Nekad nam se putevi ukrste sa Venerama u DeviciTa, Venera u Devici može biti sasvim Ok, ali može biti i naporna, kao i svaka druga. Kako ćete je doživeti, zavisi od toga u kojem se znaku nalazi vaša Venera, ali i koje aspekte vaše planete prave sa Venerom u Devici kod druge osobe.

Kako ćete objasniti jednoj Veneri u Lavu da zaljubljivanju prethodi opreznost i razumnost Venere u Devici? Kako možete objasniti jednoj Veneri u Devici da se čovek zaljubljuje u moć i snagu, što je specifično za Veneru u Lavu. Venera u Lavu govori sebi: „Strašno me nervira proračunatost i kukavičluk ove osobe, a posebno što sebe predstvalja kao devicu i čistunicu, posmatrajući me kroz te njene učiteljske naočare.“ I, dok Venera u Lavu baš ovako oseća Veneru u Devici, istovremeno Venera u Devici u sebi govori: „Izgleda da nije nikog bilo da te nauči skromnosti i da ljubav nije sve što sija. Nosila bi ti meni umesto zlatne ogrlice radno odelo.“

Lično poznam dosta osoba sa Venerom u Devici, čak sam imala i bliska iskustva (prijateljska, partnerska) i s obzirom da imam Veneru u Strelcu i sama sam govorila sebi u bradu: „Red, pravila, red, pravila, aman mani me se toga.“ Spremim se i krenem, sledi pitanje: „Gde ideš?“ , a ja naijskrenije odgovaram: „Ne znam. Idem, pa gde stignem.“ Onda sledi onaj njihov kritičan pogled i sumnja: „A, ha, neće da mi kaže – nešto krije“, a Venera u Strelcu zaista nema pojima gde idem, jer to „nemam pojima“ obično donese nešto lepo. Važno je da sam krenula i da idem.Boyka: Undisputed IV movie

Poznavala sam jednu osobu sa Venerom u Devici u kvadratu sa Saturnom u Strelcu. Dakle, potpuna kontrola. Krenem ja sa njenim sinom do grada, jer sam obećala da ću ga voditi na jedno mesto i kada smo izlazili dobili smo stroge i tačne instrukcije „Kako se kretati po gradu“. Ja četrdeset i nešto godina, njen sin dvadeset i nešto godina. I, tako kaže ona nama (a, znamo grad, nismo mala deca): „Idete tramvajem 22, pa ćete izaći ispred mosta, onda ćete peške preći most, da doživite most noću i kad pređete most, idite levo, pa desno i tu ste, a onda ćete se vratiti…“ Ne sećam se više majke mi.

Naravno, u toku vožnje, dođe mi odjednom onako pravo Strelčevski, osmehnem se i kaže: „Ajmo mi tramvajem skroz do grada, da ne izlazimo kod mosta, pa ćemo proštetati gradom i sa druge strane stići.“ Šta da radim, mojoj Veneri u Strelcu došlo u toku vožnje da promeni onaj plan, a verovatno i iz potrebe da uradi drugačije nego što joj je rečeno. Kad smo se vratili, kreće odmah pitanje iz onog njenog aspekta: „Da li ste izašli tamo gde sam vam rekla?“ Hm, kontrola…Rekoh, onako ležerno i opušteno samo: „Nismo“ da bi ona onako kruto (Venera u Devici kvadrat Saturn), rekla: „A, zašto niste?!“ I, šta ja sad tu da kažem, pa opet spontano izgovorim: „Nije nam se dalo.“ U očima joj prepoznam ljutnju, zato što se nismo ponašali po redu i planu (Venera u Devici), jer se to moralo (Saturn) tako uraditi. Gledam i neverujem, jer sad u očima vidim, kao da gubi neku sigurnost, očaj u pogledu pomešan sa ljutnjom. Meni je bilo čak simpatično, jer sve ovo dok posmatram i slušam imam njen horoskop pred sobom. Na sve ovo njen sin joj odgovara: „Izvini mama što nismo uradili onako kako si ti rekla.“ Wow…pomislim, vidiš kad prekršiš pravilo, koje dobiješ od Venere u Devici u kvadratu sa Saturnom, moraš da se izvineš. Pravila sam se da ne primećujem.

Nekad nam se putevi ukrste sa Venerama u Devici

Jednog dana upoznam jednu pametnu i tihu osobu na jednom seminaru na kojem smo bili. Ona je psiholog, sedela sam baš do nje, ona se i interesovala i  za astrologiju, pa dok smo pričali saznam da ima Veneru u Devici u konjunkciji sa Merkurom i Jupiterom. Združile smo se na tom seminuru, pošto je trajao dva dana, razmenjivali mišljenja i iskustva, išle na pauzama da pijemo kafu u obližnji kafić. Ostali smo u kontaktu i posle toga i trebala je da mi pošalje neki snimak jednog predavanja, ali nikako nije mogla da izvede to preko kompa i kaže ona meni u jednom momentu: „Sešću ja u auto jedne subote kad budeš slobodna, doći ću do tebe i doneću ti snimak.“ I, ovo je tipično za Veneru u Devici, a to je da ti učini, pomogne i da bude korisna. Pomislim, gde da dolazi zbog toga, a živi negde u centralnoj Srbiji, a ja na severu Vojvodine, ali to je isto Venera u Devici, prihvatila je na sebe tu obavezu, pa i da je krivica ne bi pritiskala, što je takođe specifično za Veneru u Devici – tako je odlučila.

Imam prijateljicu sa Venerom u Devici u konjunkciji sa Mesecom. Tip sa kojim živi već nekoliko godina ima zdravstvenih problema i zbog toga mora da bude na nekoj strogoj dijeti da se bolest ne bi povratila. Jedne godine smo bili svi zajedno na letovanju i posmatrala sam je kako uživa da brine o njemu, priprema mu po pravilu i u sve gram onoliko i onako kako treba, secka i prinosi. Tako svih četrnaest dana koliko smo tamo bili, a isto to radi i kada su kući. I, radi to tako lagano, bez napora i kao da je zadovoljna što je u takvoj ulozi. Inače, da je pitate o lekovima, preparatima, recepturi…izbacuje sve kao iz rukava, kao da se rodila sa tim znanjem, a završila je potpuno neku drugu školu. Često, zovnem baš nju, kada treba nešto da kupim u apoteci da se sa njom posavetujem. Uvek dobijem odgovor.

Imala sam davno vezu sa muškarcem, koji je imao Veneru u Devici. Nije ga bilo po nekoliko dana kad je posao u pitanju. Tu vam je posao na prvom mestu, a vi ste na drugom i to kad stigne. Ma, rekoh ja Ok, pa imam Veneru u Strelcu konjunkcija Sunce trigon Mesec, uvek sa društvom i izlasci, a ti radi. Izgubio se tu vremenom taj red koji je jako važan za Veneru u Devici, pa njegov strah od ove moje Venere u Strelcu…ono kad uradiš neku ludost, a Veneru u Devici bude stid, pa sve gleda okolo da nije neko video. Šta je bilo na kraju? Pa, ništa kad je uklavirio da sam zaista prekinula i da je to „ali, stvarno istina“, išao je okolo kao žalosna sova, jer Saturn je u povoljnom dostaojanstvu u Devici, a Jupiter je tu u nepovoljnom dostojanstvu i žalio se, žalio, žalio svima koji su nas poznavali. Moja Venera u Strelcu je bila već daleko i nikad se nije okretala nazad i u prošlost.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top