Žena emotivnog avanturizma – Mila Jovović

Žena emotivnog avanturizma – Mila Jovović„Ja sam potomak jedne prilično revolucionarne porodice“, izjavila je Mila Jovović, koja u svom horoskopu ima Urana u trigonu prema stepenu njenog Ascendenta, koji se nalazi u  zodijačkom znaku Raka. Ona je veoma nezavisna i samostalna osoba, o čemu govori Uran koji aspektuje njen Ascendent, međutim istovremeno, ona je i veoma privrežena svojim korenima i porodici, jer je na Ascendentu zodijački znak Rak. Dok Uran aspektuje njen Ascendent, Vodolija vlada njenom 10. kućom, a Mila za sebe kaže da je od oca nasledila impulsivnu, nezavisnu, samostalnu i neustrašivu stranu, spremnu da ponekad uđe u rizik i avanturu.

Žena emotivnog avanturizma – Mila Jovović

Mila Jovović je rođena 17. decembra 1975. godine u Kijevu (Ukrajina), od majke Galine poznate ruske glumice i oca Bogića, doktora srpskog porekla. Kada je Mila imala šest godina, porodica je preko Londona ilegalno emigrirala u Sakramento u Kaliforniju, a nakon sedam meseci su se nastanili u Los Anđelesu. Vladar njene 4. kuće je Sunce u 6. kući u zodijačkom znaku Strelca i u opoziciji sa Marsom u 12. kući.

Glumica i lekar su počeli život od nule, tako što su čistili tuđe kuće, međutim njeni roditelji su se brzo razveli, a Mila je ostala sa svojom majkom, koja je od samog početka usmeravala prema šou-biznisu. Mila Jovović je Rak na Ascendentu, što ističe važnost upliva porodičnih okolnosti na njen život, ali i jak uticaj na formiranje njene ličnosti.

Problemi, ograničenja i patnja, koje je ona prolazila u tim trenucima, mogu se povezati sa Mesecom, vladarem Ascendenta koji je usmerava prema 12. kući u nestalan, nesiguran i promenljiv znak Blizanaca. Mesec u 12. kući u Blizancima je u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom u 6. kući u Strelcu, a egzaktnost potvrđuje intezitet upliva ovog aspekta koji je veoma jak. Takva usmerenost deluje poput izolacije i ograničenja iz kojih ona izlazi preko Merkura, dispozitora Meseca, koji se nalazi u 7. kući javnosti, publike i partnerskih odnosa.

Kako je Merkur u Jarcu, ona maštu svoga Ascendeta iznosi prema publici, što istovremeno ujedinjuje i materijalizuje sa profesionalizmom Jarca. Uspeh i popularnost je zagarantovana iz nekoliko uglova, gde Uran kao vladar 10. kuće aspektuje njen Ascendent, Mesec kao vladar Ascendenta prima uticaj od Jupitera, koji je suvladar njene 10. kuće, jer se Ribe prostiru kroz veći deo ove kuće i gde dispozitor vladara Ascendenta, formira egzaktan aspekt sa Uranom, vladarem 10. kuće. Prema tome, ovde je uočljiv snažan upliv ili konekcija 10. kuće sa njenom 1. kućom.

Jupiter koji je egzaltiran u zodijačkom znaku na njenom Ascendentu, nalazi se u znaku Ovna, što dodaje njenoj emotivnoj prirodi strasti, želju za realizacijom, energičnost, borbenost i takmičarski duh.

Mila je od mame nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti o čemu govori Mesec u 12. kući u Blizancima, gde su snažni instikti i nagoni usmereni prema mašti i umetnosti, ali i prema pisanju, čitanju, literaturi i književnosti. Ona obožava Garsiju Markesa i južnoameričke pisce, jer kao što kaže, „kombinuju stvarnost i fantaziju, gde su književne boje obojene izmaglicom, snovima i magijom“, Mesec u 12. kući u Blizancima u trigonu sa Plutonom u Vagi.

Jednom je izjavila da bi želela da otvori školu za mlade koji bi zaista želeli da nauče nešto, koja bi bila moderna, ali istovremeno zabavna i zanimljiva, što je potreba naprednih ideja Sunca u Strelcu. Njen otac Bogić, lekar po struci, pomislio je u jednom trenutku da se od zdravstvenog osiguranja može napraviti veliki biznis, pa je ušao u nelegalne poduhvate zbog kojih je završio u zatvoru. Na vrhu njene 10. kuće je Vodolija, a u produžetku su Ribe koje donose ograničenja, izolaciju i zatvor. Mila Jovović za svog oca je rekla, „Zatvor mu je dobro činio, postao je bolji čovek. Imao je vremena da predahne i o svemu razmisli.“

Kao tinejdžerka bila je prava buntovnica, konzumirala je droge, Mesec u 12. kući u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom, bila je optuživana za vandalizam po šoping centrima i prevare sa kreditnim karticama, Mesec u 12. kući u konjunkciji sa Marsom i u trigonu sa Plutonom.

Mila Jovović za sebe kaže da su joj jedini poroci cigarete i marihuana, a u slobodno vreme bavi se jogom, trenira brazilski džijudžicu, svira gitaru i piše pesme za svoj bend. Sve ovo se može astrološki objasniti kroz njen Ascendent i njegovog vladara, gde je Mesec u 12. kući u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom, što govori o porocima, u konjunkciji sa Marsom i trigonu sa Plutonom, što je usmerava prema borilačkim veštinama. Za nju su borilačke veštine pitanje savršenstva, ravnoteže, sjedinjavanja duha i tela, koncentracije i discipline, a ona često trenira i sa oružijem.

Mila je odrasla uz veliku strast i ljubav prema literaturi, a ona sama kaže da je grčka mitologija imala suštinski značaj u njenom životu, jer Mesec u Blizancima formira trigon sa Plutonom. Najviše voli da čita dela Bekona i Kanta, kao i drugih filozofa, o čemu govori Sunce u Strelcu, koje vlada njenom 3. kućom intelekta.

Sunce u zodijačkom znaku Strelca i Mesec u Blizancima jesu njena „luckasta“ strana, ljubav prema avanturizmu i nezavisnosti, detinjasto ponašanje i želja da nikada ne odraste. Mila Jovović je sa jedanest godina postala model, a pre svog prvog filma snimila je i CD. Nakon toga, ona je ipak preko Meseca u trigonu sa Plutonom i u konjunkciji sa Marsom, ušla u svet akcionih junakinja glumeći u filmovima „Jovanka Orleanka“ i  „Peti element“ i u dva popularna filma zasnovana na seriji horor video igara „Resident Evil“. U 1994. godini, ona objavljuje svoj prvi muzički album pod nazivom „Božanstvena komedija“.

Mila Jovović se udavala tri puta, ona je Rak na Ascendentu sa snažnim instiktima da se realizuje kao majka i kroz porodicu, imala je mnogo ljubavi, bežala iz škole i bila „luckasta“ tinejdžerka, Venera kao vladar 5. kuće je u Škorpiji i u konjunkciji sa Uranom. Njena 7. kuća braka počinje u zodijačkom znaku Jarca, a ona za sebe kaže da traži stabilnog, jakog muškarca, koji je istovremeno i profesionalno ostvarena ličnost.

Saturn, vladar 7. kuće je oštećen, jer je retrogradan i nalazi u nepovoljnom dostojanstvu, što oduzima ili umanjuje kvalitet ovoj planeti. Ova planeta se nalazi u njenoj 2. kući, što je po derivacijama, osma kuća od sedme kuće i koja na osnovu ovakve konekcije radi protiv značenja 7. kuće, odnosno protiv partnerskih odnosa.

Mila Jovović se 1992. god. udala za glumca Šona Andrjusa, ali je brak poništen samo mesec dana kasnije, da bi se 1997. godine udala za režisera „Petog elementa“ Lika Bensona. Razveli su se 1999. god. a 2003. god. verila se za režisera Pola Andersona. U novembru 2007. god. donela je na svet ćerku Ever Gabo, kada se ponovio aspek iz natalnog horoskopa između Meseca i Jupitera, gde je sekundarni Mesec, kao natalni vladar Ascendenta, formirao egzaktan trigon prema natalnom Jupiteru, dispozitoru njenog Sunca. Kaže da bi volela da ima troje dece i planira da se uskoro uda za oca male Ever Gabo, producenta i režisera Pola Andersona.

Mnogo toga u ovom horoskopu ide protiv njenog znaka na Ascendentu, tako da njena ličnost nije tipičnih rakovskih osobina, što potvrđuje avanturizam i sloboda Sunca u Strelcu. Mesec u Blizancima, koji ne želi da odraste i Uran koji aspektuje Ascendent i dodaje buntovnost i želju za slobodom, kao i Jupiter koji je egzaltiran u zodijačkom znaku na njenom Ascendentu, a koji se nalazi u Ovnu, što je pokreće da se odlučno i energično ustane i bori, nakon svakog neuspeha.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top