Podznak + vladar podznaka

Ascendent ili podznak pokazuje naš prirodan nastup prema svetu.

Na primer, podznak u Blizancima pristupa svetu komunikativno i radoznalo, dok podznak u Jarcu neće biti toliko komunikativan i biće oprezniji.

Možemo reći da je podznak naš opšti nastup, ali vladar podznaka u zavisnosti od znaka i kuće gde se nalazi dodavaće ton i nijansu. Uvek je potrebno spojiti značenje vladara podznaka (znak i kuća) sa znakom na podznaku.

Šta možemo reći ako je podznak u Blizancima dok se Merkur kao vladar nalazi u Devici u 4. kući?

To je neko ko je radoznao i ko se najbolje oseća kada kontaktira i komunicira sa svetom. Blizanci su motivisani da dolaze do raznovsrnih informacija kako bi „nahranili“ svoju radoznalost. Merkur simbolizuje mišljenje i komunikaciju i ako je Merkur u Devici postoji potreba da se informacije pažljivo i uredno analiziraju. Ovo omogućava odvajanje korisnog od nekorisnog. Kombinacija Blizanca na podznaku sa Merkurom u Devici govori i o potrebi da se primljeno znanje (Blizanci) proverava i praktično koristi (Devica). O bilo čemu da razmišlja neće preko noći donositi odluke već će planirati.

Sada se komunikativnost i radoznalost Blizanaca, kao i analitičnost i praktičnost Device treba kobinovati sa značenjem 4. kuće. Ove veštine se mogu iskoristiti u porodičnom okruženju i za sva pitanja koja su povezana sa najbližim okruženjem, roditeljima, potomstvom i porodicom. Osoba će često razmišljati, odmeravati i analizirati kako bi što bolje iskoristila okolnosti u najbližem i porodičnom okruženju.

Kako će se sve ovo uklopiti sa Blizancima na podznaku?

Blizanci na podznaku već imaju želju da komuniciraju i pričaju, pa će razmena mišljenja sa najbližim okruženjem biti važna. Drugo je pitanje koliko će to biti dobro ili neće što će zavisiti od aspekata koje pravi Merkur. Blizanci na podznaku imaju želju za spoljašnjim svetom, ali Merkur u 4. kući ide u deo horoskopa, koji predstavlja privatnost i intimu što može ukazivati na određeni konflikt. Ali, s obzirom da je Merkur u 4. kući u Devici, postoji ideja da se razmenjuju informacije koje mogu biti korisne i praktične za porodicu. Radoznalost Blizanaca će se preneti na roditelje, pretke i porodicu i osoba može doći zbog položaja Merkura u Devici do nekih korisnih informacija. Uticaj Device može ublažiti sklonost Blizanaca na podznaku da skače sa teme na temu.

Ako postoji planeta koja konjunkcijom blisko aspektuje ascendent, tada takva planeta može imati prevlast u dodavanju tona i nijansi u odnosu na položaj vladara ascendenta.

Bobi Braun suprug pokojne pop dive Vitni Hjuston je Jarac na podznaku sa vladarem Saturnom u Ovnu u 3. kući.

Podznak + vladar podznaka

Jarac pristupa svetu dosta ozbiljno i rezervisano čime ostavlja utisak hladne i krute osobe. Njemu je važna kontrola. S obzirom da je Saturn u znaku Ovna, može lako da izgubi kontrolu nad sobom ispoljavajući grubost i agresiju Ovna. Ova kombinacija može ukazati i na preteranu orijentisanost na sebe ili „ja“. Jarac je zainteresovan za društveni status, jer u tome vidi šansu da dobije sigurnost i kontrolu, a sa Saturnom u Ovnu dodaje se potreba na istrajavanju (Saturn) na „ja“ (Ovan).

Jarčeva potreba da bude uporan u penjanju do najviših planinskih vrhova, ali sa Saturnom u 3. kući, zahteva stalno angažovanje uma, kao i kontakte sa osobama u spoljašnjem svetu. Kontakti i komunikacija mogu biti problematični zbog tvrdog i krutog insistiranja na sopstvenom mišljenju. Impulsivni i nagli Ovan remeti strpljivost i opreznost Jarca. Saturn u 3. kući traži iskustvo i zrelost za odluke, komunikaciju i informacije što dolazi vremenom i strpljenjem, međutim Ovan je nestrpljiv.

Kako će se sve ovo uklopiti sa Jarcem na podznaku?

Jarac na podznaku već ima potrebu da izgradi zid oko sebe radi svoje sigurnosti, ali Saturn ide u 3. kuću, pa ova izgrađena tvrđava može biti smetnja za prijem (kao i razmenu) informacija iz spoljašnjeg sveta, koje pomažu boljem razumevanju. Jarac je krut što će se ispoljavati u komunikaciji i kontaktima sa spoljašnjim okruženjem, a ovo dalje vodi u agresiju (Ovan).

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top