Mesec u Ovnu ili baklja koja hladnu noć pretvara u vrelu

Mesec u Ovnu ili baklja koja hladnu noć pretvara u vreluMoja viteška slava,
hrabrost,
oružje
koje nosim
i ova noć
što dolazi sve tiše i tiše
učiniće me herojem
da se ni jedna ptica
ne plaši više.

JSV

Prva situacija: Emotivni krah. Veza u koju ste verovali sad se završila, ali i dalje imate pozitivan stav prema ljubavi: „Sutra je novi dan i treba gledat napred u neku novu ljubav“.

Ovo je posebno naglašeno ako Mesec u Ovnu nije u nepovoljnom aspektu sa Saturnom ili ako Venera u horoskopu takođe nije u nepovoljnom aspektu sa Saturnom. Retko kada se osoba sa Mesecom u Ovnu emotivno veže za prošlost i retko kada dozvoljava da je neko negativno iskustvo iz prošlosti ometa da živi puno snagom. Tako da se optimistična i vedra priroda ubrzo javlja nakon ljubavnog kraha.

Zašto Mesec u Ovnu lako iritira druge ljude? Svet ne podnosi nezavisne osobe, individualce i one koji hrabro prkose i koji ne žele da se uklapaju u nikakve okvire, a ovo je specifično za Mesec u znaku Ovna. Ako ste još i žena, pa imate Mesec u Ovnu, neki muškarci će vam čak i zavideti, jer umete da obavljate one muške poslove, zato što je Mesec u Ovnu pod vladarstvom vatrenog Marsa. Zbog toga, nikada nije teško da isečete drva, farbate ogradu, krečite, pomerate nameštaj po kući i uzmete u ruke alat, kombinirke, šrafcigerm i čekić. Ženi sa Mesecom u Ovnu ne smeta ni da ide sama u kupovinu i na pijacu ili da sama donese nekoliko torbi bez obzira koliko su teške.

Da bi vam osoba sa Mesecom u Ovnu bila privrežena i da bi vas volela, jedan od uslova je da bude ponosna na vas, jer je u ovom marsovom znaku i Sunce u egzaltaciji, pa je poželjno da čast i ponos budu uvek prisutni. S obzirom da Ovnom vlada Mars, a znate i sami da ono što Mars obeleži svojom teritorijom ne smete da svojatate, isto je kada su u pitanju i bliski odnosi. Mesec u Ovnu može biti vrlo sebičan i škrt: „Ono što je moje samo je moje“. Ako pokušate da dirate ono što je njegovo, onda ćete osetiti u vatru u najžašćem obliku i naučiti šta je oganj.

Mesec u Ovnu ili baklja koja hladnu noć pretvara u vrelu

 

Žena sa Mesecom u Ovnu je vrlo samostalna i nezavisna i zato ne treba da vas čudi ako živi dugo bez muškarca. Njoj muškarac nije potreban da bi se oslonila na njega i da bi joj bilo lakše u životu. Ona čezne za vitezom i herojem svojih snova i za jakim i snažnim muškarcem čijoj snazi može da se divi. Ona sama vozi auto hiljadu kilometara, ako treba voziće i avion. Ne dozvoljava da joj drugi otvaraju vrata i sipaju piće u čašu ili plaća putovanja i pali cigaretu, jer ako je potrebno da neko drugi sve ovo radi umesto nje onda se oseća nesposobnom i bezvrednom. Ona je mangup.

Kada vidite ispred sebe osobu, ali ne znate da li je to ljudsko biće ili bomba, vatra, eksplozivna naprava ili buktinja verovatno je ispred vas neko ko ima Mesec u Ovnu. Ako očekujete sa ovom osobom uljuljkanost, ušuškanost, sigurnost, uživanje u tišini i zadovoljstvo pored neke tihe i mirne reke – pogrešili ste u izboru. Osoba sa Mesecm u Ovnu uvek se pita: „Gde je uzbuđenje?“

Kada i kiša pada napolju i kada teški i sivi oblaci pritiskaju nebo, nikada neće dozvoliti da se osećate sumorno i neraspoloženo: „Pa, neće nikakva kiša i sivi oblaci pokvariti moje dobro raspoloženje.“

Kada se blisko veže za nekoga ili kada se zaljubi onda ide „pun gas“ i predaje se čitavim i punim srcem, ali uvek je prisutna i spremnost da se krene iz početka bez obzira na okolnosti. Pazite da se ne prevarite ako poznajete nekog sa Mesecom u Ovnu, a kladili bi ste sa da je tiha i mirna osoba, jer na primer, možda je Riba na podznaku sa Suncem u Devici i onda je njena mirnoća samo maska.

Nemojte ga previše ispitivati kako bi proverlili gde je bio i šta je radio, nemojte ga pratiti i kontrolisati, držite se podalje od njegovog telefona i kompjutera, jer Mesec u Ovnu ne podnosi nikakva ograničenja i kontrolu: „Pobogu! Saturn je u Ovnu u nepovoljnom dostojanstvu, zbog toga ga ne podnosim i zato samo bez kontrole!“ Najbrži način da ga izgubite je da ga ograničavate, proveravate i kontrolišete.

Onog trenutka kada ljubavna veza izgubi nit sa nekom uzbudljivom ljubavnom pričom u kojoj jedno drugog držite na žeravici i u neizvesnosti, Mesec u Ovnu ide dalje što je posebno istaknuto u mladosti. Uvek se bori protiv onoga što oseća kao nepravdu, čak i po cenu da se suprotstavi nekom autoritetu, profesoru u školi, policajcu na ulici, obezbeđenju dok prkos postaje u njemu sve snažniji.

Lako ispoljava nezadovoljstvo i bes ako se nađe u nekom potčinjenom položaju, jer ga svaki takav položaj podseća da i u njemu postoji slabost sa kojom nikako ne želi da se susretne i suoči. Poniznost i potčinjenost je za njega dno i nikada tako nešto ne očekujte od njega. Nedostaje mu taktičnost i strpljenje, jer podsećam da je Ovan vatreni kardinalan znak u kojem je Saturn u padu i zbog svoje direktnosti i otvorenosti, lako će iskritikovati kasirku na kasi zato što je spora i lako će iskritikovati radnicu u pekari, jer mu je prodala sendvič koji nije bio svež.

Često Meseca u Ovnu prozivaju za opasno i grubo ponašanje, međutim ovde se ljutnja vrlo kratko zadržava i vrlo brzo prolazi, jer se radi o vatrenom kardinalnom znaku. Onaj ko dugo pamti i ko teško zaboravlja je Saturn, a ova planeta je ovde u nepovoljnom dostojanstvu, tako da i Mesec u Ovnu nakon nekoliko minuta potpuno zaboravlja ono oko čega ste se posvađali i zbog čega je bio ljut.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top