Priča o Uranu i gde se osećate otuđeno?

Bilo koje vreme da spominjemo, uvek postoje ljudi, koji se ističu na neki čudan način iako im tako nešto nije namera, koji odudaraju, štrče i posmatraju svet kao da je upravo tog trenutka nastao. Za ovim ljudima čujemo dobro poznata negodovanja drugih: “Njegovo ponašanje je neprihvatljivo”, a opet i ovi čudaci imaju svoj sopstveni gard negodovanja: “Ne prihvatam nikakve forme i formularnosti.”

Nadam se da već možete pretpostaviti da pričamo o Uranu.

U tradicionalnoj astrologiji, bilo je uključeno samo sedam planeta, od Sunca, pa do planete koja predstavlja granice, smrt, kraj…Saturna.

Međutim, Uran pomera sve krute granice, pa ako sebe smatrate krutim i ograničenim, onda stanite ovde, a ako mislite da je čovek sposoban za pomeranje granica, onda možete nastaviti sa čitanjem.

Uran nazivaju spoljašnjom planetom, koja ima generacijsko značenje, pa će nam kuća u natalnoj karti više pomoći kako se ova planeta može manifestovati u našem ličnom životu.

Ova planeta je važna za našu individuaciju, a u slučaju individuacije, ne pita se većina i nije bitna masa. Zbog toga, ako idemo putem individuacije Urana, onda je potrebno i da se distanciramo od većine. To opet podrazumeva udaljavanje od opšte prihvaćenih normi i pravila koja nameće većina.

Sada se možemo zapitati u kojoj kući natalnog horoskopa dolazimo direktno u kontakt sa takvim iskustvima?

Ako je Uran u prvoj kući onda je za proces individuacije važan fizički izgled i slika naše ličnosti, kojom sebe predstavljamo u spoljašnjem svetu. Zato, osobe sa Uranom u prvoj kući predstavljaju sebe na neobičan i poseban način (poseban u odnosu na većinu), pa ako je još Uran u prvoj kući u Vagi, onda će partnerski i društveni odnosi biti veoma važni za individuaciju ličnosti.

Sa Uranom u četvrtoj kući individuacija je u direktnom iskustvu sa okolnostima u privatnom okruženju i primarnoj porodici. Najčešće osoba ima buntovan stav ili dolazi do udaljavanja od tradicionalnih porodičnih formi i stavova, jer drugačije ne bi mogla da isprati put individuacije Urana. Na primer, sa Uranom u četvrtoj kući u Strelcu, iražava se radikalnije odstupanje od stavova porodice i roditelja po pitanjima vezano za obrazovanje, religiju ili shvatanja života u širem kontekstu.

Mi se u našem bližem i širem okruženju susrećemo sa nekim normama, a Uran ne voli spominjanje normi. Ako je Uran u šestoj kući, postaje neugodno kada dođe do susretanja sa pravilima i normama kroz posao i rad, pa zbog toga “očekuj od mene da uradim posao kada najmanje očekuješ i na način koji zaobilazi sve uobičajene metode”.

Možda ćemo shvatiti da se ne slažemo sa društvenim pravilima, autoritetima, šefovima ili institucionim pravilima sa Uranom u desetoj kući. Međutim, upravo je taj kontrast potreban da bi  najbolje naučili šta znači biti drugačiji i kako se to odražava na nas, i u pozitivnom i u negativnom smislu. Potrebno je da upoznamo delovanje jedne i druge strane.

Ako je Uran u trećoj ili devetoj kući, možda ćete za učitelja dobiti baš buntovnika ili otpadnika. Međutim, Uran traži da budemo potpuno dosledni sebi, a u ovom primeru to znači i ograđivanje od takvog učitelja. Ali, i to je najbolji način da se nauči šta znači biti drugačiji. Ako je Uran u trećoj kući u znaku Jarca, onda je akcenat na praktičnoj strani života u kojoj se najčešće može izraziti neslaganje u komunikaciji i stavovima.

Priča o Uranu i gde se osećate otuđeno?

Ako ste podstaknuti da promenite svoj život, onda ste ušli u sferu Urana. On nas trese i drma da bi nas probudio iz sna, da bi nas dobro protresao kako bi se probudili i da bi nas vukao u promenu. Osećate li pomeranje tla i trenje podloge na kojoj stojite čim se umirite i ukopate? Da li vam se novčanik toliko trese u rukama kao da neka nevidljiva sila želi da ga otrgne iz vaših ruku? Čini se da je onda Uran u drugoj kući, pa želi da vas probudi, jer samo probuđeni možete nešto da promenite po pitanju izvora prihoda i materijalnih vrednosti.

Revolt, pobuna, pa čak i kršenje onih najsitnjih pravila je Uran. Gde možete ovo ispoljavati? Opet pogledajte kuću u kojoj se nalazi Uran.

Uran u devetoj kući može biti revolt koji je usmeren ka religiji, pobuna protiv neke ideologije, ali to su samo sredstva, jer cilj je oslobađanje, a ne revolt ili bunt. Ako je Uran u Strelcu onda je revolt otvoren i direktan, ali ako je u Ribama onda možemo govoriti i o tihom revoltu u smislu “ne negodujem na sav glas, ali pronalazim skrivenije puteve da izrazim revolt”.

Možda će Uran posebno u ovo današnje vreme, pokazati gde možete najbolje da koristite nove i inovativne metode, kao i čuda današnje tehnologije. Sema kuća je važna za naše snalaženje u spoljašnjem svetu, kao i za povezivanje sa drugim ljudima, pa će sa Uranom u ovoj kući, sve moderne tehnologije biti od pomoći da se uključite u društvene aktivnosti da bi se povezali sa drugim osobama. Možda su upravo partnerski odnosi put da bi došli do boljeg razumevanja sopstvene individulanosti.

Uran jeste genijalnost, ali ona ne zavisi od stepena obrazovanja i pameti već od sposobnosti da se razmišlja drugačije ili da se objasni nešto što do sada niko nije mogao. Tamo gde je Uran uvek postoji i mogućnost promene u potrazi za nekim novim zaključcima.

U kojoj oblasti života možete osetiti otuđenost? Pogledajte u kojoj kući se nalazi Uran.

Možda ste sa Uranom u jedanaestoj kući deo neke grupe, ali možete se osećati otuđeno u okviru te grupe. Ljudi su oko vas, možda imate i slična interesovanja koja su vas grupisala, ali i pored sličnih interesovanja osećate se otuđeno i zbog toga izdvojeno.

Možda će vas sa Uranom u četvrtoj kući prozvati otpadnikom porodice, čudakom na nekog pradedu i možda ćete imati problem da osetite pripadnost porodici, korenima…

  • Zašto se često povlači na usamljena mesta?
  • Zato što se oseća otuđenim i niko ga ne razume.

Ovo bi mogao biti Uran u dvanaestoj kući ako ostatak natalne karte ne govori drugačije. Međutim, izolacija, tiha i usamljena mesta daju razumevanje za posebnost, neobičnost i različitost bez obzira koliko će to ići na štetu osobe ili neće.

Pronaći svoj sopsveni način izražavanja, ali nezavisno od toga šta nameće društvo, porodica, pol ili kultura jeste zadatak koji postavlja Uran. Biti svoj nije lako, jer često nailazimo na probleme. Nije lako ni prihvatiti ulogu otpadnika ili se osećati odbačenim, jer odudarate od većine. Ali, bez takvih rizika nema ni ostvarenja cilja Urana.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top