Napravimo razlike i kada su planete u istom znaku

Napravimo razlike i kada su planete u istom znakuImamo primere horoskopa u kojima je Mesec u znaku Device. Ovo su horoskopi Dejvida Linča i Dž. K. Rouling.

Mesec se nalazi u Devici u oba horoskopa i možemo reći da će u oba slučaja ovaj Mesec pokazivati neke slične karakteristike. Međutim, dispozitor (Merkur) ipak usmerava da se Mesec u Devici u jednom i drugom horoskopu manifestuje različito. Ako dodamo na ovo i aspekte Merkura kao dispozitora i podznak, onda je različitost još više izraženija. Na primer, Dejvid Linč ima Merkura u Jarcu u opoziciji sa Marsom i Saturnom u Raku i ovaj aspekt možemo posmatrati slično kao da je njegov Mesec u opoziciji sa Marsom i Saturnom.

Ako govorimo o sličnim ili istim karakteristikama Meseca u oba horoskopa, možemo da govorimo o misaonosti i analitičnosti Dejvida Linča i Roulingove. Vidite, čime god da se bavi osoba koja ima Mesec u Devici ona u svoja interesovanja, ali i posao unosi svoju analitičnost i misaonost, kao što i njih dvoje u skladu sa svojim interesovanjima isto ispoljavaju.

Napravimo razlike i kada su planete u istom znaku

Dejvid Linč ove svoje osobine ispoljava kroz bavljenje filmskom režijom, dok Dž. K. Rouling ove osobine unosi u svoj rad kao pisca. Međutim, sada se treba „razići“ i napraviti razliku.

U horoskopu Dejvida Linča Mesec je u desetoj kući. Možemo čak i da se zapitamo da li njegov Mesec u Devici ima nešto slično sa desetom kućom? Devica je zemljani znak, a desetom kućom u prirodnom horoskopu vlada zemljani znak Jarac, dakle – zemlja. Ovo je još više naglašeno, jer je njegov Merkur kao dispozitor Meseca opet u zemljanom znaku – u Jarcu.

Poznato nam je da se filmovi Dejvida Linča nalaze na granici sna i jave gde se često preklapaju. Sam Linč svoje stvaralaštvo definiše kao istraživanje snova, strahova i predrasuda, intelekta i emocija. Zemlja je vrlo praktična i realna, ali njegov Merkur u Jarcu je u opoziciji sa Marsom i Saturnom u Raku. To je slično kao da je i Mesec u opoziciji sa ove dve planete, pa se kaže „da Merkur u sebi nosi Mesec“.

Rak je vodeni znak, dakle maštovit, bavi se osećanjima i snovima. Mars u Raku je važna planeta u njegovom horoskopu, jer je vladar Ascendenta (podznaka) koji se nalazi u još jednom vodenom znaku – u Škorpiji.

Merkur je u Jarcu što znači da će njegov Mesec usmeravati svoj uticaj kroz znak Jarca, ali zadržavajući neke karakteristike Device! Naravno da mu je ova kombinacija pomogla na poslovnom i profesionalnom planu, a opozicija prema planetama u Raku ukazuje na zainteresovanost za strahove (Saturn, Mars), kao i intelekt i emocije (Mesec u Devici, Merkur u Jarcu – Saturn i Mars u Raku). Reklo bi se da je ova opozicija dobro integrisana praveći filmove koji su na granici snova i jave.

Dž. K. Rouling je najpoznatija kao autorka serije knjiga o Hari Poteru. Merkur kao dispozitor Meseca u Devici je u istom znaku, ali u konjunkciji sa Venerom. To je slično kao i da je Mesec povezan sa Venerom, a u Devici ova kombinacija često daje potencijal za pisanje (Mesec-Merkur-Venera u Devici). Ako na ovo dodamo poznak u Vodoliji i njegovog vladara Saturna koji se nalazi u maštovitim i bajkovitim Ribama, onda će nam biti jasno zbog čega njen heroj Hari Poter otkriva da je čarobnjak.

Napravimo razlike i kada su planete u istom znaku

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top