biti neodlučna u ljubavnim pitanjima. Venera u Ovnu postaje strastvenija i grublja, a osećanja se ispoljavaju naglo i ishitreno, što može voditi Veneru na štetan put. Ljubav se izražava direktno, otvoreno, bez stida i hrabro, tražeći konstantno nova emotivna iskustva, a u bliskim odnosima se ceni individulanost, nezavinost i inicijativa. Ako osoba uravnoteži suprotno tako što će postići skladnost i harmoniju, ali istovremeno biti odlučna i hrabra, onda može kvalitetno iskoristiti ovaj položaj.. U suprotnom Venera u Ovnu moze raditi protiv Vage na Ascendentu, jer netaktičnost i grubost Ovna mogu narušavati sklad i ravnotežu Vage, posebno u bliskim i emotivnim odnosima.

Kada je Vaga na Ascendentu, a Venera u 8. kući, ljubav se izražava intenzivno, duboko, strastveno i opčinjeno. Sklad i ravnoteža Vage na Ascendentu moze biti narušeni zbog sklonosti prema ljubavnim  rizicima i emotivnim izazovima, kao i prisustvom ljubomornih i posesivnih reakcija u vezama. Ovakav položaj može doneti ljubavne krize i lomove, kao i izloženost opasnim, neprijateljskim i destruktivnim okolnostima sa partnerom. Osoba ulazi duboku u srž ljubavnih odnosa, a kroz osećanja i emocije se suočava sa najdubljim željama i nagonima. Kroz osećanja, emocije i ljubav se može doći do preporoda i transformacija kroz bolna oslobađanja nezdravih emocija, koje svoj koren imaju duboko u ličnosti ili u prošlosti. Venera u 8. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u znaku Bika, što predstavlja bliskost sa ličnim vrednostima drugih ljudi. Osoba postiže sklad, harmoniju i mir kada ima kontrolu nad tuđim vrednostima. Osobine Vage na Ascendentu se često neće pokazati, kao što je na primer, razmena osećanja kroz razmenu reči i ideja, što je specifično za Vagu, jer Venera u Biku poštovanje i naklonost izražava fizički i opipljivo.

Vaga na Ascendentu sa Venerom u 9. kući ljubav izražava slobodno, idealistički i sa oduševljenjem, a ljubavne veze mogu biti avanturističkog tipa. U bliskim odnosima je potrebno uskladiti filozofski stav i ljubav, dok se ugodnost i sklad povezuju sa osećanjem slobode, što pojačava osećaj zadovoljstva. Osoba je tolerantna i širokogrudna u ljubavnim vezama, ali zahteva i iskrenost od partnera. Prijateljstva mogu biti skladna i uravnotežena, posebno kada se sa prijateljima deli sličan ili isti filozofski pristup životu. Osoba u bliskim odnosima ne trpi nikakva ograničenja, pravila ili tradiciju, jer ima želju da podeli sa partnerom, moderne i napredne ideje i stavove. Ljubav se često aktivira na putovanjima, fakultetima i u inostranstvu, jer je princip bliskosti povezan sa udaljenim prostorima, stranim kulturama i zemljama, kao i obrazovanjem. Venera u 9. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u znaku Blizanaca, što u ljubavne veze unosi promenljivost i nestalnost.  Ljubav se aktivira na dalekim putovanjima ili inostranstvu i kroz neposrednu komunikaciju i razmenu informacija, simpatija ili potencijalna ljubav je daleko, može biti i stranac, student, profesor, itd. Kada postoji mogućnost za više brakova, onda je ovo pokazatelj drugog braka po redu.

Kada je Vaga na Ascendentu, a Venera u 10. kući onda se društvenost i javnost povezuje sa statusom i karijerom. S obzirom da je Venera visoko na nebu, onda se i ljubavni život naglašava i ističe, mada osoba princip bliskosti želi da zadovolji kroz svoj društveni status. Ljubav, emocije, brak i uopšte partnerski odnosi, mogu imati jak i snažan uticaj na karijeru ili budućnost osobe. U zavisnosti od aspekata Venere, pratner osobi može pomagati ili odmagati u statusu i profesiji. Osoba voli isticati lepotu, bilo kroz svoj fizički izgled ili kroz karijeru, a osećaj za lepo, fino, skladno i estetsko, kao i vedro i prijatno raspoloženje, mogu biti od pomoći za pitanja koja se odnose na budućnost. Princip ljubavi je povezan sa autoritetima, što daje mogućnost simpatija i ljubavi sa nadređenima, šefovima ili uopšte sa osobama koje su iznad nas, na nekom visokom polozaju, koje su uspešne ili predstavljaju na neki način anutoritet. Ovakvi potencijali su posebno prisutni, ako je Venera u 10. kući i u dobrim aspektima sa Suncem, Jupiterom ili Mesecom. Venera u 10. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u znaku Raka, a tada bliski porodični odnosi, roditelji i poreklo imaju snažan uticaj na status, karijeru i budućnost osobe.

Vaga na Ascendentu sa Venerom u 11. kući ima želju za neobičnim ljubavima, jer voli da eksperimentiše kroz svoja osećanja. Osoba istovremeno može imati potrebu za partnerstvima, ali i za nezavisnošću, tako da voli veze koje je neće ograničavati. Druželjubivost Vage na Ascendentu je posebno usmerena prema prijateljima, grupama, klubovima i udruženjima sa željom da na tim mestima oseti udobnost, sklad i bliskost. Osećanja i društvenost se izrazavaju slobodno, nekonvencionalno i sa dozom uzbuđenja, a osoba uživa sa partnerom u razmeni terorija i ideja. Ako postoji mogućnost za više brakova, onda ovaj polozaj može biti pokazatelj trećeg braka po redu. Vaga na Ascendentu voli izražavati lepotu i estetiku kroz moderne, neobične i ekcentrične forme, a osoba ima želju za aktivnim druženjem sa mnogo ljudi, jer na taj način može iskazati svoja osećanja. Venera u 11. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u znaku Lava, što aktivira simpatije prema nekom prijatelju koji je ambiciozan i uspešan, ljubav sa prijateljem kojeg poznaje iz mladosti. Osećanja se pokreću u grupama na nekim zabavnim mestima i pri izlascima, kao i putem Interneta, posebno ako je Venera u aspektu sa Merkurom ili Uranom.

Kada je Vaga na Ascendentu, a Venera u 12. kući osoba krije svoja osećanja, drži ih u tajnosti, a postoji mogućnost i tajnih ili skrivenih ljubavnih veza. Osoba je potajno zaljubljena u nekoga i odbija svoja osećanja da obelodani, a kroz bliska osećanja i ljubav može iskusiti probleme, patnju, prevaru, laz i ograničenja. Sa ovakvim polozajem često se neke osobine Vage na Ascendentu neće ispoljiti, a to je društvenost i prisutnost u javnom životu, jer osoba vremenom ide u povlačenje, izolaciju i samoću. Ljubav i osećanja se idealizuju, a ono što se voli često se pronalazi na sakrivenim, tajnim i izolovanim mestima. Postoji velika preosetljivost i saosećajnost sa drugima, dok su vrednosti često pod uticajem snova, mašte i osećanja. Venera u 12. kući sa Vagom na Ascendentu se može naći u znaku Device, što moe ukazivati na plašljivost u izražavanju osećanja i ljubavi, kao i emotivnu skromnost. Ako je Venera u napetim aspektima, onda ovaj položaj može doneti i zdravstvene probleme kao posledicu ljubavne patnje i emotivnih ograničenja.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top