„Imala sam san“ – Selin Dion

„Imala sam san“ – Selin Dion„Nedostajali su mi moja porodica i moj dom, ali nije mi žao što sam izgubila ranu mladost. Imala sam jedan san – želela sam da budem pevačica.“ – Venera u konjunkciji sa Merkurom u 9. kući u Ribama.

Selin Dion je poznata pop pevačica, nosilac prestižnih Gremi i Zino nagrada, dodeljena joj je Šopar Dajamond nagrada, kao najbolje prodavanoj pevačici na svetu. Odrasla je kao najmlađa od četrnaestoro dece u siromašnoj, ali srećnoj prorodici pevajući sa svojom braćom i sestrama u jednom malom baru. Njen brat Mišel je poslao snimak muzičkom menadžeru Reneu Anželilu i on je odlučio da je učini zvezdom, tako što je založio svoju kuću pod hipoteku, kako bi finansirao njenu prvu ploču. Osim sve većih uspeha, došlo je i do promene u njenom ličnom životu, tako što je Anželil od menadžera sve više postajao ljubavnik, ali veza je čuvana u tajnosti, jer su se oboje bojali da bi javnost smatrala razliku od dvadesetšest godina između njih dvoje neprikladnom.

Javnost nije kritikovala ovu vezu i oni su se konačno venčali. Njen horoskop mora biti jak, jer dolazi iz kanadske provincije i iz siromašne porodice, a jedino što nosi sa sobom jeste san.

„Imala sam san“ – Selin DionNajviše planeta ima u kardinalnim znacima i vatrenom elementu, što naglašava snažnu orijentaciju prema cilju uz jaku energiju i hrabrost. Na Ascendetu je Lav što naglašava ego, životnu energiju i samopouzdanje, kao i motivaciju za uspehom, priznanjem i moći. Lav poseduje izuzetnu kreativnu energiju, talente za organizaciju, pozornicu i scenu, a moto je – „ja u centru pažnje, obasjan svetlom i reflektorima“.

Selin Dion je izuzetno jaka i snažna ličnost sa odlično organizovanim akcijama u koje unosi energiju, strasti, borebnost i takmičarski duh, a na ovo upućuje Lav na podznaku i Sunce i Mesec u znaku Ovna. Energija postoji, a ona je solarna, letnja, najtoplija i pokretačko marsijanska.

Mars egzaktno aspektuje stepen njenog Ascendenta i ugrađuje u ličnost energičnost, hrabrost i odlučne akcije koje su usmerene prema budućnosti, karijeri, uspehu i materijalnoj sigurnosti, jer je Mars u 10. kući u znaku Bika. Selin Dion je motivisana da se dokazuje u opreznim i planiranim akcijama, koje su usmerene prema praktičnoj strani života i materijalnim vrednostima. Ona ima izvrstan potencijal da zarađuje novac, a pored uspeha u pevanju, ona je razvila i svoj biznis.

Njen uspeh nije mogao doći u pitanje, jer je Sunce kao vladar Ascendenta u konjunkciji sa vrhom 10. kuće, gde svojom analogijom podržava značenje 10. kuće i istovremeno je u znaku svoje egzaltacije. Čast, ugled, uspeh, nagrade, priznanja, moć i centralno mesto je povezano sa njenom budućnosti, karijerom i društvenim statusom.

Sunce kao vladar 1. kuće u 10. kući u znaku Ovna je motivisan dominantnim i superiornim položajem, visoko iznad drugih i u punom sjaju. Zaista je teško zamisliti ovu osobu sa ovako jakim horoskopom u nekoj zabiti ili provinciji i sa neostvarenim snovima.

Mesec u Ovnu je motivisan borbom, što znači da su njeni nagoni takmičarski i da postoji glad duše za superiornim, dominantnim i vodećim polozajem. To su snažne i jake reakcije željne dokazivanja i samopotvrđivanja. Na vrhu 10. kuće je superioran znak Ovan i ona je sebe u budućnosti videla kao jaku, snažnu, dominantnu i vodeću.

Saturn, planeta odgovornosti i discipline je u 10. kući i dolazi iz 7. kuće, što znači da javnost ima snažan uticaj na njenu budućnost, ali i njen bračni partner, koji je ujedno i njen menadžer. Sve što se više penje  prema 10. kući, ona se povezuje i ima snažan upliv javnosti i bračnog partnera na budućnost, karijeru i uspeh. Dispozitor Sunca, Saturna i Meseca koji se nalaze u znaku Ovna je Mars u 10. kući u Biku, koji ujedno vlada 10. kućom i egzaktno aspektuje stepen Ascendenta, što znači da je ona snažno gurnuta i motivisana uspehom, karijerom, statusom i materijalnom sigurnošću.

2. kuća počinje u znaku Lava, a u njoj se nalazi Jupiter koji je analogan značenju 2. kuće i uspešno realizuje novac i finansije, što dodatno osnažuje Sunce kao vladar 2. kuće u 10. kući u egzaltaciji. Jupiter prima aspekt od Meseca, tako da Mesec daje svoj plodan potencijal njenim materijalnim vrednostima, a Jupiter isto realizuje kroz napredak i ekspanziju značenja 2. kuće.

Do sredine 90-tih, Selin Dion je čvrsto drzala poziciju jednog od najbolje prodavanih izvođača na svetu. Privremeno se povukla sa scene u 2000. god, jer je njen suprug i menadžer oboleo od raka, a ona se lečila od neplodnosti, da bi 2001. god. rodila sina  U 2009. god. je zatrudnela veštačkom oplodnjom uz pomoć suprugovog semena, koje je nekoliko godina bilo na ledu. Međutim, pre nekoliko meseci, krajem 2009. god. doživela je spontani pobačaj.

Njen Lav na Ascendentu uključuje i temu važnosti potomstva za njen život, dok se u 5. kući pojavljuje Škorpija koja je u kvadratu sa znakom na Ascendentu. Rizici, opasnosti i esktremne okolnosti su povezane sa 5. kućom, kao i osećanje patnje, jer je i Neptun u ovoj kući. Venera u Ribama je u trigonu sa Neptunom, ali i u aplikacionoj opoziiciji sa Plutonom, vladarem 5. kuće. Venera u 9. kući u Ribama uključuje potencijalan drugi brak.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top