Merkur u Devici

 

Merkur u Devici

Ovo je tekst o Merkuru u Devici moram da se držim reda i tačnosti. Čovek uvek traži logiku i jasnoću, a s obzirom da je Venera u Devici u nepovoljnom  dostojanstvu,  izbegava ulepšavanje i ukrašavanje rečenica.

Devica je sačinjena od Hladnog i Suvog, gde Hladno predstavlja pasivno kretanje i zbog toga Merkur u Devici ne voli da se ističe u komunikaciji. Može da ima enciklopedijsko znanje, ali ga pokazuje skromno i stidljivo. Bez obzira što je Devica zemljani znak, ipak Merkur u Devici odaje nemir, zato što je Suvo u znaku promenljivog kvaliteta, a Suvo dodaje tenziju i napetost. Zbog toga Merkur u Devici može biti “napet u samoći” i “nemiran iza scene”. Čovek teži neprimetnoj promeni i kao da je u neprimetnoj promeni stidljiv. On tada ćuti, prati, analizira i razmišlja.

Najbolje razume praktičnu stranu života, jer je Devica zemljani znak i zato se najviše zanima za stvari i pitanja, koja čine njegov svakodnevni život. Ako pogreši ili ako ne uradi nešto kako treba, onda lako preuzima na sebe osećanje krivice i odgovornosti. To je i zbog toga, jer je Saturn u ovom znaku u povoljnom dostojanstvu, a ova planeta traži tačnost i preciznost.

Zašto kažu za Merkura u Devici da razmišlja na perfekcionistički način? Pa, opet zbog toga što je Saturn umešao svoje prste u ovaj znak, jer kako god nešto da uradite, ova planeta neće biti zadovoljna sa rezultatom i uvek mislite da ste mogli mnogo bolje. Čovek je sumnjičav, skeptičan i oprezan i zbog toga jednu istu stvar proverava sto puta i analizira nekoliko dana.

Merkur u Devici očekuje da se izražavate tačno i precizno i da ne širite mnogo priču, jer on ne želi da gubi dragoceno vreme o čemu govori Jupiter, koji je u ovom znaku u nepovoljnom dostojanstvu, dok je Saturn u povoljnom.

Ne treba očekivati lepe i sladunjave reč, kao ni one pohvale uz širok osmeh sa simpatičnim rupicama na licu, zato što je Venera u Devici u nepovoljnom dostojanstvu. Kada kažem „lepa reč“, onda ne mislim na reči kao što su „hvala“, „izvoli“ ili „prijatno“, jer ćete ovo sigurno čuti, jer ovakve reči za njega predstavljaju red, ali da čujete „Srce moje, pa odlično si ovo uradila” –  to već teže.

Čovek ne prihva ništa “sto posto”, ništa ne uzima  “zdravo za gotovo” i svaku informaciju koju pročita ili čuje, proverava i analizira. Zamislite neko društvo za stolom, pa ako hoćete da prepoznate Merkura u Devici, pogledajte u osobu koja pažljivo sluša, koja se češka po glavi na svaku izgovorenu reč i pokušava da pronađe logiku u tome što je čuo. Kod njega nema mnogo filozofiranja. On ima papir i olovku u džepu ili digitron, a možda i ništa od toga, jer je sposoban da izbacuje tačne brojeve bez pomagala. Kod njega je uvek 2 + 2 = 4.

Ako želite da vas pažljivo sluša, ako želite da ga zainteresujete, onda odbacite maštu, iluzije, fantazije i snove. Ne spominjite mu Andersona i njegove bajke, ne pričajte o raju na zemlji, ne recitujte Jesenjina, ne prepričavajte naučno-fantastične filmove ili neku ljubavnu romansu sa srećnim završetkom. Ne govorite šta ste malopre “odigrali” u sporstkoj kladionici!

Možete ga pitati šta je planirao za danas , pa i za sledeću sredu, pitajte ga za koristan savet problema koji imate, na primer, zastakljivanje velike terase Ipostavljanje tende. Od njega možete dobiti odlična i praktična rešenja. Ne zovite ga na zabavu ili druženje u slučaju da ima posla ili ako nije dovršio sve svoje obaveze.

Merkur u Devici može biti sitničav ili kako to neko kaže „čangrizav“, jer Saturn u povoljnom dostojanstvu u ovom znaku zahteva u svakodnevnom okruženju red, disciplinu i pravila. Ako pomerite neku stvar na drugo mesto, očekujet: „Zašto ova stvar ne stoji na svom mestu?“, ako zaboravite da promenite vodu u vazi u kojoj se nalazi cveće, očekujte: „Zašto ova voda nije danas promenjena u devet sati i trideset minuta?“

Merkur u Devici počinje dan razmišljajući o poslovima koje treba da uradi, a onda tek posle toga ako ostane vremena i o devojci, jer je Venera u Devici u nepovoljnom dostojanstvu u ovom znaku. On ide na rođendan noseći najčešće poklon koji je koristan i praktičan, pa retko kada to može biti parfem, poezija ili slika nekog talentovanog slikara. Ne može se reći da Merkur u Devici nikad ne razmišlja o ljubavi, bez obzira što je Venera u nepovoljnom dostojanstvu u ovom znaku, jer nema čoveka koji nije razmišljao o ljubavi. Međutim, pre nego što zakaže sastanak, pogledaće u svoj planer da proveri kada ima slobodnog vremena, a kad krene na sastanak neće razmišljati da li će njena haljina ostaviti čaroban utisak na njega, nego će razmišljati da li će biti tačna.

Merkur u Devici

Ako mu kažete: “Slušaj, trebalo bi da odeš na taj poslovni sastanak sa osmehom i da pokažeš vedrinu i optimizam”, on će vam odgovoriti:  “Zar ne misliš da takvim načinom mogu ispasti naivan?!”

U društvu često stoji nekako po strani, dok o osećanjima i emocijama retko kada priča, a ako se seti da bi trebalo nešto uraditi u kući, prvo će se zapitati: “Koliko je to u ovom trenutku nužno?” Ona bela kožna fotelja je dobra, ali ipak će uzeti neku drugu, jer je manja i funkcionalnija.

Merkuru u Devici predstavlja pedantan um i voli red, pa su tako složene i knjige na polici, novine i časopisi uvek su odloženi na svom mestu po brojevima, jedna čarapa nikad nije bez one druge, kompjuter i tastatura besprekorno čisti, folder uvek sređeni i nećete ga videti da čita nešto na kompjuteru dok drži burek u ruci i jede.

Ključevi, novčanik i ručni sat, uvek stoje na svom mestu, jer ne želi da gubi svoje dragoceno vreme u traženju stvari, a ako ste mu nešto pomerili, spreman je da vas odmah iskritikuje. Retko kada ćete ga videti da čita zabavnu štampu, a dok je išao u školu njegove sveske i knjige su bile bez onih “ušiju”, kao što su bile kod druge dece. Na kraju školske godine njegove sveske i knjige izgledaju kao da su tog trenutka donesene iz knjižare.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

Njegove reči su bez osmeha, njegov um je bez radosti, ali ima izuzetnu sposobnost analize, pa je Merkur u Devici često talentovan za matematiku, računanje, statistiku, nauku i bilo koje znanje za koje je potrebno razumevanje praktičnog i egzaktnog. Ako razmišlja o braku i ako ima dilemu i sumnju, trebate ga pustiti, jer mora pronaći razuman odgovor i kod takvog pitanja, pa će se sigurno pitati: “Koliko je takva odluka u ovom trenutku razumna?”

Sa malo Venere (aspekt), ako se odluči i na udvaranje, prvo će dobro razraditi plan i gledaće da ne bude nametljiv i napadan, onda će se nekoliko puta osvrnuti oko sebe, proveravajući da ga neko ne posmatra, jer je ipak stidljiv. Budite sigurni da napamet zna šta će vam reći, koja će mu biti prva, koja druga, treća i poslednja reč, kao što će imati u glavi i sve opcije odgovora na svaku vašu reakciju, pa i onda ako bude odbijen.

Dobro pamti sve važnije datume, tako da je odličan “podsetnik” za rođendane, godišnjice i praznike i pored njega vam ne treba calendar. Merkur u Devici je još kao dete, počeo da se izdvaja i posmatra oko sebe ljude, prolaznike i automobile i sve je u skladu sa svojim godinama proučavao i analizirao. Od njega neće čuti: “Ja verujem u tebe“, jer je Jupiter u Devici u nepovoljnom dostojanstvu, pa ćete pre čuti pre čuti: „Videćemo“, „Prvo skoči, pa kaži hop“ ili “Danas će biti tmuran i kišovit dan.”

Merkur u Devici ne razmišlja o tome kako bi bilo lepo otići, upoznati i zabaviti se u Londonu, osim ako London može poslovno i praktično da iskoristi, pa onda spojiti lepo i korisno. U tom slučaju, memorisaće za svaki slučaj sve brojeve telefona koji mu mogu koristiti, staviti plan grada u džep (bez obzira na mobilni telefon) i nekoliko puta proveriti da li je sve na svom mestu.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top