Merkur u Devici opozicija Neptun u Ribama

Merkur u Devici opozicija Neptun u RibamaKažu da je Merkur u Devici u opoziciji sa Neptunom u Ribama i kažu da je jedan slikar napustio svoju muzu i da se odrekao svog nadahnuća, pa se se razboleo u sumornoj svakodnevnici života.

Čula sam i da se jedan pesnik odrekao svojih pesama, a onda se ne dugo posle toga razočarao u ženu u kojoj su bile sve njegove pesme i koja ga je podsećala na sopstvenu slabost od koje je pobegao.

Kažu i da je jedna žena ostavila nekog muškarca kojeg je srela pored mora i provela sa njim nekoliko najzanesenjih i najromantičnijih noći, jer je savest mučila ako se ne vrati sređenom i razumnom životu, a kada se vratila, videli su je kako kao izgubljena ide ulicama.
Opet na nekom drugom mestu sam čula, kako je jedan muškarac odlučio da prekine tajnu vezu sa svojom ljubavnicom, jer je procenio da to nigde ne vodi i da nije razumno, a onda je saznao da ga sopstvena žena vara.

Kažu i za jednog lekara kako je verovao u alternativnu medicinu, ali se udaljio od nje, jer se plašio osude društva i od tog trenutka nikada više nije bio siguran u dijagnoze koje je pacijentima davao. Bio je i jedan novinar koji je odlučio da radi samo sa korisnim i praktičnim informacijama.
Nikada nije hteo da se bavi nekim istraživačkim novinarstvom, koje ga je i privlačilo, ali nije imao petlju da se uhvati sa tajnama, jer bi ga one onda odvojile od razumnog i praktičnog sveta, pa se onda ispostavilo da su većina praktičnih informacija, koje je plasirao bile netačne i pogrešne.
A, tek kakav talenat postoji za violinu, ali neće, jer misli čim dodirne onu žicu da će zaboraviti koliko je dva plus dva, pa se dohvatio lenjira i teničke olovke, ali brlja i nema tu reda na tim crtežima, jer ga onaj deo koji je potisnuo podseća na zvuke violine.

Merkur u Devici opozicija Neptun u Ribama

Međutim, tu je i jedan sanjar, koji se udaljio od svog intelekta i razumnog rezonovanja, jer mu se razum cinično smeje i kritikuje sve njegove snove, ali je onda počeo da se pita, „zašto mi život stalno izmiče?“
Danas mu je i pauk odneo automobil, jer se pogrešno parkirao, ma nije ni razmišljao, a sutra će verovatno pričati kako je neshvaćen i kako ga niko ne razume, jer će uvek nailaziti na partnere i prijatelje koji će ga stalno kritikovati „urazumi se“.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top