Natalna karta sa svojim scenarijom i ulogama

Natalna karta sa svojim scenarijom i ulogamaAko pođemo od ideje da svaku osobu koju srećemo na svom životnom putu je i lik iz našeg životnog scenarija, onda ovo možemo prepoznati i u našim natalnim kartima. Možemo reći i da je odgovornost za režiranje filma koji se odigrava u natalnoj karti na nama, pa će režiser biti predstavljen Ascendentom, vladarem, dispozitorom i aspektima.

Likovi iz scenarija sa kojima se srećemo predstavljeni su planetama i aspektima. Uzmimo kao primer Veneru u četvrtoj kući koja je u kvadratu sa Saturnom. Kakav je to lik? To može biti lik neke lepe, ali hladne i ozbiljne ženske osobe koja je u najbližem okruženju. Možda je kao mlađa bila umiljate i vesele prirode, ali je vremenom i sa godinama, jer je život nije mazio postajala ćutljivija, zatvorenija i surovija.

Uzmimo Marsa u konjunkciji sa Venerom u šestoj kući i ovo će biti neki muški lik u horoskopu žene, tačnije rečeno zavodnik i osvajač ženskih srca kojeg može sresti na poslu ili u radnom okruženju. To je mušakarac koji je nasmejan, šarmantan i uvek doteran. Međutim, u horoskopu muškarca ovo će biti lik hrabre i strasne žene ili devojke, koja će ga osvajati u slučnim ambijentima. Ako ovoj konjunkciji dodamo, na primer i opoziciju sa Plutonom, onda govorimo o liku zavodnika (zavodnice) koji ima agresivnu i razornu prirodu.

Možemo uzeti i aspekt između Marsa u drugoj kući sa Jupiterom, pa neka bude trigon. Kakav je to lik koji možemo sresti uvek kada snagu i energiju ulažemo tamo gde možemo biti produktivni (Mars u drugoj kući)? To može biti lik osobe koja je mudra, pa mudro savetuje ili učitelja koji daje znanje (Jupiter), a od prenešenog znanja osoba može da „pravi“ novac. Isto tako, može biti i lik osobe koja ima novac, koja je bogata ili obrazovana i pomaže preko trigona sa Marsom  da se „pravi“ novac.

Merlin Monro ima Veneru u Ovnu u blizini desete kuće i ovo su likovi koje ona zavodi svojim imidžom (deseta kuća) što ima primaran uticaj na njen status. Ova njena Venera ima kvadrat i sa Neptunom u prvoj kući. Mars kao dispozitor Venere se nalazi u osmoj kući u Ribama i ovo je lik „nevidljivog“ (osma kuća, Ribe) muškarca (Mars) koji u njenom scenariju ima ulogu u tajnojoj i skrivenoj vezi. On je zavodnik, jer Mars u Ribama raspolaže (dispozitor) sa Venerom, ali to vešto krije, zato što je Mars u osmoj kući.

Natalna karta sa svojim scenarijom i ulogama

Možemo uzeti Saturna u sedmoj kući što znači da se u spoljašnjem svetu često susreću likovi koji su ozbiljni, zreliji ili stariji, pa ako je Saturn u Blizancima, a vi se bavite, na primer nekim biznisom, onda ćete kroz poslovne kontakte sresti zrelog i mudrog trgovca koji dobija važnu ulogu u vašem scenariju. Međutim, isto tako i mudrog učitelja, ozbiljnog intelektualca, povučenog i tihog pisca, iskusnog taksistu koji poznaje svaku stazu, pa i partnera koji može biti nešto od ovoga.

Ako imate nepovoljan aspekt između Merkura i Marsa, pa ako uđete u ulogu savetnika, novinara, pisca, trgovca, učitelja, voditelja, blogera možete se susretati sa iritantnim i grubim likovima. To su likovi koji se pojavljuju kao neprijatelji, napadači, provokatori. Likovi koji neće imati razumevanja za vaše reči i ono što govorite i koji će biti sposobni da vas isprovociraju, a onda i vi da pokažete agresiju.

Ko može da se pojavi ako imamo Marsa u Škorpiji u dvanaestoj kući, pa još u konjunkciji sa Plutonom ili Saturnom? Opasan neprijatelj i nasilnik. Kriminalac, pa i ubica. Radila sam horoskop muškarcu koji je ubijen u klasičnoj sačekuši i imao je baš ovakav raspored, ali naravno još po nešto.

Muškarac čija devojka prekida trudnoću, jer nije spremna da ima dete, ima u svom horoskopu Veneru u Vodoliji u kvadratu sa Mesecom u Škorpiji. Njen lik je u njegovom horoskopu upravo opisan kroz ovaj aspekt. Možda će sledeći put privući devojku koja nije u dobrim odnosima sa svojom porodicom ili ima neko traumatično iskustvo sa svojom majkom.

Osoba čija je majka u naručju držala sina (njegovog brata) u kojeg su prethodno pucali (ubijen) ima u svom horoskopu Mesec u Raku u konjunkciji sa Plutonom u četvrtoj kući. To je lik majke koja ostaje jaka, ali kojoj smrti najbližih nisu uopšte strane.

Emanuel Makron, predsednik Francuske ima Veneru u konjunkciji sa Merkurom u znaku Strelca, pa je njegov scenario takav da sreće ženu u kojoj će imati nastavnicu, ljubavnicu i bračnog partnera. Venera i Merkur u njegovom horoskopu su i u aspektu sa Suncem, koje vlada sedmom kućom partnerskih odnosa.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top