Oblasti života u horoskopu kao jedinstvena celina

Oblasti života u horoskopu kao jedinstvena celinaDa li možemo Jupitera i Veneru posmatrati kao signifikatore za finansije u svakom horoskopu? Da li svako ko je rođen pod uticajem trigona između Jupitera i Venere, ima povoljne finansijske okolnosti ili bogatog bračnog partnera? U mnogim astrološkim knjigama, koje više predstavljaju „astrološko kulinarstvo“, nego ozbiljnu astrološku literaturu, interpretacije aspekata između planeta vrlo su slične. Ali, da li možemo onda jedan isti aspekt i isti ili sličan njegov opis, primeniti na svaki horoskop? Mislim da su nam takve knjige nepotrebne i da više unose zabunu i neznanje, nego što razvijaju zdravu astrološku logiku.

Kada interpretiramo bilo koju oblast u horoskopu, mi ne smemo izlaziti ni u jednom trenutku iz koncepta i forme celog horoskopa. Zbog toga ne postoje posebno definisane formule ili kodovi za na primer, dobitak na lotou ili za uspešan brak ili za slavu kroz profesiju. Kada na primer, interpretiramo finansije, mi ne možemo odvojiti 2. kuću od celine horoskopa, njenog vladara i na osnovu toga procenjivati finansije. Jupiter i Venera se često povezuju sa finansijama, međutim to se ne treba generalizovati, a u smislu da će u svakom horoskopu Jupiter i Venera biti signifikatori finansija.

Glavni i specifični signifikatori za finansije u horoskopu uvek će biti vladar 2. kuće, a koja god planeta to bila, kao i planete koje su preko aspekata povezane sa 2. kućom. Prema tome, ako je Jarac na vrhu 2. kuće, onda će Saturn biti glavni ili specifični signifikator za finansije, a ako Jupiter ili Venera nisu povezane sa Saturnom ili eventualnim planetama u 2. kući, onda one neće uopšte ulaziti u bilo koju priču o finansijama 2. kuće. Kakvu god oblast tumačili u horoskopu, uvek se počinje na isti način, a to je od Ascendenta i njegovog vladara. Sledi primer horoskopa gde Venera i Jupiter jesu signifikatori za novac i finansije, ali samo zbog toga što je Venera fizički determinisana na 2. kuću, a Jupiter je vladar 2. kuće.

Andrew Carnegie – vlasnik U. S. Steel Co, najveće korporacije čelika, industrijalac i investitor.

Oblasti života u horoskopu kao jedinstvena celina

Ascendent je u ženskom, fiksnom i vodenom zodijačkom znaku Škorpije, koja u prirodnom horoskopu vlada 8. kućom, a čije je značenje „novac drugih ljudi“, jer po derivaciji kuća, osma kuća je druga od sedme kuće. Ako pogledamo u 8. kuću, primetićemo da su Blizanci na vrhu, a da je vladar 8. kuće na Ascendentu. Dakle, imamo osmi znak na Ascendentu i vladara 8. kuće na Ascendentu, što naglašava njen snažan upliv u ovoj natalnoj karti.

Najbliže planete koje aspektuju stepen Ascendenta i time učestvuju u formiranju njegove ličnosti su: Merkur, Mesec i Jupiter. Kako je Merkur u konjunkciji sa Ascendentom i u angularnoj kući, on ima najjači upliv na 1. kuću, jer je Merkur „ugrađen“ u ličnost, koja je predstavljena Ascendentom i 1. kućom. Na osnovu prirodne analogije Merkura, možemo reći da on ima izražen intelekt i talenat za ideje kako uzeti novac od drugih ljudi, odnosno od publike, jer Merkur vlada 8. kućom u horoskopu.

Merkur u Škorpiji je izuzetno pronicljiv i on ga koristi veoma pametno, racionalno, korisno i praktično za biznis, novac, profit i finansije, jer se Mars, kao dispozitor Merkura, nalazi u 2. kući horoskopa. Mars je vladar i 1. kuće horoskopa, odnosno vladar je Ascendenta, a kako se nalazi u 2. kući, smer ličnosti je orijentisan prema finansijama i biznisu. S obzirom da je Sunce u zodijačkom znaku Strelca, ono ima upliv na 2. kuću u horoskopu. Drugi vladar Ascendenta je Pluton koji se nalazi u 5. kući u Ovnu, a njegov dispozitor Mars, odvodi ga u 2. kuću. Dispozitor Sunca i Marsa je Jupiter, koji je egzaltiran u Raku, a Mars kao vladar Ascendenta iz 2. kuće formira povoljan aspekt sa Mesecom koji je dispozitor egzaltiranog Jupitera, dok je Jupiter istovremeno i vladar 2. kuće finansija.

Mc je u Devici, tako da se budućnost planira na jedan veoma temeljit, realan i praktičan način, jer imamo element zemlju i racionalnu i analitičnu Devicu na Mc-u. Najbliža planeta koja aspektuje stepen Mc-a je Saturn, što je neumoran radnik, koji radi naporno do smrti. On podseća na rad, red, odgovornost i disciplinu, a što je povezano sa njegovim Mc, odnosno sa njegovom realizacijom, ali i karijerom. Vladar Device je Merkur u 1. kući na Ascendentu i ovaj čovek je preuzeo sudbinu u svoje ruke, dok je dispozitor Merkura ili njegove budućnosti i sudbine, opet u 2. kući finansija i profita. Istovremeno Merkur formira dupli aplikacioni trigon prema egzaltiranom Jupiteru, koji vlada njegovom 2. kućom.

Na vrhu 6. kuće koja predstavlja njegove saradnike ili potčinjene, nalazi se Ovan, a ovaj znak kao znak kardinalnog kvaliteta i vatrenog elementa ima jasno zacrtan cilj, koji uz pomoć vatre i realizuje, a taj cilj je novac, jer je Mars kao vladar Ovna u 2. kući horoskopa. Prema tome, njegovi saradnici su veoma jaki, hrabri i odlučni i svojom energijom su mu od pomoći da profitira i „pravi novac“.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top