Mesec u Raku (čovek sa Mesecom u očima)

Mesec u Raku (čovek sa Mesecom u očima)Bez obzira što je Mesec u Raku u svom znaku, dakle u sedištu, ne očekujte da vam otvori srce na dlanu bez obzira što je zaista osećajan, jer je Rak vodeni znak, a znamo da vodeni znaci nisu otvoreni. Mesec u Raku čuva svoje emocije za one koji su mu najbliži i lako će vas uvući u svako svoje raspoloženje i osećanje. Kada se oseća melanholično i tužno, uvući će vas u svoju tugu, a kada mu se vrati dobro raspoloženje i vi ćete uz njega biti dobro raspoloženi. On je poput sunđera, jer upija sve ono što je oko njega.

Mesec u Raku je romantični sanjar, mesečar koji hoda po krovovima, dobra vila iz šume i neko ko je uvek spreman da zapliva u svojim snovima. Ako primetite da se povlači u tišinu i uvlači u svoju ljušturu, to je zbog toga što želi da se zaštiti od sopstvenih emocija. Svi vodeni znakovi imaju izražen zaštitnički nagon, pa tako i Mesec u Raku. Uvek je raspoložen da vam priča o svom detinjstvu ili o danima koje je provodio na selu kod babe i dede i uvek će biti raspoložen da vam priča o svom poreklu i porodičnom stablu. Mesec u Raku je veliki nostalgičar.

Njegova stidljivost dolazi zbog toga što se nalazi u vodenom znaku, međutim Rak je kardinalan znak i zbog toga se ova početna stidljivost lako pretvara u incijativu i upornost. Ako oseti dobru šansu da vas može osvojiti i ako mu probudite nadu u emotivan život, jer je Jupiter u ovom znaku u egzaltaciji, onda će vas obasipati pažnjom. Tada će se pokrenuti i inicijativa ovog kardinalnog znaka u kojem se Mesec nalazi, pa se nemojte iznenaditi, ako vam svako jutro pošalje poruku na telefon ili ako ga vidite kako svaki dan sedi u kafiću koji je blizu vašeg stana.

Rak je maštovit znak i Mesec u Raku dobar deo života provodi u intenzivnom sanjarenju, okružen muzikom, poezijom ili umetničkim slikama koje se smeše iz njegovog malog ateljea na tavanu. Knjiga koja mu je ostala pod krevetom, a koju je čitao pre nego što je zaspao, često je zbirka poezije ili najlepših stihova. Muzika uz koju je zaspao, sigurno je nešto najlepše što ste ikada mogli čuti u životu i koja vas može odvesti do najromantičnijih mesta obasjanih srebrnom mesečinom.

Neće se obradovati, ako primeti da pravite kupovne zamrznute knedle sa šljivama  ili da pečete zamrznutu picu koju ste pre toga kupili i pozvali ga na večeru. Ne voli one „mini robote“ ili kuhinjske aparate za automatsko pravljenje hleba i ispričaće vam kako mu je u detinjistvu baka pravila najlepši hleb, čiji miris i dan danas oseća. Omiljena prostorija Meseca u Raku u kući je kuhnja. Ali, ako uspete da osvojite Mesec u Raku, nikada vam neće nedostajati briga i zaštita, kao što nikada nećete ostati bez tople čorbe, nedeljnih kolača, prazničnih porodičnih ručkova ili raspremljenog i nameštenog kreveta za spavanje. Često ima nesanicu i ne može da zaspe, ako mu se sin nije javio da je dobro doputovao na more ili ako mu ćerka kasni iz noćnog izaska. Skače zabrinuto i na najmanju ogrebotinu deteta. Mesec u Raku ima jak roditeljski nagon i s obzirom da je u ovom znaku i Jupiter u egzaltaciji od njega možete često čuti „Deca su sreća“, „Troje dece je veća sreća, nego jedno dete“, „Duša je najveće blago“ ili „Porodica je najveća vrednost“.

Mesec u Raku (čovek sa Mesecom u očima)

Mesec u Raku je osetljiv i svaka primedba ga može povrediti, a kada se oseti povređen uvlači se u svoju ljušturu i u takvim trenucima teško mu možete prići. Kada je najtužniji, onda ga može oraspoložiti noćna šetnja, gledanje u zvezde, sanjarenje u nekoj morskoj uvali, brojanje oblaka na nebu, muzika ili cveće. Siguran zagrljaj, poljubac ili topla i mirišljava kupka u kadi su oružije kojim ga možete dobiti. Ako ste mu došli u prijateljsku posetu i u međuvremenu počne da pada kiša, nećete se moći lako izvući, a da ne uzemete kišobran na čemu će brižno insistirati kada budete odlazili kući. Idete na put? Nema šanse da odete, a da vam ne pripremi i ne spakuje sendviče. Proveravaće nekoliko puta da li vam je dovoljan jedan prekrivač za spavanje sa kojim ste se pokrili i da li vam je udoban jastuk na kojem ležite.

Mesec u Raku retko kada baca stvari iz prošlosti, jer su za njega uspomene jako važne i često se u nekim delovima fioka nalaze stara pisma, fotografije i razglednice, neke stare ploče koje više ne može ni da sluša, jer su gramofoni davno nestali ili čuva isečke i sličice iz časopisa i novina koje je nekada davno skupljao. Za Mesec u Raku sve iz prošlosti ima neku svoju sentimenatlnu vrednost, pa čak i karta za bioskop iz 1988 godine, koju još uvek čuva u kutiji svojih uspomena. Ne dirajte je.

Zato postoji čovek sa Mesecom u očima:

https://www.youtube.com/watch?v=tm9x-VkTycw

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top