Mars u Lavu kvadrat Saturn u Škorpiji

Mars u Lavu kvadrat Saturn u ŠkorpijiSamo pobednici mogu voditi ovaj svet. Samo pobednici mogu biti glavni organizatori života na ovoj planeti, dok sila i pretnje služe da se demonstrira moć. Upravo nam se ovo dešava. Oružije zvecka da bi se pokazalo “ko kosi, a ko vodu nosi”, da bi se sačuvao integritet, ugled, kao i mesto “glavnog igrača”. Borba velikih I moćnih. Bitka za vlast i na svakom mestu gde postoji moć, vlast, gde se vuku veliki potezi, gde je cenatar planete i galaksije, pa tako i centralno mesto od države do porodice, gde postoji demonstriranje ponosa, sile, liderstva, ali i arogancija i grubost.

Kao što oko Sunca kruže sve planete, tako Mars u Lavu koristi snagu da bi se sve vrtelo oko njega. Kao što Sunce ima centralno mesto u našem sunčevom sistemu, pa je glavna I centralna figura ili kralj, tako Mars u Lavu koristi akciju, koja je hrabra i militantna da bi sačuvao kraljevsko mesto ili da bi čak i proširio svoj moćan uticaj. Ovde je sve podredjeno ideji, “ja vladam”, a da bih vladao, moram biti odlučan, direktan, hrabar, pa i drzak. Pitanje časti i ugleda je stvar snage, a snaga prezentuje moć. Tako, kada sam u akciji, kada radim, gradim, napadam i osvajam ili kada koristim mišiće, energiju, snagu i oružije, ja to sve radim i koristim da bi postigao ugled, a onda zbog toga ponosno i uzdignute glava i čela, slavio svoju snagu. Moja opcija nije da u svojoj borbi ne primecujem razlike izmedju ljudi i naroda ili da se borim za dobrobit čovečanstva kao celine, jer onda mogu izgubiti svoj položaj, mogu prokockati svoje komandno mesto, ukaljati svoju čast i izgubiti moć, a što nikako ne želim. Želim da pobedjujem, osvajam, napadam, borim se, ratujem i takmičim, jer tada osećam još veću snagu, snažniju volju i samopouzdanje i to je put do krune, nagrada, uspeha. To je način da skrenem pažnju na sebe, da budem primećen, slavljen, da me nose na ramenima, voze u zlatnim kočijama, davajući mi sve počasti. Ispisuju zlatnim slovima moje ime, jer izašao ili ne izašao iz rata, ja ću biti heroj, jer sam sa takvom željom i ušao u njega. A, kada me zovu u borbu i bitku, ona treba da bude najslavnija i najveća, jer samo u takvim bitkama mogu dati maksimum sebe.

Medjutim Mars u Lavu je u nepovoljnom aspektu (kvadrat) sa Saturnom u Škorpiji, što će se osetiti narednih nekoliko dana.

Mars u Lavu kvadrat Saturn u Škorpiji

Teško je biti strpljiv kada govorimo o Marsu, jer je on impulisivan, nestrpljiv i on ne zna za juče ili sutra, vec samo za Sad. U ovom fizičkom svetu često je potrebno strpljenje, kako bi smo mogli izvući maksimalni rezultat iz impulisivnosti, a posebno na svakom početku. S obzirom da Saturn nepovoljno aspektuje Marsa, imamo problem da ovu impulsivnu i instiktivnu energiju podvrgnemo disciplini i redu. Kao da sila ne priznaje nikakve granice i ograničenja, tako da postoji želja da se upotrebi mimo svakih normi i pravila koja postoje. Sila, što podrazumeva i nasilje i pretnju, ne obazire se na one koji se protive njenom delovanju i zbog toga se ulazi u konflikt ili sukob sa svim onima koji žele da spreče Marsa u Lavu, odnosno da spreče delovanje sile ili zveckanje oruzija, a da bi se prvenstveno demonstrirala moć. Strpljenje, da se snaga, koja je sada ponosna, hrabra I arogantna – ne postoji, pa Mars želi odmah da napadne i krene u akciju, ali Saturn se suprotstavlja i ima ulogu da ga blokira ili spreči. Zato je ovo borba ili bitka izmedju onih koji moć vide kroz snagu sa jedne strane i onih koji sa mržnjom posmatraju takvu snagu, a kojoj pobeda donosi moć. I, dok Saturn, ili oni koji se trude sa sprece Marsa da upotrebi silu, taj početni impuls se zamara i gubi na kvalitetnom vremenu, a kvalitetno korišćenje vremena je često važno da bi realizovali neki svoj cilj.

Cilj je sada usmeren da se pokaže moć, da se postigne veliki uspeh, visok položaj ili bilo kakvo komandno ili lidersko mesto koje daje osecaj moći I veličine. Ali, delovanje za svrhu ovih ciljeva u sebi ima i inat, pa što vas neko više pritiska, imate veću želju da delujete i demonstrirate snagu. Sa druge strane Saturn u Škorpiji u ovom aspektu simbolizuje sve one koji imaju otpor I mržnju prema sjaju, veličini, prema onima koji imaju moć, vlast i koji svoju moć demonstriraju silom. Mars u Lavu je hrabar i ponosan, mada u ovom aspektu neprijateljski raspoložen prema bedi i siromaštvu, pa ga svaka takva okolnost ili prilika provociraju, jer Mars u Lavu živi i deluje u punom sjaju.

Baš zbog toga, što ste sa Marsom u Lavu ambiciozni i što imate želju da postignete veliki uspeh, nailazite na one koji mogu biti ljubomorni i zavidni i koji će zbog toga pokušati da vas spreče. Što više se budete hvalili svojim poslovima i aktivnostima, više ćete navlačiti na sebe mržnju onih koji će vam postavljati prepreke i koji će vas sprečavati da zaokružite ono što ste naumili. Ako je Mars industrija, mašine, pogoni i uopšte proces neke proizvodnje, stvaranja, rada, delovanja kroz rad i energiju i ako sa Marsom u Lavu na sva zvona objavite kako počinjete nešto veliko i značajno, imaćete borbu i prepreku sa konkurencijom ili sa onima koji su investirali u poslove, ali sada u vama vide pretnju. Gde god da se nalazili, pa i u društvu, gde želite da ostavite najbolji utisak ili gde želite da privučete pažnju na sebe, imajte na umu da u tom trenutku prema vama kreće otpor, kazna, pa i ‘’strasan sud’’ od strane onih koji ne mogu da gledaju taj vaš ponos i hrabrost ili ne mogu da vam tek tako dopuste da budete u centru pažnje. Saturn u Škorpiji kroz ovaj aspekt šalje poruku da niko ne može biti u centru pažnje, da niko nema pravo da nosi krunu na svojoj glavi, da niko ne treba da se hvali sjajem i bogtastvom koje ima, da svi heroji trebaju da budu omraženi i da sila koja demonstrira moć treba da bude uništena.

Sa ovim aspektom postoji mogućnost da se aktiviraju problem sa ledjima, kičmom, zatim problem sa srcem i aritmijom, zato ne podizati nista teško ili teretno, biti oprezan kod sporstkih aktivnosti i uopšte pri fizickom radu. Jer, kroz sport postoji želja za dokazivanjem I postizanjem velikih rezultata, što može biti ometeno povredom, kao što kroz rad ili bilo kakvu akciju koju preduzimate, želite da se dokažete kako ste najjaci, najsposobniji i najbolji iz čega možete opet isprovocirati povredu ili zdravstveni problem.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top