Najbolji tajni agent – Šon Koneri

Najbolji tajni agent – Šon KoneriKompanija Louis Vuitton je angažovala sedamdesetdevetogodišnjeg Šon Konerija kao foto modela, jer su ocenili, „najbolji tajni agent nikada nije bio šarmantniji i zgodniji i to od većine svojih mlađih kolega.“

Šon Konori je rođen u Edinburgu u Škotskoj. Od malih nogu je sanjao da bude vojnik, tako da je rano napustio školu i priključio se moranarici. Njegov prvi san se srušio onog trenutka, kada je saznao da mora napustiti mornaricu, jer su na redovnim lekarskim pregledima, otkrili zdravstvene probleme. Nakon toga, nije se libio da prihvati bilo kakav posao i radio je kao: vozač kamiona, zidar, stolar, raznosač mleka, telohranitelj i spasilac. Velika šansa mu se ukazala kada se 1950. godine prijavio za izbor mister univerzuma, gde je zauzeo odlično treće mesto. Od tog trenutka postaje miljenik suprotnog pola i dobija ponude za reklame, što ga je povezalo i sa svetom šou-biznisa.

Glumačka karijera Šona Konerija, počinje sa pozorištem, gde dobija veoma dobre kritike. Veliku popularnost stiče u filmovima o Džems Bondu i mediji ga od tog trenutka svrstavaju u najseksipilnije muškarce na svetu.

Najbolji tajni agent – Šon Koneri

Iz ugla elemenata u horoskopu preovlađuje zemlja, u kojoj se nalaze i tri najvažnija faktora: Ascendent, Mesec i Sunce. Ako se vratimo na četiri osnovne ljudske težnje, a koje su povezane sa elementima, onda je u ovom horoskopu to sigurnost u cilju preživljavanja, samoodržavanja i osiguravanja budućnosti.

Sigurno je da se radi o veoma strpljivoj osobi, koja je uz veliku upornost, planski i pažljivo gradila svoju budućnost. Jarac na Ascendentu, kao i Saturn koji je sa njim u konjunkciji, potvrđuju orijentaciju za akcije, koje se preduzimaju da bi se obezbedila budućnost i društveni status. Zemlja je najveći radnik, može da podnese najveće napore i često ne bira posao i zanimanja da bi uspela da preživi, što se vidi iz biografije Šona Konerija, koji je u mladosti radio teške i naporne poslove.

Jarac i Saturn na Ascendentu traže vreme, zrelost i životno iskustvo, koje ovde uopšte ne nedostaju, jer tek kroz vreme i zrelost, dolazi se i do rezultata. Jarac na podznaku u mladosti zahteva ulaganje napora, odgovornost, rad i disciplinu, što ide protiv mladalačkog doba, ali sa zrelim godinama donosi stabilne rezultate. Zbog toga, nije ni čudno što Šon Konori u svojoj 79. godini života, važi za ostvarenog, stabilnog, uspešnog, šarmantnog i zgodnog muškarca. Njegov Saturn, kao vladar Ascendeta nalazi se u sedištu i u 1. kući horoskopa.

U horoskopu nedostaje element vatre i siguno je bilo perioda kada je nedostajao entuzijazam i optimizam, ali Jarac i Saturn na Ascendentu, kao i trigon Saturna sa Suncem u zemljanom znaku Device, ugrađuje u ličnost jaku volju i želju za odupiranjem pred naporima i preprekama. Sunce iz Device šalje upliv na 1. kuću preko trigoona sa stepenom Ascendenta i Saturnom, dok zavodnički Neptun iz 8. kuće prema 1. kući ugrađuje neodoljiv šarm.

Tačka budućnosti, uspeha i realizacije njegove ličnosti, odnosno Mc, nalazi se u magnetičnoj, seksipilnoj i fanatičnoj Škorpiji. Egzaltirani Jupiter u 7. kući aspektuje trigonom vrh 10. kuće kojoj šalje podršku i povoljan upliv iz kuće publike, javnosti i drugih ljudi. Ova planeta ima povoljan uticaj i na njegovu 2. kuću finansija, jer su na njenom vrhu Ribe, tako da on povezuje i svoje finansije sa publikom, gde stiče veliku popularnost, zbog Jupitera u Raku.

Jedan od vladara 10. kuće je Pluton koji ima jak upliv, jer je u uglovnoj 7. kući iz koje šalje trigon prema vrhu 10. kuće. Konjunkcija Jupitera, kao vladara 2. kuće finansija i Plutona u Raku govori o velikim finansijskim uspesima i bogatstvu, što je direktno povezano sa njegovom budućnošću, statusom i realizacijom ličnosti, jer ova konjunkcija preko trigona ima snažan upliv na njegovu 10. kuću.

Šon Koneri je bio 11 godina u braku sa glumicom Dajanom Kilento i sa njom ima sina Džejmsa. Po drugi put na ludi kamen je stao 1975. godine sa slikarkom Mišel Rokebrin. Jupiter u 7. kući u Raku podržava realizaciju braka, ali njegova dobra zodijačka pozicija nije garancija i da će brak opstati. Jupiter je u kvadratu sa Uranom, ali i sa Venerom koja je univerzalni signifikator braka, što predstavlja problem da se brak održi stabilnim. Kraj života i uslove u poznom dobu, opisuje 4. kuća koja je ovde u zemljanom i stabilnom znaku Bika. Njegova velika privreženost i ljubav prema domovini, što je pokazao, jer je i veliki borac za nezavisnost Škotske, povezuje se sa trigonom između 1. i 4. kuće.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top